Κέικ μήλου


ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ με υγεία, ηρεμία και χαμόγελο! Ελπίζω να είστε καλά μπλογκογειτονάκια μου!
Σήμερα, είπα κι εγώ να σας δείξω ένα κέικ αρκετά επίκαιρο. Ένα κέικ μήλου που έγινε εχθές κατ' αποκλειστική απαίτηση της μικρής μας chef  Ιωάννας που συνειδητοποίησε ότι είχε καιρό να μαγειρέψει και να απολαύσει "δημοσιότητα".
-:)) Έτσι, περάσαμε αμέσως από τη σκέψη στην πράξη και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ αφράτο, νόστιμο και αρωματικό κέικ.
Μόλις ψήθηκε, μικροί και μεγάλοι το απολαύσαμε μαζί με ένα φλυτζάνι τσάι, δίπλα στο τζάκι... μιας και λίγη ζεστασιά είναι απαραίτητη αυτό τον καιρό. Ό,τι καλύτερο για ένα Κυριακάτικο απόγευμα δηλαδή αλλά και για σνακ και για πρωινό μαζί με έναν ζεστό καφέ ή (για μένα) καφέ με γάλα.
Θέλετε να δούμε τη συνταγή;;;; Πάμε...
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
180 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
175 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο, κρύο
110 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ζαχαροβανίλιας με άρωμα πορτοκάλι
2 μήλα σε κυβάκια
1 κ.γλ. κανέλα
Η chef Ιωάννα επί το έργον!
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και την κανέλα.
Πλένουμε το πορτοκάλι, παίρνουμε το ξύσμα του και μετά το στίβουμε για να πάρουμε το χυμό του.
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σ' αυτό το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αβγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
Ύστερα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζαχαροβανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταδιακά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το γιαούρτι και εναλλάξ το βούτυρο με το αλεύρι.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και αφού προσθέσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μήλα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο ή καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί το μείγμα και ψήνουμε το κέικ για 45-55 λεπτά έως ότου η επιφάνειά του ροδίσει.
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι και αν η λάμα του είναι καθαρή όταν το βγάλουμε τότε το κέικ μας έχει ψηθεί. Βέβαια, επειδή το κέικ έχει το μήλο, θα έχει λίγη υγρασία.
Να έχετε μια γλυκιά και καλή εβδομάδα!
Tante Kiki
46 Comments
No