Φριτάτα λαχανικών

Καλημέρα σας! Τί θα λέγατε για μια λαχταριστή φριτάτα; Προσωπικά λατρεύω τις φριτάτες! Είναι πιάτα με εύκολη και όχι χρονοβόρα (σχετικά) προετοιμασία που μπορούν να γίνουν από πιάτα διαίτης έως υπερχορταστικά πιάτα γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Έχουν όμως κι άλλα πλεονεκτήματα...
όπως το ότι είναι πιάτα που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακυκλώσουμε περισσεύματα φαγητών και να τα μετατρέψουμε σε λαχταριστές λιχουδιές άνευ προηγουμένου που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα αλλά και το ότι μπορούν να γίνουν από συνοδευτικά έως ορεκτικά και κυρίως γεύματα. Αφήστε που στις μέρες μας... είναι και οικονομικά (σχετικά γιατί τα πάντα είναι σχετικά).
Για να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου... στο σπίτι τους έχω τρελλάνει με τις φριτάτες και την αγάπη μου γι αυτές!! Αλλά δεν είμαι μόνον εγώ, είναι και η αδερφούλα μου που έχει επίσης το ίδιο "κολληματάκι" με τις φριτάτες! -:)) Ναι, ναι... οι διάφορες φριτάτες ...πάνε κι έρχονται!!! Καλά, μην φανταστείτε ότι δεν μαγειρεύουμε ή δεν τρώμε κι άλλα πράγματα γιατί αν ήταν έτσι...πάει... θα μας έτρωγαν οι υπόλοιποι και ειδικά οι μικρές μας που δεν τρώνε ...με τίποτε αυγό!!!!! Πώς μας προέκυψαν αυτά τα παιδιά να μην τρώνε αυγό σ' ένα σπίτι όπου όλοι τρώνε αυγά... άγνωστο!!! Κι αν η επιστήμη το εξηγήσει ας με ενημερώσει για να καταλάβω!!! χαχαχαχα
Πάντως, είναι άδικο να σε "πειράζουν" γιατί λατρεύεις τις φριτάτες... τώρα θα σας πω τον πόνο μου... τις προάλλες μια φίλη μου είπε ότι θα μου φέρει δώρο στη γιορτή μου 2 κότες!!!!!!!!!! Απαράδεκτοοοο!!! Μόνον 2 κότες!!!!! Τί να μου κάνουν εμένα 2 κότες;;;; χαχαχαχα  Τέλος πάντων!
Επιστρέφοντας χαρούμενη στη φριτάτα ...θέλετε να μου κάνετε παρεούλα στην κουζίνα και να την φτιάξουμε μαζί;;;; Άντε πάμε... είπαμε είναι γρήγορο φαγητό αλλά μια προετοιμασία την έχει...
ΥΛΙΚΑ 4-6 άτομα
1 συσκευασία κατεψυγμένων ανάμεικτων λαχανικών
200-300 γρ. φρέσκο μπρόκολο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4-5 λουκάνικα βραστά, σε κομμάτια
10 φέτες πάριζα, σε κομμάτια
10-11 αυγά
250 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βυθίζουμε για 2-3 λεπτά το μπρόκολο σε νερό που βράζει ή το βράζουμε για 5 λεπτά στον ατμό.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά, βάζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά σε νερό που βράζει και τα βράζουμε επίσης για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί με διάμετρο 24-26 εκατοστά.
Πασπαλίζουμε τη φρυγανιά και από πάνω τοποθετούμε τα ανάμεικτα λαχανικά και το μπρόκολο.
Προσθέτουμε τη φέτα, την πάριζα και το λουκάνικο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. 
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί η φριτάτα για 45 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδοψηθεί η επιφάνειά της.
Αφήνουμε στο ταψί για 5-10 λεπτά να "μεστώσουν" τα αρώματά της και μετά σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί... δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

35 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κικίτσα. Είχα φτιάξει μια φορά κάτι ανάλογο με κολοκύθια και πατάτες και δεν μου πέτυχε. Από τότε την έχω πάρει στραβά την φριτάτα:) Λές να δοκιμάσω τη δική σου? Βέβαια το μπρόκολο δεν το τρώμε, θα το αφαιρέσω, δεν πειράζει ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Δήμητρά μου... Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι όχι μόνον θα σου πετύχει αλλά θα σου αρέσει κιόλας!
      Όσο για το μπρόκολο... απλά μην το βάζεις! -:)))

