Φιλέτο γλώσσας με σπανάκι και σάλτσα μουστάρδας! Ένας τέλειος συνδυασμός!!


Φτάνει πια με το κρέας... ας ξεφύγουμε και λίγο με κάτι διαφορετικό, ελαφρύ, γρήγορο και νόστιμο! Μέχρι κι εγώ που δεν λατρεύω το ψάρι, τη συγκεκριμένη συνταγή την φτιάχνω αρκετά συχνά και ειδικά όταν δεν έχω πολύ χρόνο για μαγείρεμα... επειδή είναι από τις λύσεις της τελευταίας στιγμής, που κάποιες φορές είναι απαραίτητες για να αποφύγουμε τα junk food. 
Ταυτόχρονα, είναι ένα πιάτο που χρειάζεται να υπάρχουν ελάχιστα υλικά στο ψυγείο μας, μιας και τα υλικά είναι κατεψυγμένα (σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες τα κατεψυγμένα, κυρίως λαχανικά, διατηρούν όλες τις βιταμίνες τους και κάποιες φορές είναι προτιμότερα από τα φρέσκα ειδικά όταν τα φρέσκα καταναλώνονται αρκετά μετά την συγκομιδή τους).
Χρησιμοποιείστε τα, λοιπόν, άφοβα.
Θα σας δώσω τη συνταγή για 1 άτομο κι εσείς πολλαπλασιάστε την όσο θέλετε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο
2 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
4 κύβους σπανάκι βιολογικό κατεψυγμένο
1 μικρή ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ξερό εστραγκόν
1 κ.γλ. μουστάρδα
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα φιλέτα της γλώσσας πλυμένα καλά, νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το εστραγκόν και αφήνουμε να πάρουν πάλι 1-2 βράσεις σε μέτρια φωτιά.
Μόλις, το νερό εξατμιστεί και μείνουν με το ελαιόλαδο τα βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, όπως είναι με τα υπολείμματα του ψαριού, βάζουμε το σπανάκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα, επίσης ψιλοκομμένη.
Πασπαλίζουμε πάλι με λίγο αλατοπίπερο και λίγο εστραγκόν.
Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό (επειδή το κατεψυγμένο σπανάκι είναι ζεματισμένο δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο) και να μείνει με το λάδι.
Προσθέτουμε το ψάρι.
Αναμιγνύουμε σε μπολάκι τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και ρίχνουμε στο ψάρι και το σπανάκι.
Ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού η σάλτσα μας και σερβίρουμε αμέσως!
Είναι νοστιμότατο και υγιεινό και ελαφρύ και γρήγορο και...και... τελικά έχει πολλά πλεονεκτήματα. Δοκιμάστε το!!!
Tante Kiki
1 Comments
No