Μπισκότα αρωματισμένα με τζίντζερ και στολισμένα με ζαχαρόπαστα


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!! Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και ...πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα!! Και μόνον αυτή η σκέψη με ενθουσιάζει μιας και λατρεύω το στολισμένο σπίτι, το γιορτινό τραπέζι όσο απλό και να είναι αλλά και την αγάπη και την αναγέννηση που συμβολίζει η γέννηση του Θεανθρώπου και η γιορτή αυτή. 
Μπαίνω σε διάφορες ιστοσελίδες και χαζεύω με τις ώρες, όμορφες κατασκευές, όμορφα γλυκάκια, όμορφες διακοσμήσεις και αισθάνομαι υπέροχα!!! Έτσι, μ' αυτή τη διάθεση έφτιαξα τα μπισκότα που θα σας δείξω τη περασμένη Πέμπτη και τα στόλισα την Παρασκευή το πρωί (ενώ κοιμόταν η μικρότερη βοηθός μου γιατί αλλιώς δεν θα τελειώναμε ποτέ! χαχαχα).
Είναι μπισκότα που κρατούν το σχήμα τους, αρωματισμένα με τζίντζερ και γίνονται πολύ όμορφα όταν στολιστούν. Βέβαια, εγώ δεν τα στόλισα χριστουγεννιάτικα, όχι αυτή την φορά τουλάχιστον, γιατί τα έφτιαξα για την μεγάλη μου ανιψιά Ιωάννα που είχε καλέσει στο σπίτι 4-5 φίλες της για να παίξουν. Έτσι, τα έφτιαξα "κοριτσίστικα"... αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε... εσείς μπορείτε να τα φτιάξετε "αγορίστικα", "χριστουγεννιάτικα" ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε. 
Είναι εκπληκτικά εύκολη η ζύμη ... γίνεται και στο μίξερ για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Είναι, όμως, εξ ίσου νόστιμα και τραγανά, όσο πρέπει, μπισκότα. Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές (Σάββατο βράδυ), μασουλάω ένα και εξακολουθεί να είναι όπως την πρώτη μέρα που τα έφτιαξα! 
Μοναδική γεύση τζίντζερ με λίγη κανέλα και κακουλέ που τους πρόσθεσα εγώ! Γεύση χειμωνιάτικη που ταιριάζει απίστευτα με ένα ωραίο Earl Grey τσάι, δίπλα στο τζάκι, μ' ένα βιβλίο στο χέρι ή μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή (στην πιο μοντέρνα και πολυάσχολη εκδοχή...χαχαχα).
Η συνταγή είναι από το "Χρυσό βιβλίο για κουλουράκια και μπισκότα" των εκδόσεων "Μοντέρνοι καιροί".
Βγαίνουν αρκετά μπισκότα...πάντα ανάλογα με το μέγεθός τους. Εμένα μου βγήκαν 10 φορεματάκια και 14 παπουτσάκια!
Θέλετε να δούμε τη συνταγή;;; Αν ναι, κρατήστε την και για Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια... δεν θα σας απογοητεύσει, σας το υπόσχομαι!
ΥΛΙΚΑ
310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει*
110 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γάλα
1 κ.γλ. τζίντζερ
1 μεγάλο αβγό
1/2 κ.γλ. Σμυρνιό κανέλα (προαιρετικά)
1/2 κ.γλ. κακουλέ (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, το αλάτι, το κακουλέ και την κανέλα (εάν βάλουμε).
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το εξάρτημα Κ ή φτερό, στη δυνατή ταχύτητα, έως ότου έχουμε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και αφού σταματήσουμε το χτύπημα, ζυμώνουμε με τα χέρια, έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα δίσκου, την τυλίγουμε με μεμβράνη, την βάζουμε επάνω σε έναν δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες φούρνου.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού και με κουπ πάτ της αρεσκείας μας κόβουμε σε σχήματα και τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα, κατά προτίμηση με μια σπάτουλα αλλά και με το χέρι προσεκτικά για να μην χαλάσουμε το σχήμα τους.
Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Μόλις γεμίσει η πρώτη λαμαρίνα τη βάζουμε στο ψυγείο έως ότου ετοιμάσουμε τα μπισκότα για τη δεύτερη λαμαρίνα.
Μόλις και η δεύτερη λαμαρίνα γεμίσει την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-14 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, ή ώσπου να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Ύστερα τα στολίζουμε με γλάσο ή με ζαχαρόπαστα και τα διατηρούμε σε αεροστεγές,  μεταλλικό κουτί για μπισκότα ή σε γυάλινο βάζο.
Πηγή: "Χρυσό βιβλίο για κουλουράκια και μπισκότα" των εκδόσεων "Μοντέρνοι καιροί"
Tante Kiki
46 Comments
No