Πέννες με σάλτσα ούζου ή βότκας

Καλησπέρα! Μετά το Πάσχα, έχω ένα περίεργο πρόβλημα... σχεδόν κάθε πρωί αναρωτιέμαι τί να μαγειρέψω σήμερα;
Στην αρχή, είναι αλήθεια ότι προβληματίστηκα και σκέφτηκα μήπως έπαθα υπερδοσολογία μαγειρικής... 
Ξέρω, βέβαια εκ πείρας, ότι το συγκεκριμένο ερώτημα είναι τόσο διαχρονικό, κοινό και κλασσικό σαν το "η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό τη κότα;" ή ακόμη και σαν το "να ζεί κανείς ή να μη ζεί;" ... η διαφορά τους είναι ότι το μεν πρώτο μένει πάντα αναπάντητο, το δε δεύτερο έχει ήδη απαντηθεί γιατί αυτός που αναρωτιέται... έτσι κι αλλιώς ζει, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να αναρωτηθεί εκτός κι αν έχει τάσεις να εγκαταλείψει τα εγκόσμια! 
Όσο για το δικό μου ερώτημα (και όχι μόνον δικό μου αλλά και πολλών άλλων καθημερινών ανθρώπων που πρέπει να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες καθημερινά) ... εεεε αυτό πρέπει να απαντηθεί οπωσδήποτε, όταν και όποτε προκύπτει και μάλιστα ταχύτατα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί και η λύση του μέσα σ' ένα εύλογο χρονικό διάστημα με τελευταία προθεσμία πριν το μεσημέρι.
Και τί κάνω όταν αρχίζουν και με απασχολούν αυτοί οι "υπαρξιακοί προβληματισμοί"... κάνω κάτι γρήγο που συνήθως είναι ένα ριζότο ή μια μακαρονάδα!!  Δεν υπάρχει πιο εύκολο, γρήγορο πιάτο που αρέσει σε όλους και σου λύνει και το πρόβλημα...
Συμπέρασμα: πέννες με ούζο ή βότκα, μια γεύση που έτσι κι αλλιώς λατρεύω!
ΥΛΙΚΑ ανάλογα με τα άτομα
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
200 γρ. ζαμπόν καπνιστό
150 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
120 ml ούζο (ή βότκα για διαφορετική γεύση)
1 κ.γλ. σάλτσα ταμπάσκο
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και Πιπέρι
2 κ.σ. κεφαλοτύρι + επιπλέον κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή πεκορίνο Αμφιλοχίας για το σερβίρισμα. 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε, χωρίς λιπαρή ύλη, το ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια ή κυβάκια.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τον χυμό ντομάτας, τη μαργαρίνη, τη ταμπάσκο σως, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε και το ούζο (ή τη βότκα). Με τη βότκα η γεύση δεν είναι τόσο έντονη όσο με το ούζο, διαλέγουμε λοιπόν ό,τι προτιμούμε... έτσι κι αλλιώς η συνταγή είναι ίδια.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα να βράσει για 6-8 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν και 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
Κουνάμε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Παραλλαγή: Εάν θέλουμε για μια ακόμη διαφορετική γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1/2 κ.σ. σάλτσα worcester.

5 σχόλια:

  1. Στα ζυμαρικούλια δεν λέμε ποτέ όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα ζυμαρικά λέμε ναι...πρωτότυπο με τη βότκα ή το ούζο...Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου,ωραιότατη ιδέα...
    πάω να μεθύσω τις πένες μου...
    να έχεις μία τέλεια και ευωδιαστή Πρωτομαγιά...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, το έπαθα και εγώ, δεν ήθελα να μαγειρέψω τίποτα! Πολύ εύκολο το φαγάκι και νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολο και νόστιμο φαγάκι, όσο ουζάκι περίσσεψε βάλε να τσουγκρίσουμε!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!