Αυγά γεμιστά "Ντιαμπλέ" : ένα υπέροχο ορεκτικό - ένας γρήγορος μεζές...


Τη συνταγή που δίνω σήμερα, είχα να την κάνω πάρα πολύ καιρό. 
Ετοίμαζα αυτό το ορεκτικό παλιότερα, όταν έκανα πολλές φορές "μπουφέ" με διάφορες τέτοιες, αξιολάτρευτες μπουκιές, που μας έκαναν να χορταίνουμε με πολλές διαφορετικές γεύσεις.
Είναι μια μπουκίτσα που σηκώνει διαφοροποιήσεις στη γεύση ανάλογα με τα υλικά που θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά.
 Είναι, όμως, και μια μπουκίτσα διαχρονική που ποτέ, κανένας δεν θα  αρνηθεί την μεστή και πικάντικη γεύση της.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
2 κ.γλ. μουστάρδα έτοιμη
1 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
100 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
Πιπέρι λευκό
για το γαρνίρισμα
Πάπρικα γλυκιά
Φυλλαράκια μαϊντανού
Ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα αυγά και τα βάζουμε σε κρύο νερό να βράσουν για 15 λεπτά.
Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση (κατά μήκος συνήθως) και αφαιρούμε τον κρόκο.
Σε μπολ, βάζουμε το βούτυρο για να είναι μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου), τη μουστάρδα (και τα δύο είδη), το ξίδι, το αλάτι και λίγο πιπέρι λευκό.
Τα χτυπούμε με το μίξερ χειρός για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα άδεια ασπράδια των αυγών.
Γαρνίρουμε με την πάπρικα, το μαϊντανό και τις ελιές.
TIPS
* Mπορείτε να γαρνίρετε τα αυγά και με κόκκινη πιπεριά ψητή ή ό,τι άλλο θελήσετε.
Είναι μια πραγματική λιχουδιά, που γίνετε με ελάχιστα έξοδα και κόπο και συνοδεύει μπύρα, ούζο ή και κρασάκι σαν ορεκτικό πριν το γεύμα.
Tante Kiki
3 Comments
No