Τη συνταγή αυτή την διάβασα σε ένα βιβλίο της Β. Αλεξιάδου και είναι για σάλτσα φράουλας.
Τη χρησιμοποιώ για να γαρνίρω κρέμες, cheese cake ή ρυζόγαλο όπως έκανα στη περίπτωση αυτή.
Είναι η βασική μου συνταγή και, πάνω σ' αυτή, φτιάχνω σάλτσα με οποιοδήποτε φρούτο της εποχής αλλά και με ξερά φρούτα ή φρούτα σε κομπόστα.
Πάντα, όμως, είναι καλό να προτιμούμε τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι στην εποχή τους γιατί είναι πολύ πιο εύγευστα αλλά και πιο φθηνά.
Εξ άλλου, είναι, κι αυτός, ένας τρόπος να νιώθεις την αλλαγή των εποχών και την ομορφιά της ζωής.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι πολτό από 1 πορτοκάλι και 2 μανταρίνια
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή λευκή (ή 1 1/2 κ.σ. φρουκτόζη)
2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τη χρησιμοποιώ για να γαρνίρω κρέμες, cheese cake ή ρυζόγαλο όπως έκανα στη περίπτωση αυτή.
Είναι η βασική μου συνταγή και, πάνω σ' αυτή, φτιάχνω σάλτσα με οποιοδήποτε φρούτο της εποχής αλλά και με ξερά φρούτα ή φρούτα σε κομπόστα.
Πάντα, όμως, είναι καλό να προτιμούμε τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι στην εποχή τους γιατί είναι πολύ πιο εύγευστα αλλά και πιο φθηνά.
Εξ άλλου, είναι, κι αυτός, ένας τρόπος να νιώθεις την αλλαγή των εποχών και την ομορφιά της ζωής.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι πολτό από 1 πορτοκάλι και 2 μανταρίνια
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή λευκή (ή 1 1/2 κ.σ. φρουκτόζη)
2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολτοποιούμε το πορτοκάλι και τα μανταρίνια ή όποιο άλλο φρούτο έχουμε.
Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι, σε σιγανή φωτιά.
Στο μεταξύ, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στη σάλτσα.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (για μερικά λεπτά)
TIPS
* Εάν τη συγκεκριμένη σάλτσα εσπεριδοειδών την σερβίρουμε με κρέμα ή ρυζόγαλο μπορούμε να τη συνδυάσουμε με κανέλα.
Με την πρώτη ευκαιρία, δοκιμάστε την, είναι τ έ λ ε ι α με όποιο φρούτο κι αν την κάνετε και με όποιο γλυκό κι αν την σερβίρετε, ακόμη και με απλές μαρέγκες ή γιαούρτι.
Να έχετε όλοι μια πολύ όμορφη μέρα!!!!!!!