Λουκουμάδες και τηγανίτες μήλου!

Μηλομαγειρέματα, κολοκυθομαγειρέματα και κυδωνομαγειρέματα στα καλύτερά τους...Θυμάστε τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων που η θεά Ήρα δέχθηκε σαν γαμήλιο δώρο από τη θεά Γη και που ο Ηρακλής, στον ενδέκατο άθλο του, τα έφερε στον Ευρυσθέα; Εεεεεε λοιπόν, αυτά τα χρυσά μήλα (καλέ όχι τα ίδια... δικά μου όχι της Ήρας... σιγά μην τα ...έκλεβα!!!) άλλαξαν μορφή και έγιναν ολόχρυσες, μελωμένες τηγανίτες αλλά και χρυσόξανθοι, λαχταριστοί και χιονισμένοι λουκουμάδες!!!
Γεύση με σταθερή αξία, με υπέρτατη νοστιμιά αλλά και μοναδική ευκολία στην παρασκευή τους. Αν και τηγανιτές αυτές οι φρουτονοστιμιές χαρίζουν μοναδική γλύκα αλλά και τις φυτικές ίνες που μας είναι απαραίτητες.
Φτιάξτε τις τηγανίτες, γλυκαθείτε και καλή εβδομάδα να έχετε!!!!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κ.σ. ζάχαρη (καστανή ή άσπρη)
2 αβγά
4 μήλα (όποια ποικιλία θέλετε)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ελαιόλαδο ελαφρύ
220-240 ml γάλα
1 πρέζα κανέλα
1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
Ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Άχνη και μέλι για το πασπάλισμα
Καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζαχροβανίλια και την κανέλα.
Προσθέτουμε τα αβγά και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ανάκατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, έως ότου έχουμε έναν χυλό ούτε πηχτό αλλά ούτε και αραιό.
Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί και, εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα.
Τα δύο από αυτά τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα άλλα δύο, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια  με το ειδικό εργαλείο (φωτό) τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί το ελαιόλαδο (ή το αραβοσιτέλαιο).
Βυθίζουμε πρώτα τις ροδέλες στο χυλό και μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί τις βάζουμε να τηγανιστούν, σε μέτρια φωτιά έως ότου χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σ' ένα πιάτο που το έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να "αφήσουν" το επιπλέον λάδι τους.
Μετά, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Μόλις οι ροδέλες τελειώσουν, ρίχνουμε μέσα στον χυλό που μας έχει περισσέψει το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε στο ζεστό ελαιόλαδο.
Μόλις χρυσίσουν κι αυτές, τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά στην πιατέλα μας.
Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με άχνη και λίγη ακόμη κανέλα.
Περιχύνουμε τις τηγανίτες μας με μέλι και καρυδόψιχα (εγώ δεν έβαλα καρυδόψιχα γιατί κάποιοι δεν τη θέλουν).
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

38 σχόλια:

  1. Μηλομαγειρέματα ... τέλεια τώρα που έχουμε αφθονα μήλα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελαινομαι για συνταγες με μηλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτοί οι λουκουμάδες είναι υπέροχοι!

      Διαγραφή
  3. Πρώτον λατρεύω τα μαθήματα μυθολογίας παρέα με τις τηγανίτες...δεύτερον απλά λατρεύω αυτή τη συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθήματα μυθολογίας αν και τα χρυσά μήλα ήταν πορτοκάλια!!! χαχαχα
      Χαίρομαι που σου άρεσε Κατερίνα μου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Κική και καλή εβδομάδα!
    Διπλό το χτύπημα για σήμερα, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι την καρδιά μου έκλεψαν οι μηλοτηγανήτες σου! Φαίνονται πολύ λαχταριστές και με τον ελληνικό καφέ μου θα έτρωγα πολύ ευχαρίστως 5-6!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λαχταριστές Ερμιόνη μου ...να σου στείλωωωωω;;;;;;
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Πρέπει να είναι πάρα πολύ νόστιμα!!! Πολύ ωραία ιδέα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατοι...αξίζουν τον λίγο κόπο που έχουν!

