Πιπεριές σε λάδι


Πιπεριές σε λάδι

Το ούζο, σχεδόν πάντα, κάνει αισθητή τη παρουσία του στο ελληνικό τραπέζι, είτε είναι γιορτή είτε όχι.
'Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι η ελληνική κουζίνα έχει άφθονους και πεντανόστιμους ουζομεζέδες και μάλιστα για κάθε εποχή!
Ένας υπέροχος και πανεύκολος ουζομεζές είναι και ο σημερινός! Ταιριάζει πολύ σε κάθε εποχή αλλά είναι στα καλύτερά του από το Πάσχα και μετά, που ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει και οι μαζώξεις φίλων και γνωστών γίνονται συνήθεια. 

Πιπεριές σε λάδι


Ακόμα περισσότερο για την ημέρα του Πάσχα που ακόμα κι αν τα εδέσματα της άγιας αυτής ημέρας πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, ο συγκεκριμένος μεζές είναι εντελώς αθώος, μιας και είναι αγνές πιπεριές και μάλιστα φτιαγμένες στο σπίτι. Ό,τι καλύτερο για την αναμονή του ψησίματος του οβελία.
Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα σε ένα τεύχος του περιοδικού "Κουζίνα και ποιότητα ζωής" του 2009, ελαφρώς διαφορετική.

Πιπεριές σε λάδι

ΥΛΙΚΑ για 2 βάζα

  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 4 πιπεριές κίτρινες
  • 4 πιπεριές πορτοκαλί
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. τσ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
  • 3 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό.
  2. Τις βράζουμε για 15 λεπτά, για να μαλακώσουν.
  3. Ξεπλένουμε την κάππαρη, τη βάζουμε για 2-3 λεπτά σε νερό που κοχλάζει για να ξαλμυρίσει και τη στραγγίζουμε.
  4. Έχουμε 2 γυάλινα βάζα του 1lt που κλείνουν αεροστεγώς.
  5. Τα πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων.
  6. Βάζουμε τα βάζα και τα καπάκια τους στο φούρνο για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου.
  7. Εν τω μεταξύ, μοιράζουμε τις πιπεριές στα 2 γυάλινα δοχεία.
  8. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μοιράζοντάς τα στα 2 βάζα, αφήνοντας τελευταίο το λευκό ξίδι και το λάδι, που πρέπει να φτάσει μέχρι το στόμιο των δοχείων για να μην μουχλιάσουν τα λαχανικά.
  9. Σφραγίζουμε με τα ζεστά καπάκια.
  10. Τα δοχεία  έχουν κλείσει αεροστεγώς και άρα μπορούμε να τα διατηρήσουμε για μερικούς μήνες.
  11. Διατηρούμε τα δοχεία σε δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο. Αν θέλουμε να τα καταναλώσουμε τα αφήνουμε για 1 εβδομάδα πριν τα ανοίξουμε για να δέσουν γεύσεις και αρώματα.

Πιπεριές σε λάδι
Tante Kiki
Tante Kiki
12 Comments
No