Μπουκιές κοτόπουλου αλά κρεμ με κους-κους και μανιτάρια!

Εδώ είμαι και πάλι με μια συνταγή για κοτόπουλο, γνωστή κι αγαπημένη αλλά και διαφοροποιημένη, μια που οι γευστικές προτιμήσεις έχουν σχέση με τον χαρακτήρα, τα βιώματα και τις συνήθειες του κάθε ανθρώπου.
Αυστηρώς προσωπικό, λοιπόν, ένα καθημερινό πιάτο, που, συνήθως, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. 
Ήπια γεύση που όμως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε γιατί έχει κι αυτή την προσωπικότητά της.
Το δυτικό αλά κρεμ συνδυασμένο με το ανατολικό σιμιγδαλένιο κους-κους... μια μίξη Ανατολής και Δύσης... με πολύ γευστικό αποτέλεσμα που μας αποζημιώνει .
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
3 στηθάκια κοτόπουλου σε λωρίδες
500 γρ μανιτάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα σε κομμάτια
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια 
400 γρ κρέμα γάλακτος (2 πακετάκια)
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο 
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
για το κους-κους
3 φλιτζάνια κους-κους μεσαίου μεγέθους (όχι το ζυμαρικό αλλά το κανονικό κους-κους από σιμιγδάλι: semoule de couscous)
2 κ.σ. βούτυρο 
3 φλιτζάνια νερό  ή ζωμό κοτόπουλου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε θυμάρι.
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο με τις λωρίδες του κοτόπουλου και το αφήνουμε να σωταριστεί για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς το συχνά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σωταριστούν άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό για να βράσουν καλά.
Όταν έχει μείνει ελάχιστο από το νερό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί, σε σιγανή φωτιά και μόλις η κρέμα γίνει παχύρρευστη, βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
για το κους-κους
Βράζουμε σε κατσαρόλα τα 3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό ή μίγμα των δύο, προσθέτοντας αλάτι.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κους-κους.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε για 5 λεπτά, να φουσκώσει.
Μόλις απορροφηθεί τελείως το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο. 
Με πιρούνι, ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού το βούτυρο και να ξεχωρίσουμε τους κόκκους του κους-κους.
Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

4 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν πολύ τα fusion φαγητά. Συνδυάζουν διαφορετικές κουλτούρες και δίνουν νέα πνοή σε παραδοσιακά φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο και το πάντρεμα είναι ταιριαστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i LOVE this!
    any sort of Creamy Chicken dish is automatically put on my top faves list (:
    i always find myself wandering over to your blog to look at great chicken recipes ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. C'était tout simplement délicieux cette recette. À refaire sans faute, merci.

    Bonne journée :-)
    Biz

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!