      Διαγραφή
  2. Μου άρεσε η συνταγή θα την δοκιμάσω κάποια στιμγή γιατί πριν λίγο καιρό είχα κάνει την κλασσική και ήταν υπέροχη!!
    Ευχαριστούμε Κική, καλή μέρα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την Μαντρίνα μου ...είναι νοστιμιά πρώτης τάξεως!
      Φιλιά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Κική μου
    Συμφωνώ στο γούστο σου και την αδυναμία σου στο εξαιρετικά νόστιμο αυτό πιάτο!Βέβαια εσύ το έφτιαξες υπερπαραγωγή-όχι ότι δεν μας συνηθίζεις σε τέτοιου είδους παρασκευές!-με μία πανδαισία λαχανικών,μία ποικιλία αλλαντικών,με μπόλικα τυριά και αρωματικά..!!!Έλεος..πως είναι δυνατόν να μη γίνει υπέροχη!!!Ειλικρινά προτιμώ αυτό το πιάτο από οτιδήποτε άλλο,τα περιέχει όλα!!Απλά,στο σπίτι μας μείναμε δυό ψυχές..η συνταγή είναι ιδανική για πολλά άτομα-λόγω της προετοιμασίας και των υλικών-..ίσως αν την προσάρμοζα, με λιγότερα όμως υλικά-άρα και υποδεέστερη γεύση?-να είμαστε σε θέση να την γευτούμε τροποποιημένη.Φιλιά πολλά,πολλά.[και στις νεραϊδούλες].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι πολύ νόστιμες οι φριτάτες Φωτεινή μου;;;; Η συγκεκριμένη είναι καταπληκτική... μείωσε τα υλικά στη μέση ή ανάλογα με τις μερίδες σας και δοκίμασέ την... δεν χρειάζεται ούτε σαλάτα... μόνο λίγο ψωμί κι αυτό όχι υποχρεωτικά! -:))
      Καλή σου μέρα και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλήμερα, Κική. Βλεπω εδώ εχεις κάνει πολύ καλή δουλεία!!!!!
    Με την ευκαιρία της επισκέψεως σου στο blog μου, με έφερες μεχρί εδω!!!! Τι καλα!!! Γιατι έψαχνα μια συνταγή με σοκολάτενια muffins και ηλιέλαιο ή κάτι τέτοιο. Πάω να δω..... Α!!! θα σου γράψω για το αποτέλεμσα... Δαμασκήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το μπλογκοσπιτάκι μου Δαμασκηνή. Ελπίζω ότι θα βρίσκεις συνταγές που σου αρέσουν και είναι όλες δοκιμασμένες! Περιμένω εντυπώσεις! -:)))
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  5. ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!!!θα δοκιμάσω σίγουρα και την δική σου εκδοχή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Τόνια και όταν τη δοκιμάσεις ...περιμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  6. Απόλυτη ταύτιση απόψεων! Χθες έφτιαξα φριτάτα! Εννοείται ότι την τσακίσαμε...
    Μου αρέσει που στη δική σου έχεις προσθέσει και μπρόκολο! Και από χρώμα σκίζει με τόσα λαχανικά!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνούμε...-:)) Και από χρώμα αλλά και από γεύση είναι υπέρπλήρης!!!
      Φιλιά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ φριτάτα, αλλά θα το κάνω γιατί με ξεσήκωσες τώρα.
    Μου αρέσει που έχει τόσα λαχανικά μέσα.
    Πέρνα κι από εμένα να την συνδυάσεις με κοτόπιτα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε Νοτούλα μου γιατί είναι υπέρπλήρης σαν φαγητό και εύκολη! Όσο για την κοτόπιτά σου είναι τέλεια!!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  8. Αυτά είναι φαγητά Κική μου!
    Κι εγώ τρελαίνομαι για ομελέτες, φριτάτες και λοιπά αυγοειδή σκευάσματα!
    Η δική σου, με τόσα πολλά και ωραία υλικά φαίνεται υπερ-απίθανη! Και σούπερ εμφανίσιμη με τόσα χρώματα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι υπέροχα φαγητά... γρήγορα και εύκολα σχετικά, Ερμιόνη μου;;;; Χαίρομαι που σου άρεσε η φριτάτα μου!
      Φιλιά και καλημέρες!

