Παλμιέ κανέλας

Kαλημέρα σας! Φυσικά γνωρίζετε τα παλμιέ... τα μικρά μπισκοτάκια από σφολιάτα που ονομάστηκαν έτσι από τα φύλλα της φοινικιάς. Τα άλλα τους γαλλικά ονόματα είναι "γαλλικές καρδιές ή γυαλάκια". Αλήθεια γνωρίζετε ότι το αγγλικό ή αμερικάνικο όνομά τους είναι "αυτιά ελέφαντα" και το γερμανικό "αυτιά γουρουνιού"; Στην Πορτορικανή τους έκδοση είναι περιχυμένα με μέλι ενώ στις υπόλοιπες αλείφονται με βούτυρο και ζάχαρη ή απλά με ζάχαρη όπως τα έφτιαξα εγώ.
Δεν υπάρχουν πιο εύκολα μπισκότα απ' αυτά!!! Παίρνεις τη σφολιάτα, την αλείφεις ή όχι με βούτυρο, την πασπαλίζεις με ζάχαρη ή ζάχαρη και κανέλα και αφού την τυλίξεις την ψήνεις.
Τα παλμιέ που βρήκα στο "Dolce Gourmet" του Μαρτίου του 2010, τυλίγονται διαφορετικά... διπλώνονται μάλλον... όχι ...τυλίγονται. 
Γίνονται όμως εξίσου νόστιμα και τραγανά. Τόσο νόστιμα που ...εξαφανίζονται από 'κει που δεν το περιμένεις! 
Τα έψησα το πρωί και το άλλο πρωί που άνοιξα το μπολ... είχαν εξαφανιστεί!!!!
Τί να γίνει;;;;; Ευτυχώς είναι τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα που δεν κουράζομαι να φτιάχνω και να ξαναφτιάχνω... Ας δούμε όμως τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 40 παλμιέ
2 φύλλα σφολιάτας
7-8 κ.σ. ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
2 κ.γλ. κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με 3 κ.σ. ζάχαρη και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Το πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη για να κολλήσει η ζάχαρη στην κάτω επιφάνεια.
Διπλώνουμε τις δύο μεγαλύτερες πλευρές της σφολιάτας προς τα μέσα μέχρι το κέντρο.
Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και διπλώνουμε για μια φορά ακόμη προς το κέντρο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μετά κόβουμε σε 20 φέτες το κάθε ένα από τα ρολά.
Τοποθετούμε σε ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω την καλή μου Helen Gr του υπέροχου και αγαπημένου http://helengrblog.blogspot.gr για το υπέροχο βραβείο που μου χάρισε. 
Ελένη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σκέψη σου να μου χαρίσεις το βραβείο αυτό...με τιμάς!!
Ευχαριστώ επίσης πολύ την μπλογκοφίλη loulou του πολύ χρήσιμου και όμορφου http://syntagesweightwatchers.blogspot.gr για το βραβείο που μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει.
Ευχαριστώ πολύ!! Θα ζητήσω συγγνώμην μόνον για το ότι δεν θα εφαρμόσω τον κανόνα να πω 7 τυχαία πράγματα για τον εαυτό μου λόγω του ότι το έχω ήδη κάνει.

Κι εγώ με τη σειρά μου χαρίζω τα βραβεία σε όλα τα φιλικά μπλογκοσπιτάκια και φυσικά σε όλους εσάς που παρακολουθείτε, διαβάζετε και εμπιστεύεστε το Tante Kiki.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!! -:))))

23 σχόλια:

  1. Υπέροχα και τα φτιάχνω κι εγώ! Αγαπημένα! Λατρεύω και την κανέλα!!!
    Φιλιά και χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι υπέροχα Ελένη μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Να είσαι καλά, Κική μου, που αρωμάτισες τόσο όμορφα τη μέρα μου! Πολύ θα ήθελα να είχα μερικά από τα τραγανάσου σφολιατομπισκοτάκια! Θα ήταν υπέροχα με τον καφέ μου.

    Χαίρομαι που σου άρεσε το βραβείο και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ευγενικά σου λόγια. Το εκτιμώ πάρα πολύ!
    Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ελένη μου! Πραγματικά αυτά τα σφολιατομπισκοτάκια είναι τόσο νόστιμα και τόσο εύκολα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Κική, τι ωραία τα παλμιέ! Τραγανή σφολιάτα, αρωματισμένη με κανέλα. Τα θεωρώ από τα πιο ωραία συνοδευτικά για ροφήματα. Είναι γλυκάκι που γίνεται στα γρήγορα.
    Να χαίρεσαι τα βραβεία σου. Τα αξίζεις άλλωστε. Και σε άλλα πολλά σου εύχομαι.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια δεν είναι Ειρήνη μου;;;;; Εύκολα και γρήγορα!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου,
    ωραία πρόταση αυτά τα γλυκάκια,
    καλό μεσημέρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου !
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα παλμιέ!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  5. Μας αρέσουν τα παλμιέ με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα να τραγανίζουν ευχάριστα στα δόντια και να γεύεσαι στον υπέρτατο βαθμό την καραμελωμένη επιφάνεια τους!!!Ωραίο και το διαφορετικό κόψιμο της σφολιάτας!Τα είχα ξεχάσει ομολογώ..καιρός να ξεπαγλωσω σφολιάτα για ένα γρήγορο,απολαυστικό γλυκό δώρο για την οικογένεια!Καλό βροχερό Σαββατοκύριακο με πολλά,πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι πεντανόστιμα Φωτεινή μου;; Κι αν είναι και σπιτικά ακόμη καλύτερα!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Λατρεμένα τα παλμιέ, τόσο εύκολα μα και τόσο νόστιμα, δεν απορώ καθόλου που εξαφανίστηκαν!
    Καλό Σαββατοκύριακο Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεμένα και κλασσικά αλλά και εύκολα Έλενά μου!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Η γεύση κανέλας είναι η αγαπημένη μου, αλλά και η σφολιάτα μου αρέσει πολύ.Μέχρι πρόσφατα τα αγόραζα, λόγω έλλειψης χρόνου.Ώρα να τα φτιάξω μόνη μου, μιας και είναι πανεύκολα!Να είσαι καλά και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ζάχαρη - κανέλα και σφολιάτα είναι ένα αχτύπητο τρίο! -:)) Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Το πόσο μού άρεσαν όταν ήμουνα παιδάκι, δε λέγεται! Και τα έλεγα γυαλάκια βέβαια! Και να'τα και κανελλάτα! Thank you Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα τα "γυαλάκια" σου Κική μου και άκρως μυρωδάτα! Αν είχα σφολιάτα σπίτι, θα τα είχα ήδη φτιάξει έτσι που μου άνοιξες την όρεξη! Επιφυλάσσομαι όμως για όταν πάρω... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!! Τόσο τραγανή και μυρωδάτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολα και νόστιμα μπισκότα Ευγενία μου!

      Διαγραφή
  11. Τι γλυκός και όμορφος τρόπος να ξεκινήσει η ημέρα μας! Με το πάντα αγαπημένο άρωμα της κανέλας και μια συνταγή που ακόμα και μικρά παιδάκια μπορούν να εκτελέσουν με επιτυχία!
    Φιλιά πολλά Κική μου και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!