Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Το ρεβανί της μαμάς μου και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ... με υγεία, ηρεμία, χαμόγελο, υπομονή και κυρίως... θετική σκέψη!
Ειδικά η τελευταία νομίζω ότι μας είναι πια απολύτως απαραίτητη!!! Αφήστε που ...κάνει θαύματα!! Πρώτα πρώτα, στην ψυχική μας ηρεμία αλλά και στο άγχος που μας συμπαρασύρει ολοένα  και περισσότερο και μετά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της.
Είναι πια αποδεδειγμένο ότι οι σκέψεις που κυριαρχούν στο νου μας, αρνητικές ή θετικές, επηρεάζουν τόσο τη συμπεριφορά μας και τα αποτελέσματα των πράξεών μας όσο και την υγεία μας. Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, κάθε άλλο παρά ήρεμοι είμαστε, έτσι ούτε τα εμπόδια αντιμετωπίζουμε εύκολα ούτε κερδίζουμε τίποτε άλλο πέρα από άγχος, νεύρα, προβληματικό στομάχι ή έντερο και ημικρανίες. Θα μου πείτε γιατί μας αναφέρεις όλα τούτα;; Είναι εισαγωγή αυτή για ένα γλυκό, αρωματικό ρεβανί;;;; Όχι, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, μπορεί το ρεβανί να είναι γλυκό και υπέροχο αλλά από μόνο του δεν αρκεί για να μας κάνει να περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα σ' αυτόν τον κυκεώνα που ζούμε! -:))) Τα γράφω, λοιπόν, σε σας για να ...τα ακούσω κι εγώ, η ίδια, και να προσπαθήσω να τα εφαρμόσω προτού είναι αργά για το καημένο το ...στομάχι μου!!! -:)))
Ένας τρόπος, λοιπόν, για να γεμίσω το νου μου με θετικές σκέψεις είναι να τον αδειάσω από τις αρνητικές και να σταθώ για μισή ώρα κάπου έξω. Ναι, ναι μου αρκεί μισή ώρα στον κήπο, όπου βλέπω την προετοιμασία της φύσης να υποδεχθεί το χειμώνα. 'Ολα εκείνα τα κίτρινα, καφετιά, πορτοκαλιά και λαδοπράσινα φύλλα που ...εγκαταλείπουν τα δέντρα στην παραμικρή πνοή του ανέμου, το θρόισμά τους και το ανάλαφρο πέταγμά τους προς το έδαφος, με αποσπά από τις "δύσκολες σκέψεις" και με κάνει να συνειδητοποιώ τη σημασία της ζωής. Η βροχή, που πέφτει απαλά ή με μανία στο δρόμο...με κάνει να θέλω να εισπνέω με μανία εκείνη, την υπέροχη μυρωδιά της γης που τη βρίσκω τόσο, μα τόσο αναζωογονητική! Έτσι συνέρχομαι ή μάλλον έτσι παίρνω δύναμη!!! 
Αλλά και οι αγαπημένοι μας, η θέληση να είμαστε κοντά τους, να μοιραζόμαστε τις καλές ή κακές στιγμές κρατώντας σφιχτά, ο ένας το χέρι του άλλου, είναι μια πηγή δύναμης! Δεν συμφωνείτε;;; Γι αυτό και συνήθως θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε γι αυτούς! Ό,τι μπορούμε, τέλος πάντων!! Κι ένα ζεστό, καλομαγειρεμένο φαγητό ή ένα υπέροχο γλυκό είναι απ' αυτά που μπορούμε να κάνουμε! Δεν έχει σημασία αν είναι φτιαγμένο με ακριβά ή φθηνά υλικά, δεν έχει σημασία αν είναι συνηθισμένο ή πρωτότυπο... εκείνο που μετράει είναι η αγάπη και η φροντίδα, που το έχουμε πασπαλίσει! Είναι το ότι είναι στολισμένο με την έγνοια μας και την επιθυμία μας να ...προσφέρουμε ζεστασιά και χαμόγελο! Αυτά είναι τα σημαντικά και γι αυτό, πολλές φορές, λέω ότι ένα απλό φαγητό ή γλυκό μπορεί να είναι πεντανόστιμο. 

