Ροζ σαλάτα με πατάτα, παντζάρι και σκορδάτη σως γιαουρτιού.

Καλημέρα και καλό μήνα! Ο μήνας που θα υποδεχτούμε το Πάσχα είναι πια γεγονός... Μας χωρίζουν μόνον 23 ημέρες από την άγια γιορτή καθώς και τα εδέσματά της.
Μικροί και μεγάλοι, θα επιδοθούμε σε γευστικές περιπλανήσεις, δοκιμάζοντας λίγο ή περισσότερο από πολλά και διάφορα εδέσματα. Καιρός, λοιπόν, να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε φτιάχνοντας κάποια ορεκτικά για να εμπλουτίσουμε το τραπέζι μας... και λέω ορεκτικά γιατί τα βασικά πιάτα που τιμούμε δεόντως είναι τα παραδοσιακά ανάλογα με τη γωνιά της Ελλάδας που προτιμούμε ή που ζούμε.
Για σήμερα, μια απλή πατατοσαλάτα και μια παντζαροσαλάτα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας γοητεύσουν. Δύο καθημερινά υλικά, γαρνιρισμένα με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού και καρυδόψιχα αντί για τη γνωστή μαγιονέζα θα μας δώσουν ένα καινούργιο πεντανόστιμο κρύο ορεκτικό.
ΥΛΙΚΑ συγκεκριμένες αναλογίες δεν υπάρχουν... φτιάχνουμε όση ποσότητα θέλουμε!
2 πατάτες βρασμένες
4 παντζάρια βρασμένα 
1 γιαούρτι 250 γρ. στραγγιστό
1/3 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
Αλάτι και ελάχιστο λευκό πιπέρι
2 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη + μερικά κομμάτια μισά για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις πατάτες ή τις ψήνουμε στα μικροκύμματα για 10 λεπτά στη μεσαία ένταση.
Βράζουμε τα παντζάρια.
Κόβουμε σε κύβους μεγάλους τις πατάτες και μικρούς τα παντζάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξίδι, το λάδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
Προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε τη καρυδόψιχα. 
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα μισά καρύδια.
Είναι ένας μεζές δροσερός και πολύ εύγευστος... κανένας δεν του αντιστέκεται.

11 σχόλια:

  1. Ροζ στα ροζ σήμερα!!! Αγαπημένη σαλάτα, τη φτιάχνω κι εγώ συχνά!! Κράτα μου λιγάκι μήπως και πεταχτώ προς τα κει!!! Θα το ΄θελα, δε φαντάζεσαι πόσο.....έχω να έρθω πολύ καιρό και η Θεσσαλονίκη πάντα θα μου λείπει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anthivolon έλα σε περιμένω ευχαρίστως... έχω κι άλλα καλούδια!!! Είπα να δούμε λίγο ροζ για να ανέβει η διάθεσή μας... αν και με τα βραχιόλια σου η διάθεσή μας πάντα είναι στα επάνω της!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I love it! wonderful salade, i take it for my family. Good weekend and Χαιρετίσματα από την Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα Κική! Υπέροχη η σαλάτα! από τα αγαπημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι τη φτιάχνω και εγώ την πατζαροσαλάτα Κική μου, χωρίς τις πατάτες, συνταγή της γιαγιάς μου! Πολύ νόστιμη και λαχταριστή, μου θύμισες ότι έχω πολύ καιρό να τη φτιάξω! Πολλά φιλιά και Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου θεία Κική! :)
    Η παντζαροσαλάτα με καρύδι είναι υπέροχη, ταιριάζουν τόσο μεταξύ τους! Μια πολύ ωραία τέτοια σαλάτα που είχα φτιάξει και αναρτήσει, περιείχε το παντζάρι ωμό τριμμένο μαζί με μήλο. Και έτσι ακόμα είναι νοστιμότατο.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη που άργησα να φανώ! Αχ αυτό το μπατζαρι. Παντού μπαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Odile, τί έκπληξη! Ξέρεις ελληνικά;
    Χαίρομαι που σας άρεσε η απλή πατατοπαντζαροσαλάτα μου.
    Η σαλάτα που αναφέρεις Dark Chef είναι πολύ πιο γκουρμέ!!! Σου βγάζω το καπέλο, μου θυμίζει Γαλλία το ωμό παντζάρι αλλά δεν έχω φάει ποτέ... τί γεύση έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!