Σπαγγέτι με μπρόκολο και σταφίδες! Γεύση ενδιαφέρουσα και διαφορετική!


Σάββατο σήμερα, και σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πιάτο εύκολο αλλά ταυτόχρονα πιο γκουρμέ από τα συνηθισμένα. Υλικά απλά, καθημερινά σ' έναν συνδυασμό που, ενώ αρχικά με δυσκόλεψε σαν ιδέα, τελικά άξιζε την δοκιμή.

Την συνταγή την πήρα από ένα παλιό περιοδικό και είναι της Φρ. Χατζηχρήστου.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ μπρόκολο μισοβρασμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
4 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε για μερικά λεπτά το μπρόκολο και κρατούμε το νερό στο οποίο έβρασε.
Βράζουμε το σπαγγέτι ανάλογα με τις οδηγίες τις συσκευασίας αλλά προσθέτοντας σ' αυτά το μισό νερό από το μπρόκολο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε με το λάδι το μπρόκολο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, την αντσούγια και το κουκουνάρι και σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε σ' αυτά και 1 ποτήρι από το νερό, που έχει μείνει από το μπρόκολο.
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να τελειώσει το νερό.
Τέλος, ρίχνουμε και τα σπαγγέτι στο τηγάνι και τα σωτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένο κεφαλοτύρι.
Δοκιμάστε αυτό το πιάτο και θα με θυμηθείτε!!! Είναι, πράγματι, γεύση gourmet και δεν θα σας απογοητεύσει!!!
Tante Kiki
4 Comments
No