Σοκολατένια κρέμα quaker με μπανάνα


Καλή σας μέρα! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά όλοι εκεί έξω!! Ζόρικες μέρες, γεμάτες άγχος και τρέξιμο. Και δε μας έφτανε το άγχος για το καθημερινό τρέξιμο, τώρα έχουμε και το άλλο άγχος... για το τί θα γίνει με τα μέτρα, τη δόση, την ανεργία και όλα τα υπόλοιπα που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας. Κι όλοι γνωρίζουμε ότι το άγχος καλό δε φέρνει στον οργανισμό.
Τουλάχιστον, λοιπόν, αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε ας δώσουμε τη βαρύτητα που πρέπει στη σωστή διατροφή. Και πώς ξεκινάει η σωστή διατροφή κάθε μέρα;; Μα με ένα καλό πρωινό, φυσικά. Αν είστε απ΄αυτούς που το πρωί πίνουν μόνον έναν καφέ, μαύρο, κατάμαυρο ...καιρός να το ξανασκεφτείτε! Όλοι οι διατροφολόγοι διατείνονται ότι ένα καλό πρωινό μας βοηθά να αντέξουμε... το άγχος, το τρέξιμο, τα προβλήματα, το σχολείο, την κούραση. Καλό είναι, λοιπόν, να τους ακούσουμε και να το εφαρμόσουμε για να μάθουν και τα βλαστάρια μας, από το παράδειγμά μας, ότι πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας.
Φυσικά, αν όχι όλοι... σίγουρα οι περισσότεροι, γνωρίζουμε τα καλά της βρώμης... ναι των νιφάδων βρώμης. Αυτό που οι περισσότεροι λέμε ...quaker αν και το συγκεκριμένο είναι το όνομα της μάρκας των νιφάδων βρώμης. Μη νομίζετε κι εγώ έτσι το λέω... "θα φας κρέμα με quaker;" εννοώντας κρέμα με νιφάδες βρώμης άσχετα από τη μάρκα τους γιατί νιφάδες βρώμης υπάρχουν σε πολλές μάρκες αλλά και μεγέθη. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά! Θα εξομολογηθώ την αμαρτία μου... τις λατρεύω αυτές τις νιφάδες βρώμης... λατρεύω να τις χρησιμοποιώ σε ένα πλήθος φαγητών από μπιφτέκια, πίτες γλυκές, crumbles και μπάρες  μέχρι κρέμες τύπου porridge!!!
Μια τέτοια θα σας δείξω σήμερα! Νοστιμότατη και υγιεινότατη, γίνεται μέσα σε 10 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα αρχίσουμε την προετοιμασία των υλικών έως ότου την απολαύσουμε στο μπολάκι μας το Κυριακάτικο πρωινό, καθισμένοι χαλαρά με την εφημερίδα στο χέρι. Θα μας γεμίσει ενέργεια. Κι αν θέλουμε μπορούμε να την ετοιμάσουμε, να την διατηρήσουμε καλά κλεισμένη, σαν θησαυρό, σε μπολ και να την καταναλώνουμε τα πρωινά όλης της εβδομάδας. Όχι, βέβαια, ότι για βραδινό... δεν είναι καλή... ίσα ίσα!!!!! Να, λοιπόν, τα υλικά...
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
300 ml γάλα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1-2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού τύπου Nutella
2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες με το πηρούνι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το γαρνίρισμα
Κανέλα και 4 μπισκότα petits-beurre, ολικής άλεσης, θρυμματισμένα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μοσχοκάρυδο και την καστανή ζάχαρη.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει η κρέμα για 3-4 λεπτά.
Μετά, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά την κρέμα.
Ισομοιράζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε την κρέμα με κανέλα και λίγα θρυματισμένα petits-beurre.
Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή.
Να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!!! 
Tante Kiki
14 Comments
No