Μικρά cheesecakes με 2 σοκολάτες και γλυκό του κουταλιού...

Θυμάμαι τον εαυτό μου φοιτήτρια, όταν είχα αγοράσει το πρώτο μου βιβλίο μαγειρικής, ένα μικρό της Χ. Παραδείση, και προσπαθούσα να καλύψω τις διατροφικές μου ανάγκες κάνοντας πειράματα μαγειρικής τέχνης γιατί, εδώ που τα λέμε, μου ήταν αρκετά δύσκολο να τρώω συνεχώς έξω ή να περιμένω τις προμήθειες της μαμάς. 
Η αλήθεια είναι ότι ήταν αρκετά δύσκολο γιατί οι περισσότερες συνταγές ήταν για κανονικές μαγείρισσες...
Κι επειδή θυμήθηκα όλα εκείνα τα αποτυχημένα πειράματα, τις καμένες πετσέτες, τα καμένα δάχτυλα, τα μπιφτέκια που δεν έλεγαν με τίποτα να ξεκολλήσουν  από το ταψί και πολλά άλλα, σκέφτηκα ότι μέχρι τώρα οι συνταγές που δίνω είναι, συνήθως, μέτριας δυσκολίας ή συνταγές που απαιτούν αρκετά υλικά και μια κάποια πείρα.
Κάποιος που είναι φοιτητής, άπειρος στην μαγειρική ή δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, ίσως, δυσκολευτεί να φτιάξει κάποιο απ' αυτά τα πιάτα.
Σήμερα, λοιπόν, θα παρουσιάσω μια συνταγή εύκολη, φθηνή, απλή και γρήγορη  αλλά πραγματικά νόστιμη και με υλικά που βρίσκονται σχεδόν πάντα στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
10 μπισκότα petits-beurres ή digestive θρυμματισμένα με το χέρι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
70 γρ κουβερτούρα
70 γρ κουβερτούρα γάλακτος
250 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια (1 κουτί)
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή βύσσινο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε μπολ τα μπισκότα θρυμματισμένα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Τα μοιράζουμε στα μπολάκια.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπολ ανοξείδωτο (μεταλλικό), που το έχουμε βάλει σε κατσαρολάκι μισογεμάτο με νερό, σε σιγανή φωτιά (μπεν μαρί).
Με τον αυγοδάρτη ή με ένα πιρούνι χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα μέχρις ότου το μίγμα ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.
Μοιράζουμε το μίγμα στα μπολάκια, πάνω από τα μπισκότα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο γλυκό του κουταλιού επάνω στο cheesecake.
Λίστα αγορών
1 πακέτο petit beurre
6 αυγά
1 πακέτο ζάχαρη
1 πλάκα μαργαρίνη
1 κουβερτούρα
1 κουβερτούρα γάλακτος1 κουτί τυρί Φιλαδέλφεια (πλήρες ή light)
1 βαζάκι γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, βύσσινο ή φράουλα (ή ένα βαζάκι μαρμελάδα στις αντίστοιχες γεύσεις)
Καλή Επιτυχία!!!

5 σχόλια:

  1. Oohh ~
    looks so gooey and yummy.
    sounds like the greatest comfort food ever

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα.
    Έχεις απόλυτο δίκιο για την παρουσίαση των συνταγών με εύκολο τρόπο, δυστυχώς οι περισσότεροι παρασυρόμαστε από την εμπειρία και νομίζουμε ότι αυτό που γράφουμε είναι κατανοητό σε όλους.
    Είχα αφιερώσει ανάρτηση στο θέμα παλιότερα.
    Το γλυκό σου συμπτωματικά μοιάζει περίπου με ένα που έφτιαξε απόψε η κόρη μου κι έχει βάλει ανάρτηση στη σελίδα της.
    Ελπίζω να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Ξανθή. Ποιά είναι η σελίδα της κόρης σου; Η δική μου συνταγή είναι από ένα γαλλικό blog γιατί σαν καθηγήτρια γαλλικών βρίσκω συνταγές γαλλικές και όχι μόνον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έγραψα για τη σελίδα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.
    Αλλά αφού το ζητάς είναι:
    http://entos-ektosbyarti.blogspot.com/
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!