Το συγκεκριμένο πιάτο έχει μια ιδιαιτερότητα. Η σάλτσα του είναι "δεμένη" με πολτοποιημένο μήλο αλλά και με κορν φλάουρ να τη "δέσεις" γίνεται εξίσου νόστιμο.
Το απόλυτα comfort πιάτο για κάθε οικογένεια που χορταίνει αλλά και γίνεται εύκολα αποδεκτό με την ήπια νοστιμιά του.
Κοτόπουλο μπυράτο ...νοστιμιά χωρίς όρια
Περιγραφή : Πιο νόστιμο και εύκολο φαγητό... δεν υπάρχει!!
Μερίδες: 2-3
ΥΛΙΚΑ
- 2-3 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 καρότο, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
- 2 μπύρες (2 x 330 ml)
- 1 κ.γλ. μουστάρδα (όχι σκόνη)
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο γλυκό
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1,5 κ.γλ. κορν φλάουρ ή 1 μικρό ξινόμηλο πολτοποιημένο στο multi (για το δέσιμο της σάλτσας)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο στη χύτρα ταχύτητας και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
- Μετά, προσθέτουμε τα φιλέτα από τα μπουτάκια και τα αφήνουμε όλα μαζί να σοταριστούν για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τέλος τις μπύρες.
- Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και μαγειρεύουμε το φαγητό για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα και θα χαμηλώσουμε τη φωτιά.
- Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, απομακρύνουμε τη χύτρα από τη φωτιά και αποσυμπιέζουμε για να ανοίξουμε το καπάκι.
- Εάν χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ για να δέσουμε τη σάλτσα, αφαιρούμε μισό φλιτζάνι από το ζουμί που υπάρχει, διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στη χύτρα.
- Εάν χρησιμοποιήσουμε το ξινόμηλο τότε απλά το προσθέτουμε στο φαγητό.
- Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσει το κοτόπουλο (εξαρτάται από το πόσο νερό είχε απομείνει στη χύτρα).
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι και ιδανικά με μια πλούσια λαχανοσαλάτα.
Τί πρέπει να γνωρίζω
1- Είναι προτιμότερο να πάρουμε φιλέτο μπουτάκια (ή και στήθος) για να μην έχει "πέτσα" το κοτόπουλο έτσι ώστε να μπορέσει η γεύση να γεμίσει το κρέας.
2- Εάν έχουμε 3 φιλέτα, τότε είναι καλύτερα να πάρουμε 2 μπύρες των 500 ml.
3- Εάν το φαγητό μαγειρευτεί σε απλή κατσαρόλα, το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος βρασμού του κοτόπουλου δηλαδή το ελέγχουμε και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.