Ντοματοσαλάτα με πέστο ρόκας. Γεύση από άνοιξη...



Η ρόκα είναι από τα πιο εύκολα φυτά για καλλιέργεια. Φυτρώνει πολύ εύκολα στον κήπο αλλά και σε μια ζαρντινιέρα ή γλάστρα στο μπαλκόνι. Είναι πολύ ανθεκτική σαν φυτό και το μόνο που χρειάζεται είναι πότισμα.
Έχει μια ιδιότυπη πικάντικη γεύση που, όμως, είναι η νοστιμιά της.Μέρες τώρα ήθελα να αγοράσω ρόκα. Σήμερα που η μέρα ήταν καταπληκτική και θύμιζε άνοιξη, κατέβηκα στον κήπο και βρήκα τη ρόκα μου καταπράσινη, με πεντακάθαρα, ωραία φύλλα. Έτσι, έκοψα μια καλή ποσότητα, γιατί είναι το αγαπημένο μου μυρωδικό-λαχανικό και έφτιαξα ένα υπέροχο, μυρωδάτο και φρεσκότατο πέστο ρόκας για τη ντοματοσαλάτα.

ΥΛΙΚΑ 
1 ματσάκι ρόκα
1 φακελάκι (50 γρ.) κουκουνάρι
1 κομμάτι (60-70 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή παρμεζάνα)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι λευκό
λίγο πιπέρι λευκό (προαιρετικό)
Ντομάτες για την ντοματοσαλάτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά τη ρόκα. 
Tη βάζουμε στο multi μαζί με το κουκουνάρι, το πεκορίνο, το λάδι, το ξίδι και το πιπέρι. Αλάτι δεν βάζουμε γιατί το κεφαλοτύρι είναι ήδη αρκετά αλμυρό.
Τα πολτοποιούμε και αφού κόψουμε τη ντομάτα την περιχύνουμε με το πέστο μας.
Εάν το πέστο μας φανεί πηχτό, τότε το αραιώνουμε με λίγο ακόμη λάδι και ξίδι.
* Το συγκεκριμένο πέστο είναι ιδανικό και για πατατοσαλάτα αλλά και για καλοκαιρινή κρύα μακαρονάδα με πέννες.
Απολαύστε την μοναδική γεύση της ρόκας! Είναι ασυναγώνιστη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!