'Ενα ιδιαίτερο πιάτο, με την φρεσκάδα και την σφραγίδα του καλοκαιριού και την απόλυτη νοστιμιά των κολοκυθιών με τα τρία τυριά.
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 10
400 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
200 γρ κρέμα γάλακτος light
250 γρ τυρί-κρέμα Φιλαδέλφεια light (ή άλλο τυρί κρέμα)
80 γρ γκοργκοντζόλα λιωμένη με πιρούνι
1 σκέλιδα σκόρδο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι κόκκινο γλυκό (πάπρικα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με την ώρα που αναγράφεται στο πακέτο.
Κόβουμε το κολοκυθάκια.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα σωτάρουμε μαζί με την σκέλιδα του σκόρδου ολόκληρη, για να μην μυρίσει πολύ σκόρδο το φαγητό μας..
Όταν τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο ρίχνουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, από πάνω βάζουμε τα κολοκυθάκια, και περιχύνουμε με την σάλτσα τυριού.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 10
400 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
200 γρ κρέμα γάλακτος light
250 γρ τυρί-κρέμα Φιλαδέλφεια light (ή άλλο τυρί κρέμα)
80 γρ γκοργκοντζόλα λιωμένη με πιρούνι
1 σκέλιδα σκόρδο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι κόκκινο γλυκό (πάπρικα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με την ώρα που αναγράφεται στο πακέτο.
Κόβουμε το κολοκυθάκια.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα σωτάρουμε μαζί με την σκέλιδα του σκόρδου ολόκληρη, για να μην μυρίσει πολύ σκόρδο το φαγητό μας..
Όταν τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο ρίχνουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, από πάνω βάζουμε τα κολοκυθάκια, και περιχύνουμε με την σάλτσα τυριού.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.