Αν και οι περισσότερες συνταγές μου αφορούν σε κοτόπουλο, γιατί το λατρεύω, σκέφτηκα ότι, για να μην γίνω το blog του κοτόπουλου :), καλό θα ήταν σήμερα να σας δώσω μια συνταγή για κατσικάκι.
Το συγκεκριμένο πιάτο είναι καταπληκτικό και όχι δύσπεπτο, με το μοναδικό άρωμα του δεντρολίβανου.
ΥΛΙΚΑ1,5 κιλό κατσικάκι στήθος
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
2 αυγά
3 γιαούρτια (600 γρ.)
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μουστάρδα σε σκόνη
Μίγμα μπαχαρικών για ψητά κρέατα που έχει μέσα και δεντρολίβανο *
Χυμό 1 λεμονιού
Μερικά κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, μουστάρδα σε σκόνη και το μίγμα των μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσουμε και για το κατσικάκι.
Βάζουμε τις πατάτες σε γάστρα.
Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και, επίσης, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, μουστάρδα σε σκόνη και το ίδιο μίγμα των μπαχαρικών για ψητά κρέατα.
Το βάζουμε κι αυτό στη γάστρα, την κλείνουμε και βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες, περίπου.
Λίγο πριν να συμπληρωθούν οι 2 ώρες, χτυπάμε τα αυγά με τα γιαούρτια προσθέτοντας αλατοπίπερο, 1/2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη και το κεφαλοτύρι.
Ανοίγουμε τη γάστρα και, αν θέλουμε, χωρίζουμε σε μερίδες το φαγητό και το μοιράζουμε σε πήλινα μπολάκια.
Περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών και του γιαουρτιού κάθε μπολάκι και το γαρνίρουμε με 1-2 κλαδάκια φρέσκου δεντρολίβανου, που του δίνει ένα υπέροχο άρωμα.
Γίνεται ένα πολύ εμφανίσιμο και νοστιμότατο κυρίως πιάτο.
* Εάν δεν βρούμε το μίγμα μπαχαρικών για ψητά κρέατα που περιέχει δεντρολίβανο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξερό δεντρολίβανο.
Καλή όρεξη!!!