Για σήμερα, λοιπόν, ένα ρεβανί νοστιμότατο, γλυκύτατο και μαμαδίστικο...σχεδόν τρυφερό! Μια εκδοχή κλασσική, διαχρονική αλλά καθόλου βαρετή γιατί ποιος μπορεί να χαρακτηρίσει βαρετή μια γλυκιά πορτοκαλολεμονάτη γεύση που κατακλύζει το στόμα;
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε...

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί με 30-32 εκατοστά διάμετρο
Για το ραβανί
10 αβγά (περίπου 2 ποτήρια νερού)*
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερού αλεύρι, κοσκινισμένο
3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γλ. baking powder
10 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού**
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 φακελάκια ζάχαρη με άρωμα βανίλιας 
Για το σιρόπι
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Φλούδα από μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, στη δυνατή ταχύτητα, έως ότου ασπρίσουν, αφρατέψουν και φουσκώσουν.
Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε, σιγά σιγά, το χυμό πορτοκαλιού και σταδιακά το μείγμα του άλευρου με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις ή στον αέρα, για 60-70 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει μια ωραία καστανή κρούστα από πάνω.
Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-12 λεπτά, από τη στιγμή που θα κοχλάσει.
Περιχύνουμε το κρύο ρεβανί με ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε για 30-40 λεπτά για να απορροφήσει το σιρόπι και κόβουμε σε κομμάτια.
Γαρνίρουμε με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και προαιρετικά, με αμυγδαλάκια φιλέ που τα έχουμε ψήσει για λίγο στο φούρνο. 

TIPS
* Με τα ίδια ποτήρια νερού μετρούμε τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά.
** Εάν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χυμό πορτοκαλιού με νερό ή σόδα.

51 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κική καλό και γλυκό μήνα να έχεις όπως το γλυκό που μας έχεις σήμερα,πολύ ωραίο και σίγουρα μυρωδάτο.Να είσαι καλά,φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ροδάνθη μου... χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου!
    Και να ήθελες να μας πείσεις ότι δεν είναι της μαμάς σου το ραβανί δεν θα μπορούσες. Όταν βλέπω για μονάδα μέτρησης των αυγών το ποτήρι καταλαβαίνω περί τίνως πρόκειται!!

    Το πόσο μου αρέσουν αυτές οι παραδοσιακές παλιομοδίτικες συνταγές δεν στο περιγράφω!

    Αγαπημένο μου γλυκό το ραβανί σου!!

    Μπράβο Κική μου που έβαλες συνταγή της μαμάς σου. Συνήθως τις καλές παλιές συνταγές τις κρατάνε πολλοί για δικές τους και δεν τις δίνουν ποιο έξω!!

    Καλό σου μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα,είσαι απίστευτη Χρυσαυγή μου!!!! Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο την πίεσα να ζυγίσει τα υλικά... τίποτε... πάλι το ποτήρι...χαχαχαχα
      Γιατί να μην την τιμήσω και να μην βάλω τη συνταγή;;; Μήπως, ζαχαροπλαστείο θα ανοίξω;;; Πέρα από αστεία, πάντα πιστεύω ότι ακόμη και την ίδια συνταγή κάθε άνθρωπος την κάνει διαφορετικά έστω και στη λεπτομέρεια, οπότε το βρίσκω ..."χαζό" να κρύβω τις παλιές συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς!!! -:)))

