Βαρκούλα πατάτας ψητής με γέμιση κιμά και τυρί cottage


'Ενα ακόμη απλό και εύκολο ορεκτικό,  που γίνεται από τα περισσεύματα του ψυγείου μας.
Μας περίσσεψε κιμάς από μακαρονάδα  μπολοναίζ;  Να η χρήση του!!!   --Γέμιση για ψητή πατάτα.

Φυσικά, ακριβείς αναλογίες δεν υπάρχουν, γιατί εξαρτάται πάντα από τη ποσότητα του κιμά που μας περίσσεψε.
Παίρνουμε μερικές πατάτες (μικρές ή μεγάλες δεν παίζει ρόλο παρά μόνο για τη ποσότητα της γέμισης) και αφού τις πλένουμε καλά με βουρτσάκι για να φύγουν τα χώματα, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Για να καταλάβουμε εάν η πατάτα είναι έτοιμη, την τρυπούμε με ένα πιρούνι.
Εννοείται ότι όσο πιο μεγάλη είναι η πατάτα, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να ψηθεί.
Όταν η πατάτα μαλακώσει, τη βγάζουμε από το φούρνο , αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ύστερα, χαράζουμε την πατάτα κατά μήκος ή κάνουμε έναν "σταυρό" και με ένα κουταλάκι σκάβουμε και αφαιρούμε αρκετή από τη σάρκα της δηλαδή φτιάχνουμε μια κοιλότητα για να βάλουμε τον κιμά.
Πολτοποιούμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε και την αναμιγνύουμε με τον κιμά.
Σε κάθε πατάτα βάζουμε 1-3 κ.σ. από τη γέμιση, ανάλογα φυσικά με το  μέγεθος της πατάτας.
Από πάνω βάζουμε από 1-2 κ.γλ. γεμάτη τυρί cottage και το γαρνίρουμε με ένα κομμάτι ψητής κόκκινης πιπεριάς, ψιλοκομμένο μαϊντανό και δενδρολίβανο ξερό ή φρέσκο που το έχουμε βάλει να ψηθεί μαζί με τη πατάτα για να της δώσει γεύση. Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο.
Εναλλακτικά: 
Ψήνουμε τη πατάτα στο φούρνο μικροκυμμάτων για 10 λεπτά στη μεσαία ένταση και την αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέσα στο φούρνο. 
Φυσικά, και για το ψήσιμο αυτό, χρειάζεται να πειραματιστούμε για τον ακριβή χρόνο γιατί οι φούρνοι μικροκυμμάτων διαφέρουν.
Ιδέα: Ο μεζές αυτός είναι πιο ωραίος όταν χρησιμοποιούμε μικρές πατάτες, ίδιου μεγέθους, κατά το δυνατός που τις βάζουμε όλες μαζί πάνω φύλλα μαρουλιού.



Tante Kiki
10 Comments
No