      Διαγραφή
  9. Μεγάλη αδυναμία κι εγώ στις φριτάτες Κική μου!!
    Τόσο πλούσια και γευστική η δικιά σου, μ' αρέσει πολύ!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ, κι εγώ Έλενά μου! Νόστιμα, εύκολα και με πολλές παραλλαγές φαγητά!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλιά και καλημέρα!

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραία υλικά συνδύασες, Κική μου, γευστικά και οπτικά και η φριτάτα σου έγινε λαχταριστή.
    Κι εγώ λατρεύω τις φριτάτες αλλά δεν τις φτιάχνω πολύ συχνά για ευνόητους λογους!
    Φιλάκια, καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου.... είναι νόστιμη πολύ!
      Φιλάκια και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  11. Νομίζω πως δεν έχω φάει ποτέ μου κάτι τέτοιο, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο! Θα το δοκιμάσω να το κάνω :)
    Καλό απόγευμα Κική !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα, επιβάλλεται να το δοκιμάσεις Λύριελ... αξίζει και είναι πολύ πολύ νόστιμο! Άσε που μπορείς να βάλεις ό,τι υλικό θέλεις στη γέμιση! Δοκίμασε και στείλε μου εντυπώσεις.
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  12. Πως να μην έχουμε αδυναμία στις φριτάτες, Κική; Νόστιμο, πλούσιο και χορταστικό φαγάκι, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Και το τρώνε συνήθως όλοι, οπότε δεν κατεφεύγουμε σε ξεχωριστά φαγητά. Η δική σου φριτάτα τα έχει όλα. Χρώμα, εμφάνιση και γεύση. Ανάρπαστη θα έγινε!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έχουν πολλά πλεονεκτήματα οι φριτάτες Ελένη μου. Μπορούμε και να ανακυκλώσουμε εύκολα υλικά που περίσσεψαν και να τους ευχαριστήσουμε όλους! Έγινε ανάρπαστη πράγματι!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  13. ωπωπω τη νοστιμιά είναι αυτή βρε Κική αν βάλω μέσα και λίγο πράσο πως το βλέπεις , νομίζω πως πάει με τα λουκανικάκια ..

    ακου δώρο δυο κότες πολύ πολύ γέλασα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το πράσο θα γίνει ακόμα πιο υπέροχη Μαριλίζ... ναι, ναι... θα είναι ΤΕΛΕΙΑ!
      Χαίρομαι που σου άρεσε αλλά αυτά ακούω...κατάλαβες;; χαχαχαχα
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  14. Με ότι ξεμένει την σκαρώνω τακτικά! Μέχρι και με κοτόπουλο με πατάτες την έχω φτιάξει.... Γρήγορη λύση και νοικοκυρεμένη! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Έφη μου ...είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακυκλώσουμε φαγητά που περίσσεψαν και να γίνουν νοστιμότατα.
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  15. μου φαίνεται θα αγαπήσω κι εγώ τις φριτάτες!!! :) φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μην τις αγαπήσεις;;; Μια χαρά φαγητό είναι, νόστιμο και εύκολο. Αντέχει και πολλές παραλλαγές... τί καλύτερο;;;
      Φιλιά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα! Ήρθα για καφεδάκι!!! Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σου στο blogοσπιτάκι σου! Καλέ είστε χρυσοχέρες όλες!!!! Μου ανοίξατε την όρεξη! Καλώς σε βρήκα και εδώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η πιο εύκολη λύση για ότι έχει περισσέψει. Πολύ νόστιμη και λαχταριστή η φριτάτα σου Κική:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ νόστιμο φαγητό! Κι έχει απ΄όλα μέσα! Φαντάζομαι ότι με ένα κομματάκι χορταίνεις! Ωραία η φριτάτα και στην εμφάνιση Κική μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!