Τρουφάκια μελιού με διπλή σοκολάτα


Μικρές γλυκές μπουκίτσες, γεμάτες σοκολάτα που συναρπάζουν όλες τις αισθήσεις με το άρωμα και τη αμαρτωλή νοστιμιά τους. Τραγανές από την κρυσταλλική ζάχαρη που τις περιβάλλει αλλά με ...τρυφερή και μαλακή καρδιά που λιώνει στο στόμα και σε κάνει να αποζητάς τη νοστιμιά τους.
Τα σημερινά τρουφάκια είναι παραλλαγή από το έξτρα τεύχος των "Γλυκών μυστικών" του Νοεμβρίου. Παραλλαγή γιατί πρόσθεσα και κουβερτούρα πραλίνας (λατρεμένη) ενώ η αρχική συνταγή "ζητούσε" μόνον κουβερτούρα γάλακτος. Εγώ τα έφτιαξα έτσι ...εσείς αν προτιμάτε δοκιμάστε τα κι έτσι και μόνον με κουβερτούρα! Θα έχετε δύο εξαιρετικές παραλλαγές που θα σας ενθουσιάσουν. Κεράστε τα και θα δείτε την απόλαυση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όσων τα δοκιμάσουν!!! 
Εξάλλου, ο χειμώνας τη θέλει τη σοκολάτα του... ο συννεφιασμένος ουρανός, το κρύο που "έσκασε μύτη" ξαφνικά, το αναμμένο τζάκι (γιατί όχι και το καλοριφέρ), αποζητούν την μίνιμαλ γλυκιά σοκολατένια απόλαυση. Και τα τρουφάκια αυτά εκεί ανήκουν. Στην υπέρτατη μίνιμαλ απόλαυση... υπέρτατη γιατί η γεύση τους είναι προκλητικά υπέροχη και μίνιμαλ ...λόγω μεγέθους. Η προσωπική μου άποψη;;; Ακόμη και ένα τόσο δα μικρό τρουφάκι από τα συγκεκριμένα, είναι τόσο νόστιμο που δεν χρειάζεσαι να φας πολλά για να καλυφθεί πλήρως η ανάγκη για σοκολάτα.
Φτιάξτε τα , διατηρήστε τα στο ψυγείο και απολαμβάνετε καθημερινά μια μικρή σταγόνα ευδαιμονίας που θα ...ξεκουράσει νου και αισθήσεις. -:)) 
ΥΛΙΚΑ για 50-60 τρουφάκια (ή και 70 ανάλογα με το μέγεθος)
Για τα τρουφάκια
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 ml μέλι ανθέων
160 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, σε κομμάτια
160 γρ. κουβερτούρα πραλίνας, σε κομμάτια
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, σε κομμάτια
ζάχαρη κρυσταλλική 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και τις δύο σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια.
Αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα βαθύ ταψάκι και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο έως ότου να παγώσει και να μην είναι ρευστό. 
'Υστερα, στρώνουμε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε μια ποσότητα, την κάνουμε μπαλίτσα και την τοποθετούμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την επικάλυψη
Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και το στερεώνουμε επάνω από την κατσαρόλα με το νερό (μπεν μαρί).
Αφήνουμε την κουβερτούρα να λιώσει και μετά την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
Ύστερα, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πηρουνάκι, βυθίζουμε το κάθε τρουφάκι μέσα στην κουβερτούρα.
Το αφήνουμε να στραγγίσει την περίσσια σοκολάτα επάνω από το μπολ και μετά το βουτάμε μέσα στο μπολ με την κρυσταλλική ζάχαρη για να καλυφθεί η επιφάνειά του.
Τέλος, τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και μετά σε πιατέλα.
Καλή απόλαυση!!!
Tante Kiki
28 Comments
No