Τηγανιά σπέσιαλ, με 3 είδη κρέατος... συνδυασμός γεύσεων!



Τσικνοπέμπτη σήμερα, μέση της Κρεατινής εβδομάδας αλλά και του καρναβαλιού, έντεκα ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα που αρχίζει η νηστεία του Πάσχα.
Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η ονομασία της με την λέξη "τσίκνα - τσίκνισμα" δηλαδή τη μυρωδιά του καμένου ψητού κρέατος αλλά και την μεγάλη κατανάλωση κρεατικών. Αυτό είναι και το κοινό χαρακτηριστικό των εθίμων όλων των περιοχών της Ελλάδας και μαζί συνδυάστηκε και η συνήθεια του μασκαρέματος.
Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να μην παρουσιάσω την αγαπημένη μου τηγανιά. 

Τηγανιά σπέσιαλ, με 3 είδη κρέατος... συνδυασμός γεύσεων!

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ φιλέτο κοτόπουλο σε κομματάκια
  • 400 γρ χοιρινή μπριζόλα σε κομμάτια
  • 400 γρ μοσχαρίσια μπριζόλα σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια 
  • 1 πιπεριά πράσινη σε στικς
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
  • 1 μικρή ντομάτα σε φέτες
  • 2-3 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι - Πιπέρι - Ρίγανη - Θυμάρι
Τηγανιά σπέσιαλ, με 3 είδη κρέατος... συνδυασμός γεύσεων!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Πλένουμε τα κρέατα και τα βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το λάδι να τσιγαριστούν για 5-6 λεπτά.
  2. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις φέτες της ντομάτας,  τις λιαστές ντομάτες και τη μουστάρδα.
  3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και θυμάρι. 
  4. Βάζουμε 2-3 ποτήρια νερό, τόσο όσο να καλύπτονται τα κρέατα.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό, συνήθως, για 40-50 λεπτά (αλλά εξαρτάται από το κρέας).
  6. Μόλις τα κρέατα μαλακώσουν και το νερό τελειώσει, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  7. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και βγάζουμε από τη φωτιά. 
  8. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή και αν την θέλουμε για κύριο πιάτο, την γαρνίρουμε με πατάτες ή ρύζι.
Τηγανιά σπέσιαλ, με 3 είδη κρέατος... συνδυασμός γεύσεων!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ και να έχετε μια υπέροχη μέρα!!!

Tante Kiki
4 Comments
No