Στην αρχή, είναι αλήθεια ότι προβληματίστηκα και σκέφτηκα μήπως έπαθα υπερδοσολογία μαγειρικής... Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι τόσο διαχρονικό, κοινό και κλασσικό σαν το "η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό τη κότα;" ή ακόμη και σαν το "να ζεί κανείς ή να μη ζεί;" ... η διαφορά τους είναι ότι το μεν πρώτο μένει πάντα αναπάντητο, το δε δεύτερο έχει ήδη απαντηθεί γιατί αυτός που αναρωτιέται... έτσι κι αλλιώς ζει, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να αναρωτηθεί εκτός κι αν έχει τάσεις να εγκαταλείψει τα εγκόσμια!
Όσο για το δικό μου ερώτημα (και όχι μόνον δικό μου αλλά και πολλών άλλων καθημερινών ανθρώπων που πρέπει να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες καθημερινά) ... εεεε αυτό πρέπει να απαντηθεί οπωσδήποτε, όταν και όποτε προκύπτει και μάλιστα ταχύτατα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί και η λύση του μέσα σ' ένα εύλογο χρονικό διάστημα με τελευταία προθεσμία πριν το μεσημέρι.
Και τί κάνω όταν αρχίζουν και με απασχολούν αυτοί οι "υπαρξιακοί προβληματισμοί"... κάνω κάτι γρήγο που συνήθως είναι ένα ριζότο ή μια μακαρονάδα!! Δεν υπάρχει πιο εύκολο, γρήγορο πιάτο που αρέσει σε όλους και σου λύνει και το πρόβλημα...
Συμπέρασμα: Πέννες με βότκα, μια γεύση που έτσι κι αλλιώς λατρεύω!
Πέννες με σάλτσα βότκας
Περιγραφή: Εύκολη και πολύ νόστιμη μακαρονάδα
Μερίδες: 4-5
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο πέννες
- 200 γρ. ζαμπόν καπνιστό
- 200 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 250 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 120 ml βότκα
- 1 κ.γλ. σάλτσα ταμπάσκο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- Αλάτι και Πιπέρι
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι + επιπλέον κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή πεκορίνο Αμφιλοχίας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε, χωρίς λιπαρή ύλη, το ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια ή κυβάκια.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τον χυμό ντομάτας, τη μαργαρίνη, τη ταμπάσκο σως, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε και τη βότκα.
- Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα να βράσει για 6-8 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν και 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
- Κουνάμε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν θέλουμε για διαφορετική γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1/2 κ.σ. σάλτσα worcester.