Ροζ σαλάτα με πατάτα, παντζάρι και σκορδάτη σως γιαουρτιού.


Καλημέρα και καλό μήνα! Ο μήνας που θα υποδεχτούμε το Πάσχα είναι πια γεγονός... Μας χωρίζουν μόνον 23 ημέρες από την άγια γιορτή καθώς και τα εδέσματά της.
Μικροί και μεγάλοι, θα επιδοθούμε σε γευστικές περιπλανήσεις, δοκιμάζοντας λίγο ή περισσότερο από πολλά και διάφορα εδέσματα. Καιρός, λοιπόν, να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε φτιάχνοντας κάποια ορεκτικά για να εμπλουτίσουμε το τραπέζι μας... και λέω ορεκτικά γιατί τα βασικά πιάτα που τιμούμε δεόντως είναι τα παραδοσιακά ανάλογα με τη γωνιά της Ελλάδας που προτιμούμε ή που ζούμε.
Για σήμερα, μια απλή πατατοσαλάτα και μια παντζαροσαλάτα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας γοητεύσουν. Δύο καθημερινά υλικά, γαρνιρισμένα με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού και καρυδόψιχα αντί για τη γνωστή μαγιονέζα θα μας δώσουν ένα καινούργιο πεντανόστιμο κρύο ορεκτικό.
ΥΛΙΚΑ συγκεκριμένες αναλογίες δεν υπάρχουν... φτιάχνουμε όση ποσότητα θέλουμε!
2 πατάτες βρασμένες
4 παντζάρια βρασμένα 
1 γιαούρτι 250 γρ. στραγγιστό
1/3 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
Αλάτι και ελάχιστο λευκό πιπέρι
2 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη + μερικά κομμάτια μισά για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις πατάτες ή τις ψήνουμε στα μικροκύμματα για 10 λεπτά στη μεσαία ένταση.
Βράζουμε τα παντζάρια.
Κόβουμε σε κύβους μεγάλους τις πατάτες και μικρούς τα παντζάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξίδι, το λάδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
Προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε τη καρυδόψιχα. 
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα μισά καρύδια.
Είναι ένας μεζές δροσερός και πολύ εύγευστος... κανένας δεν του αντιστέκεται.
Tante Kiki
11 Comments
No