Κυριακή σήμερα κι έλεγα ότι δεν θα κάνω ανάρτηση... Αλλά να΄μαι και πάλι μπροστά στον υπολογιστή έτοιμη να σας δώσω τα κουλουράκια με καρότο και κεφαλοτύρι που έφτιαξα σήμερα το πρωί (δηλαδή όχι ακριβώς πρωί, γιατί ήταν 11 η ώρα).
60 γρ καρότο (1 μέτριο καρότο) τριμμένο στον τρίφτη
80 γρ κεφαλοτύρι ( Πεκορίνο ή κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας που είναι αρμυρά)
150 γρ καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο
280 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
180 γρ μαργαρίνη σε κομματάκια
30 γρ ελαιόλαδο
60 γρ γάλα
1 κρόκο (το ασπράδι το κρατούμε για το άλειμμα)
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Λίγο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μπόλ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, που το χρησιμοποιούμε στο τέλος.
Ζυμώνουμε με τα ακροδάχτυλά μας, μέχρι η ζύμη να γίνει ψιχουλιαστή. Προσθέτουμε και το λάδι σιγά-σιγά ζυμώνοντας. Η ζύμη γίνεται κανονική (ούτε σφιχτή αλλά ούτε και αραιή) και δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί (εκτός ψυγείου) και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
Χτυπούμε λίγο το ασπράδι του αυγού που έχει περισσέψει με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με το μίγμα αυτό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
** Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε για 12-13 λεπτά και αφού κρυώσουν να τα ξαναβάλουμε στους 150 βαθμούς για 5 περίπου λεπτά για να γίνουν διπλοψημένα και να μην έχουν καθόλου υγρασία. Μοιάζουν περισσότερο με κριτσίνια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!