Τρουφάκια μελιού με διπλή σοκολάτα

Μικρές γλυκές μπουκίτσες, γεμάτες σοκολάτα που συναρπάζουν όλες τις αισθήσεις με το άρωμα και τη αμαρτωλή νοστιμιά τους. Τραγανές από την κρυσταλλική ζάχαρη που τις περιβάλλει αλλά με ...τρυφερή και μαλακή καρδιά που λιώνει στο στόμα και σε κάνει να αποζητάς τη νοστιμιά τους.
Τα σημερινά τρουφάκια είναι παραλλαγή από το έξτρα τεύχος των "Γλυκών μυστικών" του Νοεμβρίου. Παραλλαγή γιατί πρόσθεσα και κουβερτούρα πραλίνας (λατρεμένη) ενώ η αρχική συνταγή "ζητούσε" μόνον κουβερτούρα γάλακτος. Εγώ τα έφτιαξα έτσι ...εσείς αν προτιμάτε δοκιμάστε τα κι έτσι και μόνον με κουβερτούρα! Θα έχετε δύο εξαιρετικές παραλλαγές που θα σας ενθουσιάσουν. Κεράστε τα και θα δείτε την απόλαυση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όσων τα δοκιμάσουν!!! 
Εξάλλου, ο χειμώνας τη θέλει τη σοκολάτα του... ο συννεφιασμένος ουρανός, το κρύο που "έσκασε μύτη" ξαφνικά, το αναμμένο τζάκι (γιατί όχι και το καλοριφέρ), αποζητούν την μίνιμαλ γλυκιά σοκολατένια απόλαυση. Και τα τρουφάκια αυτά εκεί ανήκουν. Στην υπέρτατη μίνιμαλ απόλαυση... υπέρτατη γιατί η γεύση τους είναι προκλητικά υπέροχη και μίνιμαλ ...λόγω μεγέθους. Η προσωπική μου άποψη;;; Ακόμη και ένα τόσο δα μικρό τρουφάκι από τα συγκεκριμένα, είναι τόσο νόστιμο που δεν χρειάζεσαι να φας πολλά για να καλυφθεί πλήρως η ανάγκη για σοκολάτα.
Φτιάξτε τα , διατηρήστε τα στο ψυγείο και απολαμβάνετε καθημερινά μια μικρή σταγόνα ευδαιμονίας που θα ...ξεκουράσει νου και αισθήσεις. -:)) 
ΥΛΙΚΑ για 50-60 τρουφάκια (ή και 70 ανάλογα με το μέγεθος)
Για τα τρουφάκια
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 ml μέλι ανθέων
160 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, σε κομμάτια
160 γρ. κουβερτούρα πραλίνας, σε κομμάτια
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, σε κομμάτια
ζάχαρη κρυσταλλική 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και τις δύο σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια.
Αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα βαθύ ταψάκι και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο έως ότου να παγώσει και να μην είναι ρευστό. 
'Υστερα, στρώνουμε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε μια ποσότητα, την κάνουμε μπαλίτσα και την τοποθετούμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την επικάλυψη
Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και το στερεώνουμε επάνω από την κατσαρόλα με το νερό (μπεν μαρί).
Αφήνουμε την κουβερτούρα να λιώσει και μετά την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
Ύστερα, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πηρουνάκι, βυθίζουμε το κάθε τρουφάκι μέσα στην κουβερτούρα.
Το αφήνουμε να στραγγίσει την περίσσια σοκολάτα επάνω από το μπολ και μετά το βουτάμε μέσα στο μπολ με την κρυσταλλική ζάχαρη για να καλυφθεί η επιφάνειά του.
Τέλος, τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και μετά σε πιατέλα.
Καλή απόλαυση!!!

28 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κική μου!
    Δεν το συζητώ, τα τρουφάκια είναι απλά λατρεμένα! Αλλά είναι τόσο εθιστικά που δεν γίνεται να μην τρώω την ώρα που τα πλάθω!
    Αυτά με τις δύο σοκολάτες είναι κόλαση!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ερμιόνη μου!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Διπλή σοκολάτα;;; Σλουρπ! Φεύγω για δουλειά, να πάρω ένα για το δρόμο; (βρήκα δικαιολογία!) Φαίνονται εξαιρετικά! Μ' αρέσουν τα γλυκά που θέλουν ψυγείο, τα θεωρώ πιο εύκολα κι ας χρειάζονται το χρόνο τους. Γεια στα χέρια σου Κική μου!
    Καλό μεσημέρι και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι φοβερή είναι η κουβερτούρα πραλίνας, ε??
    Από τότε που την ανακάλυψα την χρησιμοποιώ συνέχεια για τρουφάκια και σοκολατάκια.
    Γι αυτό λάτρεψα και τα δικά σου Κικίτσα μου, με την ξεχωριστή νοστιμιά της διπλής σοκολάτας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τη λατρεύω Έλενά μου! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Κική μου τι ωραίες και λαχτεριστές μπουκίτσες είναι αυτές;Σκέτος πειρασμός!Αυτή η κουβερτούρα πραλίνας είναι τέλειααα!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ελένη μου είναι νοστιμότατα!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Αντε Κική μου, καλό χειμώνα σας εύχομαι!
    Να είναι όσο πιο "αγαπησιάρικος" γίνεται και γεύσεις που θα μας "κανακεύουν" μέσα στην καθημερινότητά μας.
    Καλό και Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι σας στο τριώροφο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Πηνελόπη μου...
      Φιλιά και σε σας

      Διαγραφή
  6. Υπέροχα Κική μου, πολύ χαιρομαι που ξεκινάμε σιγά σιγά τα κερασματάκια, θα έχουμε τεράστια ποικιλία να διαλέξουμε μέχρι τις γιορτές. φιλάκια πολλά καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ό,τι καλύτερο για τις γιορτές
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Τι ωραία ιδέα, τώρα που αρχίζουν κ οι γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα θα πω μόνο: Ρε Κική, πότε τα προλαβαίνεις όλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως τα Σ/Κ Μάρθα μου και κάποια πρωινά μαζί με τη μικρή μας!

      Διαγραφή
  9. απίθανα και εύκολη εκτέλεση!!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασιλική μου, έξτρα εξαιρετικά και έξτρα λαχταριστά!
    Μη ξεχάσω να υπερτονίσω την υπομονή σου γι αυτά τα σοκολατοσκανδαλιάρικα σοκολατάκια...

    Μα με το κουταλάκι το μικρό!? :)
    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αγαπάς κάτι έχεις υπομονή έτσι δεν είναι;; Εεεεε, γι αυτό έχω υπομονή (όπως και με τα παιδιά... με τους μεγάλους έχω ένα πρόβλημα ...υπομονής!! χαχαχαχα)
      Φιλιά

      Διαγραφή
  11. Δεν έχω λόγια... Είναι τέλεια! Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα βλέποντας τις φωτό ήταν να μπουκωθώ με καμιά ντουζίνα!
    Καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως λέω πάντοτε ....ή το έχει(κατέχει) κανείς ή δεν το έχει...
    Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tα έκανες ενισχυμένα με τις δυο σοκολάτες Κική.
    Τώρα που κρυώνει ο καιρός η σοκολάτα τραβιέται.
    Πολύ ωραία τα έκανες, σκέτη σοκο-κόλαση

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα!! Αξίζουν μια δοκιμή!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!