Βίδες τρίχρωμες με γιαούρτι και κιμά... αλλιώς


Ζυμαρικά!!!! Μια μέρα με ιταλική κουζίνα είναι ό,τι καλύτερο... δεν συμφωνείτε;; Αφήστε που είναι ένα πιάτο γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά... ειδικά για τα βλαστάρια μας όταν επιστρέφουν στο σπίτι κατάκοπα από το σχολείο, αλλά και για μας, τα ...μεγάλα παιδιά που ποτέ δεν ...περιφρονούμε τη νοστιμιά μιας μακαρονάδας με κιμά. 
Αλλά, ο εν λόγω κιμάς έχει τα ...μυστικά του γι αυτό έχει και μια ιδιαίτερη νοστιμιά... συνδυάζει μοναδικά, για να μην πω ...κρύβει καλά στην καρδιά του, ένα άκρως θρεπτικό όσπριο... τις φακές και για στολίδι του ένα άκρως αρωματικό βότανο του κήπου μας... τον βασιλικό.
Περιττό να πω ότι πρόκειται για ένα πιάτο ...θεϊκά απολαυστικό!!! Αυτό το πιάτο σε συνδυασμό με το δροσερό γιαούρτι και το ελάχιστο σκόρδο θα ...κλέψει την καρδιά σας. Είναι από τα πιάτα που τα έχουν όλα και μας θυμίζουν ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια!!!! 
Δοκιμάστε το ...και ειδικά τα παιδιά που ...ένα είναι σίγουρο ότι, ακόμη κι αν δεν αγαπούν τα όσπρια... λατρεύουν τις μακαρονάδες με κιμά και δεν θα καταλάβουν το ...κρυφό συστατικό!  -:)))
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο βίδες τρίχρωμες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
300-400 γρ. γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη  (χωρίς τη φύτρα)
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (ή ξερό βασιλικό)
Για τον κιμά
500 γρ. κιμά (περασμένο 1 φορά από τη μηχανή)
200 γρ. φακές βρασμένες για 5 λεπτά
1 μεγάλο καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη (ξεφλουδισμένη, κατά προτίμηση)
250 γρ. ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και βράζουμε τις φακές, σε μέτρια φωτιά, με σκέτο νερό, για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
Αδειάζουμε το νερό και στραγγίζουμε τις φακές.
Βάζουμε στο multi το καρότο, το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τη ντομάτα και τα ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα λαχανικά που ψιλοκόψαμε στο multi.
Προσθέτουμε τον κιμά και τις φακές και αφήνουμε λίγο να σοταριστούν.
Μόλις τα υγρά τους τελειώσουν, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και 2 ποτήρια νερό.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και τη δάφνη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 40-45 λεπτά ή έως ότου δούμε ότι ο κιμάς και οι φακές έχουν μαγειρευτεί και έχουν μείνει με το λαδάκι τους (εκτός εάν, όπως  εγώ, θέλουμε να έχει λίγο ζουμάκι οπότε αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας πιο γρήγορα).
Για το σερβίρισμα
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι.
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το γιαούρτι αυτό.
Ύστερα, τα βάζουμε σε πιάτο σαν στεφάνι και στη μέση βάζουμε όσο θέλουμε από τον κιμά με τις φακές.
Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
Εάν κάνουμε τον κιμά στη χύτρα ταχύτητας, τότε χρειάζεται 20 λεπτά βράσιμο από τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα και θα χαμηλώσουμε τη φωτιά.
Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια!!!
Tante Kiki
35 Comments
No