Κρέμα λεμονιού με σάλτσα μελιού και φιστίκια Αιγίνης


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μια εβδομάδα όσο το δυνατόν πιο ξένοιαστη και χαρούμενη να έχουμε (ας ελπίσουμε να πιάσει η ευχή!!!)... όπως η σημερινή γλυκιά κρέμα...μμμμμμ! Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να λένε εύκολα "όχι" σε μια κρεμώδη νοστιμιά που μας θυμίζει, εν μέρει, τα παιδικά, ξένοιαστα χρόνια μας! 
Μια κρέμα γλυκιά, αρωματική που καθένας λαχταράει για ένα ελαφρύ πρωινό ή για απογευματινό. Μια κρέμα, ό,τι καλύτερο για τα πιτσιρίκια, γλυκιά και υγιεινή λιχουδιά. Με τη σάλτσα μελιού να κυλάει πάνω της σαν ένα λαχταριστό ρυάκι   λούζοντάς την και τα κοκκινοπράσινα  φιστίκια, σαν πολύτιμοι λίθοι να τη στολίζουν... αρχόντισσα της Ανατολής του παλιού καιρού, τότε που οι ολάνθιστοι κήποι των παλατιών μοσχοβολούσαν, κρυμμένοι καλά... πίσω από τους ψηλούς τοίχους 
Την έφτιαξα και οι μικρές μας ...ξετρελλάθηκαν μόλις την δοκίμασαν και άντε τώρα να τους την αρνηθείς! Αλλά και γιατί;;;; Δεν υπάρχει κανένας λόγος μιας και περιέχει γιαούρτι, γάλα, μέλι και φιστίκια! Όλα τα συστατικά της είναι ...ένα κι ένα! Ας την απολαύσουν, λοιπόν... όσο θέλουν χωρίς μη και όχι! Αυτά έχουν οι ...εμπνεύσεις της στιγμής που, πολλές φορές, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο... όπως σ' αυτή την τόσο απλή κρέμα που θα σας δείξω... 
Πάμε να δούμε τί έκανα;;; 
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γιαούρτι (1 κεσεδάκι) με γεύση λεμόνι
400 ml γάλα
6 κ.σ. κόρν φλάουρ (ή νισεστέ)
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή (ή άσπρη κρυσταλλική)
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Για τη σάλτσα μελιού 
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 κ.σ. μέλι*
Για το γαρνίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε 120 ml από το γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γάλα με το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε λίγο για να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις το μείγμα πάρει βράση... προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και αφήνουμε την κρέμα να πήξει.
Ύστερα, αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας και ρίχνουμε το ξύσμα.
Ανακατεύουμε καλά, ισομοιράζουμε σε μεταλλικά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
Εάν δεν θέλουμε να βγάζουμε την κρέμα από τα φορμάκια όταν παγώσει μπορούμε να την σερβίρουμε σε γυάλινα μπολάκια πυρίμαχα είτε να την αφήσουμε να κρυώσει για λίγο και μετά να την βάλουμε σε απλά γυάλινα μπολάκια.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού 
Σε μικρό κατσαρολάκι ή ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με το μέλι και αφήνουμε να ζεσταθεί για λίγο η σάλτσα έτσι ώστε το μέλι να γίνει ημίρευστο.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε την κρέμα μας.
Την γαρνίρουμε με χοντροσπασμένα φιστίκια Αιγίνης.
TIPS
* Εάν έχουμε στο σπίτι διάφορα σιρόπια (όπως βύσσινο, δαμάσκηνο, λεμόνι κ.λ.π.) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι αντί για μέλι. 
Εγώ χρησιμοποίησα το σιρόπι δαμάσκηνο κι έγινε μια άκρως αρωματική σάλτσα.
Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά για να έχει η κρέμα μας  λιγότερες θερμίδες.
Σας εύχομαι και πάλι μια πολύ καλή και δημιουργική εβδομάδα, γεμάτη υγεία και χαρά!
Tante Kiki
38 Comments
No