Στο τέλος Ιανουαρίου, πήγα σε κάποιο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής. Περιττό να πώ, ότι οι τρείς ώρες που διήρκεσε, ήταν όχι απλά απολαυστικές, γεμάτες γεύση αλλά και τόσο δημιουργικές που σου έφτιαχναν την διάθεση.
Ένα από τα γλυκά που φτιάξαμε εκεί, ήταν ένα μπισκότο σαμπλέ, σχεδόν πράσινο από το υπέροχο φιστίκι Αιγίνης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο ή με σοκολάτα κουβερτούρα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
160 γρ άχνη
100 γρ φιστίκι Αιγίνης τριμμένο στο multi
1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη βανίλια και την άχνη και τα χτυπούμε μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το τριμμένο φιστίκι.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα του βουτύρου συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν. Προσοχή: δεν χτυπούμε για παραπάνω ώρα το μίγμα, γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά.
Σχηματίζουμε με τη ζύμη 2 μπαστουνάκια μετρίου πάχους και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε τα μπαστουνάκια από το ψυγείο και κόβουμε φέτες, πάχους 1,5 εκ.
Στρώνουμε σε λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15-20 περίπου λεπτά, έως ότου να ροδίσουν.
Όταν θα βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο, θα είναι μαλακά, αλλά θα σκληρύνουν μετά.
Εάν θέλουμε, όταν κρυώσουν μπορούμε να τα βουτήξουμε σε γλάσο μαύρης ή άσπρης σοκολάτας ή να τα αφήσουμε σκέτα και να τα πασπαλίσουμε με λίγη άχνη.
TIPS
Εάν τα χρησιμοποιήσουμε για παιδιά ή παιδικό πάρτυ μπορούμε να τα στολίσουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα, πριν να παγώσει το γλάσο.
Είναι μπισκότα, υπέροχα για να συνοδέψουν τον καφέ, το τσάι ή τη σοκολάτα, με ραφινάτη γεύση φιστικιού!!!
Ένα από τα γλυκά που φτιάξαμε εκεί, ήταν ένα μπισκότο σαμπλέ, σχεδόν πράσινο από το υπέροχο φιστίκι Αιγίνης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο ή με σοκολάτα κουβερτούρα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
160 γρ άχνη
100 γρ φιστίκι Αιγίνης τριμμένο στο multi
1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη βανίλια και την άχνη και τα χτυπούμε μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το τριμμένο φιστίκι.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα του βουτύρου συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν. Προσοχή: δεν χτυπούμε για παραπάνω ώρα το μίγμα, γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά.
Σχηματίζουμε με τη ζύμη 2 μπαστουνάκια μετρίου πάχους και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε τα μπαστουνάκια από το ψυγείο και κόβουμε φέτες, πάχους 1,5 εκ.
Στρώνουμε σε λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15-20 περίπου λεπτά, έως ότου να ροδίσουν.
Όταν θα βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο, θα είναι μαλακά, αλλά θα σκληρύνουν μετά.
Εάν θέλουμε, όταν κρυώσουν μπορούμε να τα βουτήξουμε σε γλάσο μαύρης ή άσπρης σοκολάτας ή να τα αφήσουμε σκέτα και να τα πασπαλίσουμε με λίγη άχνη.
TIPS
Εάν τα χρησιμοποιήσουμε για παιδιά ή παιδικό πάρτυ μπορούμε να τα στολίσουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα, πριν να παγώσει το γλάσο.
Είναι μπισκότα, υπέροχα για να συνοδέψουν τον καφέ, το τσάι ή τη σοκολάτα, με ραφινάτη γεύση φιστικιού!!!