Κοτορυζόπιτα


Καλή σας μέρα! Μήπως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μαγειρέψατε κοτόπουλο ψητό με ρύζι;;; Αν ναι... είστε από τους τυχερούς κι αν σας περίσσεψε και λίγο, τότε είστε ακόμα πιο τυχεροί!!! Το γιατί θα το δείτε παρακάτω!! -:)))
Όμως, σαν να μου φαίνεται ότι πέρασαν λίγες μέρες από τότε που έφτιαξα την τελευταία μου πίτα, εεεε;;; Όχι;;; Πώς μου φάνηκε έτσι;;; Εντάξει, εντάξει, μπορώ να μιλήσω απολύτως ειλικρινά... θέλω πίτα, ήθελα πίτα και, τί μαγεία!!, η πίτα ήρθε σε μένα αντί να πάω εγώ σ' αυτήν... 
Είναι κι αυτό μια τύχη, μια καλή σύμπτωση, που δεν συμβαίνει καθημερινά ...εξάλλου δεν έχετε ακούσει αυτό που λένε ότι όταν κάτι το θέλεις πάρα πολύ όλα στο σύμπαν ...συνωμοτούν ώστε να γίνει πραγματικότητα;;; Θα μου πείτε... κι εσύ ήθελες τόσο πολύ πίτα;; Εεεεεεεεε, ήθελα αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας... αν ήταν να συνωμοτήσει το σύμπαν ας συνωμοτήσει για κάτι πιο σημαντικό από μια πίτα!!!! -:))) Δεν συμφωνείτε;;;; 
Παρ' όλα αυτά μία εκ των ημερών, κατά τις 11.30 το μεσημέρι... μια πίτα ...ανέβηκε χαρούμενη στον πάνω όροφο, όπου ήμουν με τη μικρή μας Βασιλικούλα. Βέβαια, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η πίτα δεν ανέβηκε μόνη της στον πάνω όροφο αλλά με τη βοήθεια της γιαγιάς, της μαμάς μας δηλαδή η οποία αλλοτριώθηκε από την μεγάλη της κόρη, δηλαδή εμένα και μου έφερε τρέχοντας την πίτα που έφτιαξε για να τη δοκιμάσω και να με ρωτήσει αν θέλω να την φωτογραφίσω... χαχαχα αυτά παθαίνουν όσοι συγκατοικούν μαζί μου στο τριώροφο... ψύχωση έχει γίνει το μπλογκοσπιτάκι μου και μάλιστα μεταδοτική και άκρως κολλητική ...από μένα στον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό!!!!! χαχαχαχα 
Παράπονο δεν έχω ...όταν κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις μπλογκοϋποχρεώσεις μου ...βοηθούν μιας και ξέρουν ότι θα αρχίσω να γκρινιάζω και να κλαίγομαι!-:))) Λέτε να βαριούνται να μ' ακούν γι αυτό να βοηθούν;;; χαχαχαχα
Τέλος πάντων, δεν θα λύσω τώρα το μυστήριο της απάντησης αλλά αυτό που θα σας πω είναι "φτιάξτε αυτή την πίτα!!!" Είναι εκπληκτική!!! Έχει ένα σωρό λόγους να σας αρέσει... πρώτα πρώτα είναι φτιαγμένη με περίσσευμα από το ψητό κοτόπουλο με ρύζι που είχαμε για Κυριακάτικο φαγητό άρα να η ανακύκλωση και ένα φαγητό που θα το καταναλώσουμε ευχάριστα, δεύτερον είναι άκρως χορταστική και άρα κατάλληλη για κυρίως πιάτο αλλά και για ταπεράκι στο γραφείο και τρίτον, έχει ωραιότατο φύλλο. Έχει, βέβαια, και ένα μειονέκτημα... εξαφανίζεται... εξαφανίζεται η "αδικιωρισμένη" που έλεγε και η Λωξάντρα, πάρα πολύ γρήγορα. Σκεφτείτε, η πίτα έγινε την Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ που γύρισα από τα μαθήματα και άνοιξα το ψυγείο για να φάω ένα κομμάτι... είχε κάνει φτερά!!! Την άλλη φορά μου φαίνεται θα ...κλειδώσω το ψυγείο!!! Όχι παίζουμε!!! Αμάν πιά... δεν μπορώ άλλο!!! -:))))
Πάμε, όμως να δούμε τη συνταγή, που είναι αυτοσχέδια της μανούλας μας...
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. φουσκωτή μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. φουσκωτή ζάχαρη
1 κ.γλ. κοφτή αλάτι
2 κ.σ. μηλόξιδο ή λευκό ξίδι
Νερό σε θερμοκρασία δωματίου (άντε τώρα να βρείς άκρη!!) όσο "πάρει" για να γίνει μια ζύμη απαλή που δεν κολλάει στα χέρια.
Για τη γέμιση
1 φλ. τσ. ρύζι ψημένο στο φούρνο μαζί με το κοτόπουλο
1 φλ.τσ. κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο και τεμαχισμένο
2/3 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
3 αβγά
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Φτιάχνουμε το φύλλο
Σε μια λεκανίτσα κουζίνας, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
Προθέτουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ύστερα, προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μιαν απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μετά τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε καστανιώτικο φύλλο.
Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και αφού χωρίσουμε έναν κύκλο στη μέση, χωρίζουμε σε τρίγωνα το υπόλοιπο γύρω από τον κύκλο και κλείνουμε το κάθε τρίγωνο επάνω στον κύκλο, όπως βλέπουμε αναλυτικά ΕΔΩ (στο καστανιώτικο φύλλο που είναι το δεύτερο).
Ύστερα, αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα και μετά ανοίγουμε κανονικά το φύλλο μας που θα καλύψει τον πάτο του ταψιού μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε το επάνω φύλλο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και την απλώνουμε επάνω στο φύλλο που καλύπτει τον πάτο του ταψιού μας.
Ύστερα, σκεπάζουμε τη γέμιση με το άλλο φύλλο και την ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε να ψηθεί για 50-60 λεπτά ή έως ότου αποκτήσει μια χρυσόξανθη επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 5-6 λεπτά να "μεστώσουν" τα αρώματα και η γεύση της και σερβίρουμε.
Tante Kiki
25 Comments
No