Μια πρωτότυπη εκδοχή της κλασσικής πρασόπιτας της γιαγιάς! Πανδαισία γεύσης!


Μια γρήγορη πρασόπιτα που είναι ένα νοστιμότατο σνακ αλλά και δείπνο.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζύμη κουρού (κάθε πακέτο έχει 2 φύλλα)
1 1/2  κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
300 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο στον τρίφτη
2 αυγά
1 φλ. γάλα
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες και τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σωτάρουμε με 3-4 κ.σ. λάδι για 6 περίπου λεπτά.
Ρίχνουμε 1 μεγάλο ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο. 
Προσθέτουμε το ζαμπόν και το καπνιστό τυρί. Εγώ, προσωπικά, προτιμώ το γνωστό Μετσοβόνε (το λατρεύω κυριολεκτικά για την αυθεντική και μεστή γεύση του) αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο κίτρινο καπνιστό τυρί προτιμάτε.
Μετά πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι.
Χτυπούμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Ραντίζουμε με τα 2/3 από το ελαιόλαδο κρατώντας το υπόλοιπο για το ταψί.
Βάζουμε το αλατοπίπερο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι το ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. 
Βάζουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα, στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε την πίτα με λίγο γιαούρτι στραγγιστό.
Φτιάξτε την σήμερα!! Η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει και  ο ουρανίσκος σας θα εθιστεί στην γεύση της !!
Tante Kiki
2 Comments
No