Κατακίτρινα κολοκυθολούλουδα γεμιστά με φέτα

Μερικά κατακίτρινα, σχεδόν χρυσοπορτοκαλί κολοκυθολούλουδα μαζέψαμε πριν μερικές μέρες από τον κήπο μας... που, δυστυχώς, ήταν τα τελευταία δώρα από τις κολοκυθιές μας επειδή τώρα πια ...παραχώρησαν το κομμάτι γης που "κατείχαν" σε άλλα... χειμωνιάτικα λαχανικά. Από μικρή, λατρεύω τα κολοκυθολούλουδα κι εφέτος, κάθε φορά που τα μαγειρεύαμε, με όποιον τρόπο και να τα μαγειρεύαμε... εξαφανίζονταν σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να προλαβαίνω να τα φωτογραφήσω!!!!
Αυτή, λοιπόν τη φορά, μετά την αυστηρότατη εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου που "χτύπησε" το σπιτικό μας και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αλλά και τις αυστηρές ποινές προς τους παραβάτες (να μην έχουν πρόσβαση καθόλου στα κολοκυθολούλουδα ...ούτε και μετά τη φωτογράφιση!!) πρόλαβα να βγάλω μερικές φωτό... έστω και στα γρήγορα σαν να βρισκόμουν σε περιοχή απαγόρευσης φωτογραφιών χαχαχαχα.
Πάμε να δούμε τη συνταγή για πανεύκολα κατάχρυσα, σαν τον ήλιο, κολοκυθολούλουδα.
ΥΛΙΚΑ
12-15  κολοκυθολούλουδα  
12-15  μπαστουνάκια φέτας, σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράνε στο λουλούδια
Για τον χυλό
6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ.τσ. γάλα
1 αβγό μεγάλο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4-5 κ.σ. νερό ή μπύρα ή λευκό κρασί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοίγουμε τα κολοκυθολούλουδα και κόβουμε τον εσωτερικό τους στήμονα.
Τα βάζουμε για 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι με νερό.
'Υστερα τα πλένουμε καλά αλλά προσεκτικά για να μην σκιστούν και δεν μπορέσουμε να τα κλείσουμε.
Τοποθετούμε το μπαστουνάκι της φέτας στο εσωτερικό τους και τα κλείνουμε γυρίζοντας προς τα μέσα τα πέταλά τους.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τον χυλό
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το αβγό και το μισό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει ο χυλός μας.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και αφού ομογενοποιήσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό (τη μπύρα ή το κρασί) έως ότου έχουμε ένα χυλό όχι πολύ πηχτό και πάντως πιο αραιό απ' αυτόν του κέικ.
Περιχύνουμε προσεκτικά τα λουλούδια μας  με τον χυλό.

Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή έως ότου το πιάτο μας χρυσίσει καλά.
Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό αλλά, πιστέψτε με και κρύο τρώγεται μια χαρά.


24 σχόλια:

  1. Τί όμορφα που είναι!!!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα Κικίτσα μου!
    Και σαν μεζεδάκι, αλλά και σαν φαγάκι, εξαιρετικό το πιάτο σου!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Έλενά μου! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. θέλωωωωωωωωωωωωωω!!!!! Κι εμείς τις ξηλώσαμε τις κολοκυθιές για να φυτέψουμε μπρόκολα και άλλα συναφή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν θα έλεγα όχι και σε μερικά ακόμη!!! -:))

      Διαγραφή
  4. Α Κική τάφτιαξες πίτα!!!
    Πολύ ωραία. Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλλιτεχνία σκέτη είναι!
    Και από γεύση ...... 1000% φανταστική.
    Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Επίσης καλό μήνα!

      Διαγραφή
  6. Μμμμ!!!! μοσχομύρισε το διαδύκτιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτική συνταγή!Και έψαχνα κάτι ανάλογο με κολοκυθοανθούς για το μπλόγκ μου!Θα ήθελα πολύ να αναδείξω την συνταγούλα σου αν δεν σε πειράζει βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις... είναι ωραίο πιάτο.
      Δεν με πειράζει να την δείξεις αρκεί να βάλεις link γιατί έτσι κι αλλιώς είναι μια συνταγή καθαρά της μαμάς μου!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Εννοείτε ότι θα βάλω link.Φιλιά και ευχές για ένα όμορφο βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Κική, καταπληκτικά τα κολοκυθολούλουδα. Πολύ ωραία και σαν πίτα, είτε σαν μεζές αλλά και σαν κύριο φαγητό, επίσης. Έχουμε την ίδια αγάπη για το πεντανόστιμο αυτό λουλουδάκι. Επειδή ο καιρός είναι ακόμη καλός, εξακολουθούν να φέρνουν στην δική μας λαϊκή. Αλλά όπου να είναι, θα τελειώσουν και αυτά. Από του χρόνου και πάλι.
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Οπως και να γίνουν είναι ωραία Ειρήνη μου! Πράγματι κι εγώ τα λατρεύω!!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  9. Τι έκανες ρε παιδί μου; Ρε Κική μου, ήθελα να πω; Κι εγώ τώρα τι θα κάνω που δεν έχω κολοκυθολούλουδα, κι αν βρω δεν έχω ξαναφτιάξει ποτέ μου κι εσύ μου πέφτεις και χιλιόμερα μακριά; Φωτιές μου άναψες ρε Κική πρωϊνιάτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχα Μάρθα μου άλλα θα σου έστελνα!!!-:)))

      Διαγραφή
  10. Μπουαααα! Μόνο όσοι έχουν κήπο μπορούν να έχουν κολοκυθολούλουδα; Πάντως αυτή η συνταγή φαίνεται πολύ μιαααμ! Αφού έχει φέτα μέσα, δεν το συζητώ! Θα είναι εξαιρετική!
    Πολλά φιλιά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι που σου άρεσαν Σελ μου. Μπορείς να βρεις κολοκυθολούλουδα σε λαϊκές και σε κάποια μανάβικα αν και φαντάζομαι όχι πια!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ ωραία η συνταγή!! την είδα απ'το μπλογκ της Μιράντας όπου σε ανέφερε.. συγχαρητήρια για τις νόστιμες ιδέες σου!
    Καλώς σε βρήκα!! Καλή βδομάδα! ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!