Σοκολάτα, κακάο και καφές με μπαχαρικά : ο απόλυτος συνδυασμός!!! Απολαυστικό ρόφημα σαν έργο τέχνης...

Παρασκευή απόγευμα, ώρα χαλάρωσης και προετοιμασίας για τις χαρές του Σαββατοκύριακου. Ελεύθερη ώρα, μαγειρική, διάβασμα ενός βιβλίου, περπάτημα στη φύση, συνάντηση με φίλους, σε κάποιο καφέ ή στο σπίτι.
Για μένα, δηλωμένη σπιτόγατα, ο καφές ή η ζεστή σοκολάτα στο σπίτι με παρέα είναι η απόλυτη απόλαυση. Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από ένα ζεστό φλιτζάνι, συνοδευτικά γλυκά ή αλμυρά, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων! 
Αν και για σας ισχύει το ίδιο, σας προτείνω μια καταπληκτική συνταγή για σοκολατομανείς... κάτι, χωρίς υπερβολή, μοναδικό που κανένας δεν θα αρνηθεί γιατί συνδυάζει τρεις καταπληκτικές γεύσεις, του κακάου, της σοκολάτας και του εσπρέσσο. 
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια γάλα light (ή κάποιο φυτικό γάλα)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
2 1/2 γεμάτες κ.σ. κακάο
1 1/2 κ.γλ. καφέ εσπρέσο, στιγμής
1 κ.γλ. κόρν φλάουρ
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1/8 κ.γλ. κανέλα
1/8 κ.γλ. τζίντζερ
3 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
Για το γαρνίρισμα
Νιφάδες μαύρης σοκολάτας
Άχνη (αν έχετε και αδιάβροχη άχνη, ακόμα καλύτερα)

Κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Διαλύουμε σε λίγο από το γάλα το κόρν φλάουρ.
Σε, μεσαίου μεγέθους, κατσαρόλα βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, τον εσπρέσο και ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά προσθέτουμε πρώτα το γάλα και μετά την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας, τη κανέλα και το τζίντζερ και ανακατεύοντας, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρόφημα, για 3-4 περίπου λεπτά να κρυώσει, ώστε να απελευθερωθεί όλο το άρωμά του.
Σερβίρουμε, με νιφάδες σοκολάτας στην επιφάνεια, από πάνω άχνη και τέλος κανέλα.
Ειδικά, για μέρες βροχερές και κρύες είναι το καλύτερο ρόφημα!!!
Εξ άλλου, όλοι πια, ξέρουμε την αξία της σοκολάτας, του κακάο αλλά και του καφέ για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και τη διάθεση.
Εσείς, λοιπόν θα αρνηθείτε μια τέτοια απόλαυση;;;; 
TIPS
Μπορείτε αντί για κανέλα, να χρησιμοποιήσετε πιπέρι καγιέν για ακόμη πιο hot συνδυασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!