Μαγειρίτσα...η παραδοσιακή! Η καθιερωμένη μαγειρίτσα της μαμάς μου...

Καλό Πάσχα να περάσετε μια πανέμορφη μέρα με όλους όσους αγαπάτε! Είπα, μια και οι πρώτες πρωινές ετοιμασίες για το μεσημέρι τελείωσαν να ανεβάσω και τη δική μου συνταγή για μαγειρίτσα, όχι γιατί πιστεύω ότι κάνω κάτι το ιδιαίτερο και διαφορετικό απ' ότι πολλές άλλες γυναίκες αλλά έτσι για να υπάρχει σ' αυτό το blog κι αυτή η συνταγή μου.
Σας δίνω αμέσως τη συνταγή γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, μέρα που είναι... (άσχετο αν με "χτύπησε" πάλι η "διαστροφική μανία" της ανάρτησης... χαχαχα!!!
ΥΛΙΚΑ για 8-10 άτομα (εξαρτάται από το πόσο "φαγανά" είναι-:))
500 γρ. έντερα
900 γρ. εντόσθια (της συκωταριάς που χρησιμοποιούμε και για το κοκορέτσι)
1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1/2 κιλό μαρουλάκια κομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
για το αυγολέμονο
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα έντερα, τα ζεματίζουμε για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε το νερό. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Στην ίδια κατσαρόλα, ξαναβάζουμε νερό και ζεματίζουμε τα εντόσθια για 10 λεπτά. Κρατούμε τα 2/3 από το νερό τους και κόβουμε και τα εντόσθια σε κομμάτια μικρά.
Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα μαρουλάκια και τα εντόσθια και τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα έντερα, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το νερό από τα εντόσθια και όσο περισσότερο χρειάζεται ώστε να είναι σκεπασμένα τα υλικά μας.
Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 50 περίπου λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν τα εντόσθια, προσέχοντας να αναπληρώνουμε νερό όποτε χρειάζεται, για να μην καούν.
Όταν τα εντόσθια είναι έτοιμα, τότε προσθέτουμε το ρύζι και αν χρειάζεται νερό και αφήνουμε τη μαγειρίτσα μας να βράσει για άλλα 10-15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα 2 αβγά με το χυμό των 2 λεμονιών και 5 λεπτά πριν να βγάλουμε τη σούπα μας, προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το ζουμί της στα αβγά.
Τέλος, ρίχνουμε το αβγολέμονο στη κατσαρόλα και είτε την ανακατεύουμε προσεκτικά είτε ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα υλικά.
Αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά για άλλα 7 λεπτά και την αποσύρουμε.
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την γαρνίρουμε με χυμό λεμονιού ή ξύσμα λεμονιού. 
Χριστός Ανέστη και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!

1 σχόλιο:

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!