      Διαγραφή
  3. Πώ!πώ!...Λαχταριστό το ρεβανί σου Κική!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Χρυσούλα μου!
      Επίσης καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα φιλενάδα.
    Υγεία και Δύναμη πάνω και πρώτα από όλα!
    Να σε καλοπιάσω (;) για να μου στείλεις κομματάκι... αν και πρωί πρωί έχω τσακίσει κομμάτι πορτοκαλόπιτας για πρωϊνό παρέα με το καφε-δόγαλα. Αλλά τώρα είναι η ώρα 11.00 και πάει πια :-)))
    Χαιρετισμούς πολλούς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά καλή μου Πηνελόπη κι επίσης καλό μήνα να έχετε με υγεία, δύναμη αλλά και λίγο χαρά και ξενοιασιά!! Άσε τώρα που εμείς εδώ στο τριώροφο πέφτουμε σαν τα κοτόπουλα, ο ένας μετά τον άλλο με ιώσεις!!!-:((( Πού θα πάει θα στρώσουμε!!!
      Να σου στείλω όσα κομμάτια θέλεις φιλενάδα!!!! Μακάρι να ήσουν κοντά να τα λέγαμε πίνοντας καφεδόγαλα!!!
      Φιλιά και να είστε καλά...

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Κική μου και καλό μήνα!
    Προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να είμαι εγώ καλά και οι γύρω μου καλύτερα πρέπει να βάζω σωστές προτεραιότητες στη ζωή μου... Η οικογένειά μου είναι πάνω απ' όλα, ακολουθούμενη από όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα μου πρόσωπα... Όσο είμαστε όλοι υγιείς, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε κάπως!
    Το ραβανί της μαμάς σκίζει! Οι φωτογραφίες φωνάζουν από μακριά!! Και με τόσο πορτοκαλένιο άρωμα θα είναι απίθανο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ερμιόνη μου και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... όταν υπάρχει υγεία ή τουλάχιστον προβλήματα περαστικά (μιλώ για τις ιώσεις που μας ταλαιπωρούν αυτόν τον καιρό) όλα τα υπόλοιπα λύνονται.
      Χαίρομαι που σου άρεσε το ρεβανί της μαμάς μου γιατί κι εγώ το λατρεύω!!

      Διαγραφή
  6. Καλό μήνα Κική!! μαζί με της Πηνελόπης στείλε και σε μένα ένα μικρούλι κομμάτι θα το βρω εγώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ξανθή μου, όσα κομμάτια θέλεις να σου στείλω. Άντε ανεβείτε στη Θεσσαλονίκη και θα σας φτιάξω ένα μεγάλο ταψί!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα και καλό μήνα... με όσο πιο θετικές σκέψεις γίνεται!!! Το γλυκό φαίνεται πεντανόστιμο!!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ ωραίο!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Καλο και σοροπιαστο μηνα οπως το ρεβανι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραίο γλυκό και πόσο καιρό έχω να φάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλο μήνα Κικίτσα μου!
    Μακάρι να είναι τόσο γλυκός σαν το λαχταριστό ραβανί σου!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Έλενά μου και μακάρι να είναι έτσι ο μήνας αν και τον φοβάμαι λίγο!!!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα Κική μου!!
    Ακούω τη μεσημεριάτικη καραρρακτώδη βροχή να κτυπά αλύπητα τη βεράντα μου και μ΄αρέσει!!Αισθάνομαι την πρωϊνή και νυκτερινή ψύχρα πλέον, να κατασκηνώνει στην ατμόσφαιρα και την υποδέχομαι ανοίγοντας τα παραθυρόφυλλα να εισβάλλει στο χειμωνιάτικα στρωμένο διαμέρισμα και τούτη η αλλαγή της φύσης δεν με αφήνει ασυγκίνητη.Μοιράζομαι τον πρωϊνό μου καφέ με την μουντάδα και την κατήφεια του φθινοπωρινού σκηνικού που συνήθως ανακοινώνει ο συμπαθής μετεωρολόγος και τον ..λατρεύω!!!Ανασκουμπώνομαι στη θαλπωρή της κουζίνας μου να σοφιστώ ,να επινοήσω ,να συμβουλευτώ,να πραγματοποιήσω νοστιμιές και καλούδια που θα προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση,όπως εσύ με το πατροπαράδοτο γλυκό της μανούλας σου,αυτό των παιδικών σου χρόνων-αλλά και των δικών μας-!Γλυκό ελαφρά σιροπιασμένο για να αντέξει τη γλύκα ο ουρανίσκος,αρωματικό για να _ευαισθητοποιηθούν οι γευστικοί μας κάλυκες,αφράτο και φουσκωτό για να νιώσουμε την περηφάνεια της επιτυχίας,ροδοψημένο και ευωδιαστό όπως βγαίνει από τον ζεστό φούρνο να χαϊδέψει την αύρα της ψυχής μας.Έτσι αισθάνομαι εγώ ευτυχισμένη Κική μου.Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω πει ότι τρελλαίνομαι με τα μηνύματά σου και ότι μου φτιάχνουν τη διάθεση ακόμα κι όταν δεν έχω Φωτεινή μου!!!
      Έλα να σε κεράσω, όποτε θέλεις!!!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Καλό μήνα, τόσο γλυκός όσο και το γλυκό σου!!! Σπεσιαλ το ρεβανί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης και μακάρι να είναι γλυκός!!! Χαίρομαι που σου άρεσε το ρεβανί!

