Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας με μανιτάρια πλευρώτους

Καλησπέρα!!! Εδώ είμαι και πάλι, με μια συνταγή για ένα ωραίο κυριακάτικο γεύμα. Βέβαια, το συγκεκριμένο πιάτο περίμενε υπομονετικά τη σειρά του καμιά δεκαπενταριά μέρες αλλά τί να γίνει;
Η αλήθεια είναι ότι παρά λίγο να το ξεχάσω, εκεί μέσα στο "σωρό" με τις φωτογραφίες όπως και κάποια άλλα, όπως ανακάλυψα πριν από λίγο, αλλά το αποτέλεσμα μετράει...δεν το ξέχασα κι επιπλέον βρήκα κι άλλα!!!!
Το πιάτο αυτό είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού... ελπίζω επιτυχημένου, μιας και οι "συνδαιτημόνες" μου το τίμησαν με ευχαρίστηση... αν μπορούσαν ας έκαναν κι αλλιώς, αφού υπήρχε μόνον αυτό! χαχαχα
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1.5 κιλό μοσχαράκι σπάλα χωρίς κόκκαλα (δουλειά του κρεοπώλη)
1 πακέτο κατεψυγμένα baby πλευρώτους (Μπάρμπα Στάθη)
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κρέμα γάλακτος (200 γρ)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
5 κ.σ.  ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι λευκό
1 φύλλο δάφνης
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1-2 σκ. σκόρδο
2 φλυτζάνια άγριο ρύζι Agrino (το μείγμα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε  στην κατσαρόλα να ζεματιστεί με λίγο νερό, το οποίο ρίχνουμε.
Βάζουμε στη κατσαρόλα (εγώ χρησιμοποίησα τη χύτρα ταχύτητος για να μειώσω το χρόνο) το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας, το σκόρδο και τα λαχανικά για 3-4 λεπτά.
Ύστερα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, ανακατεύοντας, για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε να βράσει το φαγητό, σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό.
Κάθε φορά που τελειώνει, προσθέτουμε ένα ποτήρι ακόμα και η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά, δηλαδή, περίπου 1 ώρα.
Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το φύλλο δάφνης και το μοσχοκάρυδο.
Εν τω μεταξύ, ομογενοποιούμε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και το διαλύουμε.
Βγάζουμε από το ζουμάκι του φαγητού ένα φλυτζάνι και άν χρειάζεται προσθέτουμε πάλι νερό.
Μόλις το κρέας μαλακώσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας με το γιαούρτι και το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι η σάλτσα να "δέσει" δηλαδή να γίνει παχύρρευστη. 
Προσοχή, αφήνουμε το φαγάκι μας να έχει σάλτσα για να περιχύσουμε το ριζότο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
για το ριζότο
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ζωμό που βγάλαμε από το φαγητό μας και προσθέτοντας νερό και αλατοπίπερο, βράζουμε το ρύζι, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Να έχετε όλοι μια χαρούμενη Κυριακή!

6 σχόλια:

  1. Μ΄άρεσε η ανακάλυψη! Έχω ένα φάκελο με φωτογραφίες που λέει αταξινόμητες!!κοντεύω να μην ξέρω τι είναι πια.
    Οι αυτοσχεδιασμοί πάντα είναι καλοί όταν έχουν την αγάπη της μαγείρισσας!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τέτοια λιχουδιά αντε αύριο να φτιάξω νηστίσιμο.
    κόλαση είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστό μου φαίνεται εμένα, σιγά μην το αφηναν και οι υπόλοιποι της παρέας σου!χαχαχα!!!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανθή μου, ταξινόμησέ τις συνταγές γιατί σε βλέπω κι εσένα εξερευνητή όπως κάνω εγώ, χαμένη στο χάος των χαρτιών. χαχαχα!!!

    Χαρά, σου έχω μια πρόταση: Παρέλειψε το κρέας και φτιάξε όλα τα άλλα όπως είναι στη συνταγή... είναι εξίσου υπέροχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Εφη μου, αν ήθελαν ας έκαναν διαφορετικά, χαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ Κική μου, αφού ζήλεψα τα κουλουράκια σου τώρα ζήλεψα διπλά!!!!! μην πω και τριπλά!!!! Άντε να τελειώσει αυτή η νηστεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!