      Διαγραφή
  6. Αχ Κικίτσα μου μας μηλογλύκανες με τις υπέροχες μηλονοτιμιές σου!!!
    Δέν μπαίνω καν στον κόπο να διαλέξω, παίρνω και από τα δύο!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι γιατί το αξίζετε να σας μηλογλυκάνω, Έλενά μου!!!
      Πάρε όσες θέλεις!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Ωχ Παναγία μου...
    Κάτσε βρε Κικίτσα μου λίγο "φρόνιμη" δεν σε προλαβαίνω να σε διαβάζω και να λαχταρώ κάθε γλυκάκι σου.
    Ετούτες δε, οι μηλοτηγανίτες είναι και πολύ αγαπημένες οπότε την πιατέλα όλη στην καθησιά μου θα την έτρωγα ευχαρίστως :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Πηνελόπη μου, θα προσπαθήσω να καθήσω φρόνιμα αν και... θα ήθελα να φτιάχνω, να τρώω και να σας κερνάω διάφορους φρουτολουκουμάδες!!!!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Φανταστικές οι μηλοτηγανίτες σου βρε Κική! Τις λιμπίστηκα τις άτιμες! Εγώ μπορώ να έχω μία με μπόλικο μέλι και καρυδάκια, παρακαλώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μέλι και κανέλα και καρυδάκια κι όσες θέλεις!!!

      Διαγραφή
  9. Πω, πω!! Μας τσάκισες Κική μου!!
    Λάτρεψα τη συνταγή σου με μιας!!
    Την λιγουρεύτηκα δε περισσότερο αυτή τη δύσκολη ώρα μετά το φαγητό που θέλεις επειγόντως κάτι γλυκό!!

    Πέτα και καμία από εδώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα Xρυσαυτή μου... σου στέλνω με κούριερ!!!

      Διαγραφή
  10. Αν και βαριέμαι τρελά να κοσκινίζω αλεύρι, γι' αυτή τη συνταγή χαλάλι! Δεν φαίνονται δύσκολες.
    Ετοιμάζομαι για δουλειά και χρειάζομαι δυνάμεις, μπορώ να πάρω μια; :) :)
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Σελ για λίγο κοσκίνισμα κάνεις έτσι;;;; Αξίζουν τον κόπο... σου το λέω!!! Πάρε όσες θέλεις!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  11. Ρε Κική, τον ακάθιστο έχεις. Πω πω η χριστιανή τι έπαθα τώρα με τις μηλοτηγανίτες. Τέλος, σταματώ εδώ, δεν έχω άλλα λόγια, κόλλησε ο στόμας μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ θα με ματιάσετε!!! Να σου στείλω Μάρθα;;;; Δεν θα το μετανιώσεις!

      Διαγραφή
  12. Μας σκοτώνεις Κική Δευτεριάτικα!!! Διπλός ο πειρασμός αλλά διπλή και η απόλαυση! Δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ τα φτιάξω! Τα παιδιά θα ξετρελλαθούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πειρασμός και απόλαυση πάνε μαζί Δήμητρά μου!!!

      Διαγραφή
  13. Μου αρέσει που έχουν μήλο τριμμένο αλλά και φέτες, μέχρι τώρα ήξερα την εκδοχή με τις μηλοφέτες. Πολύ ωραία η παραλλαγή που σκέφτηκες!
    Τα μήλα των εσπερίδων βέβαια μην ξεχνάμε πως ήταν πορτοκάλια, έρχεται κι αυτών η εποχή και θέλω να δω τι άλλο θα σκεφτείς!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάντως μου άρεσαν λίγο περισσότερο αυτές με το τριμμένο μήλο... όσο για τα χρυσά μήλα... με μαμά δασκάλα δεν θα μπορούσα να μην το γνωρίζω αλλά βρές μου εσύ άλλη ιστορία της μυθολογίας που να ταιριάζει...χαχαχαχα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  14. Ενώ μήλα δεν τρώγω (σαν φρούτο), τα λατρεύω σε εκδοχή γλυκού ή φαγητού!!!! Κι' αυτά φαίνονται πολύ πολύ νόστιμα! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απλά πράγματα αλλά πάντα διαχρονικά και πεντανόστιμα!
    Άβε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ Κικίτσα, μεγάλος πειρασμός τα σημερινά καλούδια..Εκτός του ότι έχω αδυναμία σε οτιδήποτε "μηλένιο",τρελαίνομαι τόσο για λουκουμάδες όσο και για τηγανίτες..Πως να πάω για ύπνο τώρα το ταλαίπωρο..χιχι.. Καλή σου εβδομάδα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Χαρά μου τρελλαίνομαι για λουκουμάδες και τηγανίτες!! Να σου στείλω;;;

      Διαγραφή
  17. Κική μου φανταστικές!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ελένη μου!
      Φιλιά

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!