Τα μπισκότα βουτύρου των διάσημων Biscuiteers

ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΑΣ !!!
 Πίνοντας σήμερα τον πρωϊνό κυριακάτικο καφέ μου, θυμήθηκα κάποια φίλη-μαμά που μου ζήτησε την συνταγή για τα μπισκότα πεταλούδες που έφτιαξα για να κεράσει η αγαπημένη μου ανιψιά, Ιωάννα, στα γενέθλιά της,τους συμμαθητές της. 
Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή, γιατί η συνταγή δεν είναι δικής μου επινόησης. Είναι μια "διάσημη" συνταγή με καταγωγή αγγλική και αμερικανική.
Οι Biscuiteers είναι μια πολύ γνωστή "εταιρία" που φτιάχνει χειροποίητα μπισκότα στην Αγγλία και την Αμερική και τα στολίζουν με γλάσο. Ουσιαστικά, είναι καλλιτέχνες. Δημιουργούν τέχνη επάνω σε μπισκότα. 
Στην Ελλάδα, σιγά-σιγά, αρχίζει να γίνεται γνωστή τη τέχνη του διακοσμημένου μπισκότου.
Αποφάσισα, λοιπόν, να σας δώσω την συνταγή των Biscuiteers μια και έχω το βιβλίο τους.
Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με κρέμα σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ για 30-36 μπισκότα (ανάλογα με το μέγεθος που θα τα κάνετε)
500 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ βούτυρο (ή και μαργαρίνη) σε κομματάκια
2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Ελάχιστο αλάτι
1-2 κ.σ. γάλα, εάν χρειάζεται
100 γρ τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Για την γέμιση: κρέμα βουτύρου σοκολάτας
150 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1-2 κ.σ. γάλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 Για τα μπισκότα
 Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι, σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, και τρίβουμε το μίγμα με τα ακροδάχτυλά μας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Όταν το βούτυρο έχει ανακατευτεί καλά με το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά και την 1 κ.σ. γάλα.
Ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. 
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και την άλλη κουταλιά γάλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπαλίτσες και ανοίγουμε 2 δίσκους με λίγο αλεύρι.
Βάζουμε σε ταψί ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ή σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Το να κρυώσει η ζύμη, είναι σημαντικό για να μην χαλάει το σχήμα του μπισκότου.
Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε με τα φορμάκια (κουπ-πατ) της αρεσκείας μας, τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε όλα τα μπισκότα (για 30 ακόμα περίπου λεπτά). 
Το πάχος των μπισκότων εξαρτάται από το αν τα θέλουμε γεμιστά ή όχι.
Φυσικά, όταν πρόκειται για γεμιστά μπισκότα τα κάνουμε πιο λεπτά.
Ψήνουμε για 14-18 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του μπισκότου αλλά και το φούρνο μας.
Μην ξεχνάτε την πρώτη φορά, πάντα προσέχουμε κατά το ψήσιμο, για να δούμε πόση ώρα ακριβώς χρειάζονται τα μπισκότα μας.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και τα χτυπούμε με το βούτυρο και το γάλα, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
Γεμίσουμε τα μπισκότα και αφήνουμε να σφίξει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
* Εγώ, τα στόλισα με ζαχαρόπαστα και γλάσο χρωματιστό γιατί ήταν για παιδικά γενέθλια.
Εσείς, αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε απλά γεμιστά μπισκότα και φυσικά να τα κάνετε ό,τι σχήμα θέλετε.
Καλή επιτυχία !!!

3 σχόλια:

  1. Αυτά τα μπισκότα είναι σαν να βγαίνουν από ολάνθιστο κήπο.Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην γέμιση αν βάλω φυττίνη πειράζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Φυτίνη για βουτυρόκρεμα οπότε δεν μπορώ να πω πως θα γίνει όσον αφορά την υφή της, αλλά οποιαδήποτε άλλη μαργαρίνη είναι οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!