      Διαγραφή
  13. Και το γλυκάκι της μαμάς σου γεμάτο θετική ενέργεια το βρίσκω! Αφράτο, λαχταριστό, μυρωδάτο! Θα δοκιμαστεί προσεχώς.
    Να είναι καλά κι ενείνη κι εσύ που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή.

    Καλό και γλυκό μήνα.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι τα περισσότερα μαμαδίστικα γλυκά και φαγητά, Ελένη μου έχουν θετική ενέργεια!!! Δοκίμασέ το και πες μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Καλό και γλυκό μήνα εύχομαι,σαν το ρεβανί της μαμάς!
    Το οποίο και μόλις έβαλα στη λίστα με τα αγαπημένα μου..
    αναρωτιέμαι όμως,αν βάλω λιγότερα αυγά,θα βγει το ίδιο αποτέλεσμα;
    (καταραμένη χοληστερίνη:(
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το ξέρω αλλά μπορώ να το ρωτήσω! Ίσως αν αφαιρέσει μερικούς κρόκους... και αυξήσεις το μπέικιν. Αλλά, από την άλλη τα αβγά έχουν απενοχοποιηθεί για την χοληστερίνη για ψάξτο κι αυτό!-:)))

      Διαγραφή
  15. Καλό μήνα Κική μου και απ΄οτι βλέπω ξεκίνησε πολύ γλυκά!Υπέροχο το ρεβανί της μαμάς!Ένα κομματάκι παρακαλώ;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου!! Μόνον ένα;;; Πάρε όσα θέλεις!

