Τάρτα σοκολάτας marbré...


Καλημέρα σας! Τί θα λέγατε για ένα Κυριακάτικο γλυκάκι;;; Ναι το ξέρω ότι σήμερα είναι Σάββατο και γι αυτό είπα να ...εμφανίσω μια θεϊκή τάρτα (ήταν και η μία συμμετοχή μου στο διαγωνισμό των Friday's) που παρά το ότι είναι θεϊκή είναι και εύκολη αν και με μια μικρή προετοιμασία. Εξάλλου Σάββατο πρωί είναι  μπορούμε να "πεταχτούμε" μέχρι το σούπερ μάρκετ αν μας λείπουν κάποια υλικά. Κι αν θέλουμε, την ετοιμάζουμε από σήμερα το απόγευμα. Φτιάχνουμε τη  σοκομπισκοτένια βάση, καραμελώνουμε το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά όπως έχουμε πει και ΕΔΩ και τέλος , ετοιμάζουμε την κρέμα ganache. Τελειώνουμε την τάρτα, τη βάζουμε στο ψυγείο και την Κυριακή, ήσυχα και χωρίς άγχος την βγάζουμε από το ψυγείο  15-20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε... απλά και χωρίς κούραση!!!
Μια τόσο νόστιμη, καραμελο-σοκολατένια αμαρτία αξίζει τη διαδικασία της!!! 
Και τί αμαρτία!!!! Σύνθετης μορφής... χαχαχα  Ποιός μπορεί να της αντισταθεί;;; 
Και μην σκεφτείτε... "ααααα! έχει πολλές θερμίδες!" γιατί, ειλικρινά σας λέω είναι τόσο χορταστική που και ... ένα μικρό κομματάκι είναι αρκετό για να μας στείλει ...στα ουράνια! Για να μην αναφέρω και το άλλο πλεονέκτημά της... εάν δούμε ότι δεν μπορούμε να συγκρατηθούμε και θέλουμε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο ...είναι μιας πρώτης τάξης άσκηση αυτοπειθαρχίας!!!!!!!!! Μ' έναν σμπάρο ...δυό τρυγόνια, κατά τη γνωστή ρήση!!! χεχεχε
Δεν συζητώ, βέβαια, την περίπτωση να έχουμε καλεσμένους στο σπίτι, εεεεε! τότε αυτή η τάρτα με τη βάση από τα τριμμένα μπισκότα Oreo, τη ganache πικρής κουβερτούρας με εσπρέσο σφιχταγκαλιασμένη με την καραμέλα γάλακτος θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο κάνοντας περήφανη τη δημιουργό της!!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
2 φλ.τσ. θρυμματισμένα μπισκότα Οreo
1/4 φλ. τσ. μαργαρίνη λιωμένη
Για την καραμέλα γάλακτος
1 κουτί (400ml) ζαχαρούχο γάλα
Για την ganache με καφέ εσπρέσο
500 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
400 ml κρέμα γάλακτος
80 ml νερό
1 κ.σ. εσπρέσο στιγμής
1 κ.σ. μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα  μπισκότα Oreo και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο.
Τα βάζουμε σε φόρμα, με διάμετρο 26 εκ., τα πιέζουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την καραμέλα γάλακτος
Βγάζουμε την ετικέτα από το ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κουτί.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες και 10 λεπτά, αναπληρώνοντας το νερό όταν μειωθεί, έτσι ώστε το κουτί να είναι πάντα καλυμμένο με νερό.
Εάν η διαδικασία γίνει σε χύτρα ταχύτητος, δεν χρειάζονται παρά 30-34 λεπτά από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα και θα χαμηλώσουμε τη φωτιά για να μετατραπεί το ζαχαρούχο γάλα σε μια σφιχτή καραμέλα γάλακτος.
Βγάζουμε το κουτί από την κατσαρόλα, αφήνουμε να κρυώσει, ανοίγουμε και αφού αδειάσουμε το περιεχόμενο, χτυπάμε για λίγο με το σύρμα την καραμέλα γάλακτος για να αφρατέψει.
Για την ganache
Διαλύουμε τον εσπρέσο στιγμής στο νερό.
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κρέμα γάλακτος, το νερό όπου διαλύσαμε τον καφέ, το μέλι και την κουβερτούρα σε κομμάτια και αφήνουμε έως ότου λιώσει η κουβερτούρα. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ύστερα, την απλώνουμε επάνω στη βάση και την βάζουμε για 15 λεπτά, περίπου, στο ψυγείο.
Σύνθεση της τάρτας
Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και προσθέτουμε την καραμέλα γάλακτος.
Με ένα μαχαίρι που δεν είναι μυτερό, ανακατεύουμε τη ganache με την καραμέλα ώστε να κάνουν νερά και να γίνει η τάρτα μας marbré.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο έως ότου σφίξει.
Όταν τη σερβίρουμε καλύπτουμε την «περιφέρειά» της με τριμμένα μπισκότα Oreo και διακοσμούμε με ολόκληρα mini Oreo.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Tante Kiki
44 Comments
No