Νηστίσιμα cupcakes πορτοκαλιού από τη μικρή μας chef Ιωάννα


Η συνταγή της μικρής μας chef Ιωάννας είναι μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που πήραμε από ένα βιβλίο της αλλά μπορούμε να την βρούμε, παρέα με άλλες λιχουδιές, κάνοντας κλικ στην ιστοσελίδα της.
Βέβαια, εμείς κάναμε κάποιες μικροαλλαγές για να την προσαρμόσουμε στις γευστικές μας επιθυμίες, δηλαδή, βάλαμε φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, καστανή ζάχαρη και σταγόνες κουβερτούρας.
ΥΛΙΚΑ
11/2 φλ. τσ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
3/4 φλ. τσ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. τσ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. αραβοσιτέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 βανιλέτα
100 γρ. σταγόνες κουερτούρας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ βήμα-βήμα
1- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
2- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
3- Ετοιμάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
4- Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την βανιλέτα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
5- Σε άλλο μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη σόδα και το ξίδι πάνω στη σόδα για να γίνει σαν αφρός.
6- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.
7- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, δηλαδή να ανακατωθούν καλά τα υλικά.
8- Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, με τη βανιλέτα και το αλάτι.
9- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος.
10- Βάζουμε τα χαρτάκια για τα cupcakes στις θήκες της φόρμας.
11- Τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα του κέικ μας. Η μαμά βάζει τη φόρμα στο φούρνο.
12- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και η μαμά, πάλι, βγάζει από το φούρνο τη φόρμα, αφού πρώτα ελέγξει, με ένα μαχαίρι, εάν το κέικ είναι στεγνό.
13- Απολαμβάνουμε τη λιχουδιά που φτιάξαμε και, εάν θέλουμε... κερνούμε και τους άλλους για να δούν και να καταλάβουν τί αστερομάγειρες είμαστε!!!!
Καλή επιτυχία και Καλή Εβδομάδα !!!
Tante Kiki
12 Comments
No