Λιγκουίνι με κοτόπουλο μελωμένο σε κόκα κόλα και πορτοκαλί σάλτσα



Μακαρονάδα... ένα εκπληκτικό πιάτο όπως κι αν είναι... Προσωπικά, γνωρίζω καλά ότι μπορώ να ζήσω μέχρι και 2-3 εβδομάδες τρώγοντας ζυμαρικά!! Ναι, ναι, μην γελάτε... σε κάποιο ταξίδι μας στην Ιταλία έτρωγα 10 μέρες μεσημέρι και βράδυ ζυμαρικά.
Τα ζυμαρικά με έχουν συντροφέψει σε όμορφες στιγμές με φίλους ή οικογένεια αλλά και άσχημες στιγμές... όταν με πονάει το στομάχι μου, όταν το μόνο που ήξερα να μαγειρεύω, πρωτοετής φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, ήταν μακαρόνια, αρακάς και ομελέτα. Αλλά δεν το μετάνιωσα!!! Είναι, βρε παιδί μου, ένα πιάτο που αλλάζει προσωπικότητα!! Άλλαξέ του παρέα κι αμέσως ...μεταμορφώθηκε!!! Και είναι τόσο κοινωνικό!!! Βάλτε με όποια, σχεδόν, παρέα θέλεις και δεν θα πει όχι και δεν θα αφήσει παραπονεμένο τον ουρανίσκο και τους γευστικούς κάλυκες!! Άστο μόνο του...και πάλι θα σταθεί όρθιο και περήφανο!! Πότε πρόχειρο, πότε πιο επίσημο ...εκεί ...υπέροχο πάντα!  Όλα τα συνδυάζει... νοστιμιά, ευκολία παρασκευής, πολλές παρέες αλλά και οικονομικότητα! Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικά;;;
Εγώ, πάντως όχι... την αμαρτία μου την αποδέχομαι!!
Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι ...καταπληκτική! Μόνον αυτό λέω!!! Είναι τόσο πλούσια και χορταστική!!! Αφήστε που έχει κι ένα καταπληκτικό χρώμα!!
Θέλετε τη συνταγούλα εεεεε;;;; Μα φυσικά και θα σας τη δώσω... γιατί όχι;;;

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Λιγκουίνι (ή άλλα ζυμαρικά)
Για τη σάλτσα
2 μπουτάκια κοτόπουλου σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 κίτρινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά, σε καρεδάκια
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
150 ml κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο (για το σοτάρισμα)
250 ml κόκα κόλα
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι  -  Τρίχρωμο πιπέρι
1/2 κ.γλ.ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε κατά μέρος, κρατώντας λίγο από το νερό τους για να τα περιχύσουμε την ώρα που θα τα σερβίρουμε πριν τα ρίξουμε στη σάλτσα.
Πλένουμε καλά τους κύβους κοτόπουλου και τους βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο έως ότου οι κύβοι μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο και αφήνουμε να λιγοστέψει το νερό αρκετά αλλά όχι εντελώς.
Προσθέτουμε τα 100 ml κόκα κόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να μελώσει.
Ύστερα το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε κατά μέρος έως το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.
Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά (κρεμμύδι, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο χωρίς όμως να μαραθούν εντελώς.
Σβήνουμε με την υπόλοιπη κόκα κόλα και αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα 2 βράσεις σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα έως ότου μειωθούν τα υγρά της και «δέσει».
Βάζουμε στο τηγάνι και τα βρασμένα ζυμαρικά, αφού τα έχουμε περιχύσει με 2-3 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Καλή σας συνέχεια και καλή σας μέρα!
Tante Kiki
20 Comments
No