[no-sidebar]
Καλώς ήρθατε στo "Tante Kiki" , το αγαπημένο μου μπλογκοσπιτάκι , το καταφύγιό μου, την κουζίνα μου! To όνομά μου είναι Ξανθοπούλου Κική και είμαι εκπαιδευτικός. Τούτο το blog με το όνομα « Tante Kiki» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από την αγάπη μου για την δημιουργική μαγειρική και την χαρά που δίνει στους αγαπημένους μου. Γιατί «Tante Kiki»; Γιατί συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες …τα γαλλικά και τις ανιψιές μου μια που «Τante Kiki» σημαίνει «Θεία Κική»!
Kαθηγήτρια γαλλικής γλώσσας με λατρεία στα παιδιά, τη διδασκαλία , απίστευτα χαζοθεία για τις δύο μικρές μου ανιψιές που είναι και οι νεραϊδούλες της έμπνευσης
για μένα.
Παθιασμένη με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική αλλά και τη φωτογραφία γι αυτό και όλες οι φωτογραφίες του blog είναι δικές μου.
Αγαπώ τη θάλασσα αλλά και το βουνό, τα ταξίδια αλλά και τον
κήπο του σπιτιού μας, τη λογοτεχνία, τον
κινηματογράφο και τα ταξίδια.
Από
μικρή δεν «ξεκολλούσα» από την κουζίνα! Φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη η
ηλιόλουστη κουζίνα του πατρικού σπιτιού μας στην Καβάλα, γιατί εκεί
γεννήθηκα και μεγάλωσα, ήταν το βασίλειό μου ή καλύτερα το καταφύγιό
μου. Στο δωμάτιό μου πήγαινα μόνον για να διαβάσω και να κοιμηθώ, στο
καθιστικό για λίγη τηλεόραση αλλά και εκεί, στον γωνιακό καναπέ της κουζίνας
διάβαζα τα αγαπημένα μου βιβλία, ανασαίνονας τις μοσχοβολιές
και «χαζεύοντας» τα καλούδια που σχεδόν πάντα υπήρχαν επάνω στο τραπέζι
της κουζίνας ή τα μαγειρικά δρώμενα στον κάτασπρο, μαρμάρινο πάγκο
ανάμεσα στα φιστικί ντουλάπια.
Το καλοκαίρι πάλι, στην αγαπημένη μου Νέα
Πέραμο, λίγο έξω από την Καβάλα, είχα ένα άλλο καταφύγιο. Τούτη τη φορά, με τη γιαγιά
πρωταγωνίστρια να ετοιμάζει καλοκαιρινά φαγητά και γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδες όλα με περισσή αγάπη και φροντίδα.
Όταν
έχεις τέτοιες μνήμες πώς είναι δυνατόν να μην αγαπάς την κουζίνα; Είναι δυνατόν να μην αποζητάς αρώματα, γεύσεις και χρώματα κουζίνας; Είναι δυνατόν να μην πιστεύεις ότι το να μαγειρεύεις είναι δείγμα
αγάπης για την οικογένεια και τους φίλους σου;
Κάπως
έτσι άρχισε το ταξίδι στις δικές μου γαστρονομικές αναζητήσεις, πάνω
από κατσαρόλες, τηγάνια, βιβλία μαγειρικής και αίθουσες σεμιναρίων!
Κάπως έτσι, κάποια στιγμή… γεννήθηκε και η ιδέα γι αυτό το blog που είναι γεμάτο αγάπη για τις νοστιμιές, αλμυρές και
γλυκές αλλά και για όλους εσάς που τις γεύεστε, νοερά ή όχι. Ένα food blog με
συνταγές (δικές μου ή όχι αλλά πάντα με κάποια δική μου πινελιά αλλά και αναφορά πηγής όταν δεν έχουν την πινελιά μου) για το καθημερινό ή γιορτινό τραπέζι, με
γλυκά και φαγητά, με μεζεδάκια για πάρτι, με πρωινά και σνακ, με εύκολες
ή λίγο πιο δύσκολες συνταγές. Χαρούμενη, αγχωμένη, στενοχωρημένη, στρεσαρισμένη... η ποδιά της κουζίνας είναι η πανοπλία και το όχημα που με …οδηγεί στην χαλάρωση.
Τον
Νοέμβριο του 2014 δημιούργησα το δικό μου χώρο για σεμινάρια - μαθήματα
μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και ζαχαροτεχνίας και είναι αυτός που θα
δείτε στο παρακάτω βίντεο από τη συνεργασία μου με τη Χρυσή Ζύμη.
Καθίστε,
λοιπόν, αναπαυτικά κι ας σαλπάρουμε μαζί για ένα μεγάλο ταξίδι στον
κόσμο των γεύσεων. Κι αν έχετε κάποια απορία… εδώ είμαι εγώ… περιμένω να
σας «ακούσω». Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε το “Tante Kiki” στο Instagram, Pinterest, Bloglovin, Facebook ΕΔΩ αλλά κι ΕΔΩ, Twitter.
Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το βίντεό μου από τη συνεργασία μου με τη Χρυσή Ζύμη.
Είμαι μέλος της ομάδας Very Good Recipes .
Καλή σας όρεξη και καλή σας απόλαυση!!
Καλή σας όρεξη και καλή σας απόλαυση!!
Επίσης, αν αγαπάτε τη γαλλική γλώσσα, μπορείτε να επισκεφθείτε το άλλο ιστολόγιό μου : http://gallikavxanth.blogspot.gr/