Οι περισσότερες γυναίκες στην εποχή μας εργάζονται... αλλά ακόμη και οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι έχουν τόσα πολλά να κάνουν καθημερινά. Ο χρόνος είναι πια πολύτιμος και όλα πρέπει να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά. Απαραίτητο λοιπόν είναι να γνωρίζουμε κάποια μυστικά που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.
- Τριφτή ζύμη, σημαίνει ζυμώνω το βούτυρο με το αλεύρι (με τα ακροδάχτυλα) έως ότου να γίνει μια ζύμη ψιχουλιαστή. Πως γίνεται πιο εύκολα ; Βάζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε στην κατάψυξη για λίγο και μετά το τρίβουμε με τον τρίφτη. Έτσι έχουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και η όλη διαδικασία γίνεται απίστευτα πιο εύκολη.
- Όταν σε κάποιο γλυκό χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, είναι προτιμότερο να το ρίχνουμε στην ζάχαρη και να τρίψουμε το μίγμα λίγο με το χέρι. Αυτή η διαδικασία βοηθάει να απελευθερωθεί καλύτερα το αιθέριο έλαιο που περιέχει και αυξάνεται το άρωμά του.
- Σε πολλές συνταγές γλυκών πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μέλι που συνήθως το μετρούμε σε φλυτζάνι ή σε ποτήρι. Εάν αλείψουμε το σκεύος με λίγο λάδι τότε το μέλι δεν κολλάει στα τοιχώματα όταν το αδειάζουμε.
- Για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα χρησιμοποιούμε μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού. Τη μουσκεύουμε πρώτα σε νερό και μετά την στύβουμε και την προσθέτουμε στον κιμά για μπιφτέκι.
- Για να μείνει το κουνουπίδι λευκό κατά το βράσιμο, προσθέτουμε λίγο γάλα στο νερό που βράζει.