Το πρώτο μου γλυκό ! Ελπίζω να σας αρέσει...

Είπα να σας κεράσω ένα κέικ καρότου-σοκολάτας... έτσι για καλή αρχή αλλά και γιατί ... Κυριακή αύριο, ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης,  όλο και κάποιον επισκέπτη θα έχουμε για καφέ... Τί ωραιότερο λοιπόν από ένα κέικ, ατομικό ή όχι δεν έχει σημασία, καρότου-σοκολάτας. Για τους chocoholic λοιπόν... που όμως θέλουν να αποφύγουν τις πολλές θερμίδες.
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. αραβοσιτέλαιο
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
350 γρ. καρότο τριμμένο στον τρίφτη
110 γρ. κακάο κοσκινισμένο μαζί με το αλεύρι
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ. γλ. κρεμόριο (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένο, τα καρύδια, την κανέλα, το μπέικιν και το κρεμόριο.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα, προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας.
Τέλος, προσθέτουμε και το καρότο.
Βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης. Αν χρησιμοποιήσουμε την απλή αντικολλητική φόρμα του κέικ, πρώτα την αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο). Χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι που το βυθίζουμε στο κέικ... αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο διαφορετικά θέλει κι άλλο ψήσιμο.
Το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε με τον πρωινό κυριακάτικο καφέ μας!!

TIPS
* Αν πάλι θέλουμε, μπορούμε να το κάνουμε ακόμη πιο σοκολατένιο προσθέτοντάς του μια επικάλυψη με γλάσο κακάο!! Τότε, βέβαια, γίνεται μια πραγματικά ολοκληρωμένη αμαρτία!

ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
250 γρ μαργαρίνη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light) σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ άχνη κοσκινισμένη
100 γρ κακάο κοσκινισμένο
2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
 Χτυπούμε σε  μίξερ τη μαργαρίνη μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτη. Προσθέτουμε την άχνη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές. Αλείφουμε το κέικ με το γλάσο και το αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί (εξαρτάται κυρίως από την θερμοκρασία του χώρου).
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!