Καλημέρα σας, τί κάνετε;;; Μετά τη συνταγή με το ταρτάρ ντομάτας σκέφτηκα και ξανασκέφτηκα... οι περισσότερες συνταγές που έχουν ντομάτες τις "ζητούν" ξεφλουδισμένες. Η αλήθεια είναι ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όλες μας γνωρίζουμε να ξεφλουδίζουμε και να "ξεσποριάζουμε" ντομάτες... το κάνουμε όμως με εύκολο τρόπο ή μήπως υπάρχει κάποιος ακόμα πιο εύκολος;
Ας πάμε να δούμε γιατί όσα περισσότερα βλέπουμε κι όσα περισσότερα γνωρίζουμε τόσο πιο εύκολη γίνεται η καθημερινότητά μας... δεν συμφωνείτε;;
Εγώ θα σας δείξω τον τρόπο που χρησιμοποιώ κι εσείς αν θέλετε... γράψτε μου σε σχόλιο τον δικό σας τρόπο για να ξεφλουδίζετε και να ξεσποριάζετε τις ντομάτες.
Στάδιο 1: ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με νερό κρύο, ψυγείου.
Προσοχή δεν πρέπει να αφήσουμε την ντομάτα για περισσότερη ώρα μέσα στο νερό που σιγοβράζει γιατί θα αρχίσει να μαγειρεύεται και όταν θα προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε τη φλούδα της θα βγεί και η σάρκα της μαζί.
Παρατηρούμε ότι η φλούδα της αρχίζει να "βγαίνει".
Με ένα ελαφρύ τράβηγμα της φλούδας αυτή "απομακρύνεται" εύκολα από τη σάρκα της ντομάτας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλες τις ντομάτες που θέλουμε να ξεφλουδίσουμε και μετά με τα ακροδάχτυλά μας, αφαιρούμε προσεκτικά τις φλούδες τους.
Αφού ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, παίρνουμε μία ντομάτα, την κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Για να απομακρύνουμε τους σπόρους από τη ντομάτα έχουμε 2 τρόπους:
- είτε την πιέζουμε και πέφτουν οι σπόροι σε ένα μπολ, έχοντας βέβαια το μειονέκτημα, που φαίνεται στην φωτό, ότι μπορεί να διαλυθεί...
- είτε απομακρύνουμε τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι. Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτόν τον τρόπο... αν και όταν η ντομάτα είναι μαλακή κι εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να "σπάσει", εάν δεν την κρατούμε πολύ προσεκτικά και κατά λάθος την πιέσουμε πολύ, αλλά το γεγονός αυτό δεν μας "πτοεί" γιατί έτσι κι αλλιώς την κόβουμε!!!