Μοσχάρι με κολοκυθάκια και αυγολέμονο παραδοσιακό αλλά διαφορετικό...


Ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά, μεσογειακά αρώματα και χρώματα είναι το σημερινό. 
Πιάτο που μου φέρνει στο νου θύμησες ευτυχισμένες, από την κουζίνα της γιαγιάς που όταν το μαγείρευε εγώ κολλούσα εκεί, δίπλα στην ηλεκτρική κουζίνα, περιμένοντας με λαχτάρα τη πρώτη μπουκιά...
ΥΛΙΚΑ
1.300 γρ. κρέας μοσχάρι (εγώ βάζω ποντίκι) σε κομμάτια
4 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε στικς (ζουλιέν)
3 κ.σ. άνιθο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Πιπέρι τρίχρωμο
Αλάτι
Αυγολέμονο
2 αυγά 
χυμό μισού λεμονιού
6 κ.σ. ζωμό από το φαγητό
Για γαρνίρισμα
1 φλ. καστανό ρύζι δεκαλέπτου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο μισό λάδι να σωταριστεί για 3-4 λεπτά απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.
Μόλις το κρέας μαλακώσει, βγάζουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό του και προσθέτουμε τα λαχανικά, που τα έχουμε,ήδη, σωτάρει σε άλλο τηγάνι.
Ρίχνουμε τον άνιθο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 45 περίπου λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά).
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι, στο ζωμό που έχουμε κρατήσει και νερό.
Σε ένα μπολ, χτυπούμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βγάζουμε από το ήδη μαγειρεμένο φαγητό 6 κ.σ. ζωμό και τον ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα. 
Προσθέτουμε και τα αυγά στο φαγητό και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά, οπότε και είναι έτοιμο.
TIPS
Αν θέλουμε, μπορούμε να διαλύσουμε στο αυγολέμονο 2 κ.γλ. κορν φλάουρ για να γίνει η σάλτσα του φαγητού παχύρρευστη.
Καλή όρεξη!!!
Tante Kiki
3 Comments
No