      Διαγραφή
  16. Το ραβανί ειναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Γενικά τα παραδοσιακά. Μπράβο στη μανούλα σου.
    Καλή μήνα λοιπόν, πάντα με θετική ενέργεια και τρέλα. Πολύ γέλιο αλλά λιγότερη σκέψη. Όσο σκεφτόμαστε τα προβλήματα, μεγαλώνουν...
    Ας χαλαρώσουμε λοιπόν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα Δήμητρα!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Επίσης καλό μήνα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Καλό μήνα να έχουμε! Σ ευχαριστώ που μας είπες την συνταγή της μανούλας σου! Φαίνεται λαχταριστό και οι δοκιμασμένες οικογενειακές συνταγές είναι πάντα επιτυχημένες!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Αγγελική μου!! Οι παλιές και δοκιμασμένες οικογενειακές συνταγές είναι σίγουρες αξίες και διαχρονικές!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  18. Είμαι στη δουλειά και μου 'χει έρθει μια απίστευτη λιγούρα βλέποντας το ραβανί σου! Στείλε κάνα κομματάκι γιατί θα λιποθυμήσω μέχρι να έρθει η ώρα να το φτιάξω εγώ!
    Καλό μήνα Κική μου! Να είναι χαρούμενος και δημιουργικός! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου στείλω όσο θέλεις, αλλά προς Θεού μη ...λιποθυμίσεις!!! -:)))
      Χαίρομαι που σου άρεσε και φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Τι ωραία που τα λες Κική μου, ο καθένας έχει το κουμπάκι του, θέλει προσπάθεια αλλα αξίζει τον κόπο να σκεφτόμαστε θετικά.
    υπέροχο το ρεβανί κ όταν είναι της μαμας, κανείς δεν μπορει να αντισταθεί.
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Έχεις δίκιο Έρη μου!!! Εξ άλλου είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στις δύσκολες στιγμές!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το ρεβανί!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  20. Καλο μηνα αν και δυσκολος προβλεπετε....
    Το ρεβανι σου τελειο και οτι πρέπει να σωσει λιγο την κατασταση που περιγράφεις...
    ΔΕς λιγο γιατι 2 μερες προσπαθουσα να μπω στο blog και με πετουσε συνεχεια, δε ξερω αν σου το ειπε και αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης καλό σου μήνα Μαργαρίτα! Χαίρομαι που σου άρεσε το ρεβανί μου! Το είδα αλλά δεν έκανα τίποτε γιατί διορθώθηκε μόνο του!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  21. Μπράβο στη μανούλα και στα ποτήρια της, και στις γεύσεις αυτές τις μοσχοβολιστές. Και μπράβο και στην άξια θυγατέρα που παίρνει τη σκυτάλη της μαμάς και συνεχίζει το δρόμο.Με θετικές σκέψεις πάντα Κική μου! Στη φύση, στη φύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Μάρθα μου! Χαίρομαι που σου άρεσε το ρεβανί!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  22. Καλο μηνα Κικη μου!
    Κι εγω οταν ειμαι μακρυα απο την πολη ηρεμω, οταν κλεινομαι στα 4 ντουβαρια αρχιζω και φρικαρω... μεγαλο ζορι τραβαμε!
    Ενα καλοφτιαγμενο ρεβανι δεν μπορει να ειναι βαρετο, ποσο μαλλον οταν ειναι απο τα χερια της μαμας...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Μαρίνα μου!!! Πράγματι τραβάμε ζόρι!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το ρεβανί!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  23. Κική, αυτές οι μικρές απολαύσεις, είναι που μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση, καθημερινά. Να μας κάνουν να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, αντί για μισοάδειο. Θα είναι κοινότυπο να πω ότι, το ραβανί είναι από τα αγαπημένα γλυκά από τα παιδικά μου χρόνια ήδη, όμως έτσι είναι. Όπως και για τους περισσότερους από εμάς. Παραδοσιακό και μαμαδίστικο. Μια μικρή απόλαυση.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ειρήνη μου... είναι ένα γλυκό με διαχρονική αξία! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Καλό σου μήνα!

      Διαγραφή
  24. Καλημερα Κικη μου και καλο μηνα!!!!λατρευω την βροχη(κ ας μην βοηθαει τις δουλειες του κοσμου να πανε καλα,ειναι ενα φαινομενο που το εχουμε αναγκη και σαν σωματα αλλα και σαν ψυχες...)ειδικα μετα απο ενα τερααααστιο καλοκαιρι οπως το φετεινο τα πρωτοβροχια που αργησαν ηρθαν για να γλυκανουν την ψυχουλα μας....καλε μην σκεφτεσαι αρνητικα...πιασε τα κατσαρολικα σου και ξεχνα τα ολα....αφου φτιαχνεις νοστιμιες που μοσχοβολανε μεχρι τνν Δραμα.....να,αυτο εδω το ρεβανι ας πουμε μου εχει σπασει την μυτη,τοσο που σκεφτομαι να ερθω εχρι εκει να φαω ενα κομματακι............φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω ότι με ένα κομμάτι από το συγκεκριμένο ραβανί κάθε αρνητική σκέψη εξαφανίζεται. Συγχαρητήρια στη μαμά σου αλλά και σε σένα που μοιράστηκες μαζί μας την ωραία συνταγή της. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπέροχο γλυκό!!!! Και δεν είχα και συνταγή!!! Την κράτησα φυσικά, φαίνεται λαχταριστό!! :) Ευχαριστούμε, φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θα το τιμήσω δεόντως το ραβανί σου Κική μου!!Αύριο κιόλας θα το κάνω!!φιλάκια και καλό σου μήνα γλυκούλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...