Ρολό με κιμά ή μπιφτέκι γεμιστό με λαχανικά

Την εβδομάδα που μας πέρασε, τιμήσαμε το αγαπημένο μου ρολό κιμά ή μπιφτέκι. Είναι ένα ρολό ή μπιφτέκι γεμιστό με λαχανικά που η μαμά μου το φτιάχνει κανονικό ρολό με κιμά αλλά εγώ προτίμησα ένα μεγάλο  μπιφτέκι, προκειμένου να ικανοποιήσω όλες τις επιθυμίες που ήταν διχασμένες ανάμεσα στα σκέτα μπιφτέκια ή τα γεμιστά με λαχανικά και τυρί. 
Φυσικά, είτε είναι μπιφτέκια είτε είναι ρολό κιμά μπορούν να συνδυαστούν με ένα dressing γιαουρτιού (κάτι που δεν έκανα γιατί βιαζόμουν...).
Κυριακή αύριο και θεωρώντας ότι σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει κιμάς, σας δίνω τη συνταγή για τα μπιφτέκια. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε, είναι ζουμερά, γεμάτα γεύση και με τη σάλτσα γιαουρτιού η απόλυτη απόλαυση!!!
ΥΛΙΚΑ
Μπιφτέκια
500 γρ. κιμά
1 αβγό
5 φρυγανιές πολτοποιημένες στο multi
1 κρεμμύδι μεγάλο πολτοποιημένο στο multi
1 καρότο πολτοποιημένο στο multi
1 φλ.του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. σκόρδο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
Γέμιση 
Πιπεριές κόκκινες  Φλωρίνης
Καρότα σε στικς
Κασσέρι σε φετούλες
Πιπεριές πράσινες σε ροδέλες (προαιρετικά)
Σάλτσα γιαουρτιού σε 1 λεπτό
2 κεσεδάκια γιαούρτι 
1 σκελίδα σκόρδου
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 κ.γλ. μουστάρδα
2-3 κ.σ. ζωμό από τα ψημένα μπιφτέκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μπιφτέκια
Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι, το καρότο και τις φρυγανιές
Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ζυμώνοντάς τα για 10 λεπτά, για να γίνουν αφράτα.
Εάν θέλουμε να κάνουμε μπιφτέκια σκέτα και με γέμιση, τότε φτιάχνουμε πρώτα τα σκέτα μπιφτέκια και ύστερα αυτά με τη γέμιση που γίνονται ως εξής:
Παίρνουμε ένα κομμάτι κιμά, το ανοίγουμε και βάζουμε τα λαχανικά που θέλουμε και το τυρί. Μ' ένα δεύτερο κομμάτι κιμά, σκεπάσουμε και κλείνουμε καλά το γεμιστό μπιφτέκι, για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί.
Τέλος, γεμίζουμε το ταψί με νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών για να ψηθούν καλά και χωρίς να καούν.
Τα ψήνουμε σε αντιστάσεις, για 30-40 λεπτά, περίπου, και μόλις είναι έτοιμα, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 30-40 λεπτά. 
Μόλις το νερό εξατμιστεί και μείνουν με το ζουμί τους, τα βγάζουμε από το φούρνο.
Σάλτσα γιαουρτιού
Μια σάλτσα εύκολη και γρήγορη που δίνει στα μπιφτέκια ανοιξιάτικη γεύση.
Παίρνουμε 2-3 κ.σ. από το ζωμό και τον βάζουμε στο multi.
Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το δυόσμο, το σκόρδο και τη μουστάρδα και τα χτυπούμε για 1 λεπτό. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη και περιχύνουμε τα μπιφτέκια μας.

Καλή Κυριακή και καλή όρεξη!!!

16 σχόλια:

  1. Τα φτιάχνω σε ρολό έτσι.
    Καλό μήνα, μόλις γύρισα από τα μέρη σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι τώρα μόνο ρολό μεγάλο εφτιαχνα κι εγώ! Θα το έχω υπόψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι φαγητά είναι αυτά...και αυτό και το προηγούμενο...θα λιποθυμήσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. FOARTE BUNA MANCARE
    UN GAND BUN DIN ROMANIA

    MARI

    http://maria-crizantema.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MULTUMESC KIKI
    DUMNEZEU SA FIE CU NOI
    SA ASTEPTAM CU BUCURIE <>
    TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG
    DIN ROMANIA CU DRAGOSTE
    MARI

    ESTI PFOFESOR???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Ξανθή, τελικά όλα τα μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο!!!! Εκπληκτικό! Αλήθεια, έψαξα στις συνταγές σου να δω πώς ακριβώς φτιάχνεις τη μηλόπιτα με το πετιμέζι, αλλά δεν βρήκα τέτοια συνταγή... μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;
    Σε ρωτάω, γιατί θέλω να διαπιστώσω άν ο chef που μας κάνει τα σεμινάρια λέει αλήθεια ότι οι συνταγές που μας δίνει δεν κυκλοφορούν! Ευχαριστώ! Καλή Κυριακή!

    Pansofix, αντί να λιποθυμήσεις πέρνα μια βόλτα και σερβιρίσου... Καλή Κυριακή!

    'Εφη μου, σε μπιφτέκια είναι πιο εύκολο, κι έχει
    το καλό ότι μπορείς να κάνεις και σκέτα και γεμιστά κι έτσι να καλύψεις όλες τις επιθυμίες...εμείς έχουμε τέτοια!

    Maria, thank you for your comment!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Yes, Maria I am French language teacher (profesor). Why?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. exeretiko to fagito sas kyria mou!!ta biftekia sas fenonte nostima kai zoumera!!sinxaritiria!!kalo vradi kai kalo mina sas euxome!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κι εγώ έτοιμη να λιποθυμήσω ήμουν αλλά κατόπιν ωριμοτέρας σκέψεως το ανέβαλα για να τα φτιάξω και να λιποθυμήσω μετά...
    καλό μήνααα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Vasiliki, καλώς ήρθες, χαίρομαι που σου άρεσε το φαγητό και καλό μήνα! Ελπίζω να τα λέμε συχνά!!

    SpIrToKoYto, χάθηκες... χαίρομαι που σε ήρθες κι έλεγα να σε επισκεφθώ σήμερα! Μηηηηηη λιποθυμήσεις έλα να σε φιλέψω!!! Καλό μήνα :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμμμ...απο τις φωτογραφιες και μονο καταλαβαινω οτι ειναι νοστιμοτατα τα μπιφτεκακια σου...καλο Σαββατοβραδο και καλη Κυριακη να εχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης Γωγούλα μου και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική μου,πέρασα να πω μια καλησπέρα κι έναν καλό μήνα!Θα φάω μόνο τη γαρνιτούρα γιατί με το κρέας έχω κόψει τις διπλωματικές μου σχέσεις εδώ και 12 χρόνια!Ομολογώ όμως ότι φαίνονται ωραιότατα τα μπιφτεκάκια σου!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λένια μου να σου πω την αλήθεια καλά έκανες για τις διπλωματικές σχέσεις με το κρέας... εγώ πλέον τρώω μόνον κιμά και κοτόπουλο! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. °º♫♫
    Olá, amiga!
    ✿ܓܓ♫♫

    Receita maravilhosa... bem leve, nutritiva e saborosa... amei o molho... tudo de bom!

    Beijinhos.
    ♫♫.•*¨*•♫♫¸
    °•Brasil♥°
    °°•✿♫°.•

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός του κρέατος με τα λαχανικά και αυτό ο τρόπος είναι πολύ πρωτότυπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!