Λαχταριστές ροδέλες κρεμμυδιού ή onion rings

Καλημέρα σας! Για σήμερα ένα νοστιμότατο σνακ, ίσως όχι παραδοσιακά ελληνικό, αλλά δεν πειράζει καμιά φορά η γεύση δεν έχει πατρίδα! Τί θα δούμε σήμερα;;; Μα τί άλλο, πέρα από τηγανιτές, χρυσόξανθες ροδέλες κρεμμυδιού, τραγανές και πεντανόστιμες, μέσα σε χυλό.
Εδώ που τα λέμε, με έναν χυλό... θρεπτικό σαν αυτόν ... γιατί όχι;;; Ακόμη και τα πιτσιρίκια μπορούν να απολαύσουν τις ροδέλες αυτές μιας και, εδώ που τα λέμε, λίγα είναι τα μικρά που αγαπούν το κρεμμύδι (για να μην πω ότι υπάρχουν και μεγάλοι που το αντιμετωπίζουν με μια σχετική προκατάληψη!!!!!!). Οικονομικό σνακ ή μεζές που, όμως, ικανοποιεί απόλυτα γευστικά και που μπορεί να κάνει τα κρεμμύδια ένα ωραιότατο συνοδευτικό για μπιφτέκι (τύπου burger) αλλά και για κοτόπουλο ψητό.
Τη συγκεκριμένη συνταγή την βρήκα στο Femme Actuelle και την προσάρμοσα για να τη φέρω εκεί που ήθελα...
ΥΛΙΚΑ
3-4 κρεμμύδια 
Για το χυλό
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. κόρν φλάουρ
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αβγό μεγάλο
240-250 ml νερό κρύο από το ψυγείο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το χυλό
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αβγό, το αλάτι, το μπέικιν, το κόρν φλάουρ και σταδιακά προσθέτουμε το νερό, έως ότου έχουμε έναν χυλό ημίρρευστο. 
Ύστερα ξεχωρίζουμε τις ροδέλες και τις βουτάμε σταδιακά στον χυλό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις ροδέλες έως ότου γίνουν χρυσόξανθες σαν ...λουκουμάδες.
Μόλις οι ροδέλες τηγανίζονται, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να "αφήσουν" το παραπάνω λάδι τους.
Ύστερα, τις απολαμβάνουμε ζεστές ή χλιαρές γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν είναι κρύες ...χάνουν από τη νοστιμιά τους.
TIPS
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά τότε βάζουμε 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ.

27 σχόλια:

  1. Είναι από τις αγαπημένες μου νοστιμιές!Και πολύ εύκολη!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρέσουν Πινελιά μου!
      Καλό σου βράδυ!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου!Σίγουρα έγιναν ανάρπαστες!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάρπαστες δεν λες τίποτε και ειδικότερα από τη μικρή Βασιλική μας!!! Μια σταλιά και ...τσακίζει τις ροδέλες κρεμμυδιού!! -:))
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Με τα χορτοκεφτεδάκια που φτιάχνω θα ταιριάζουν καταπληκτικά! Σε παρακαλώ, στείλε ένα πιατάκι από τις υπέροχες, χρυσαφένιες ροδέλες σου! Ευχαριστώ!
    Καλή σου μέρα, Κική μου!
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ετοιμάζω και σου στέλνω Ελένη μου!!! Αύριο θα το έχεις!!!!!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Tα onion rings τα αγαπώ και τα τιμώ όταν αποφασίσω να καταναλώσω ένοχα φαγητά ή βρεθώ σε παρέα με διαθέσεις .. γευστικής κραιπάλης!Είναι πολύ νόστιμα και λατρεύω την τραγανή υφή τους αλλά και την ιδιαίτερη νοστιμιά τους.Τα έφτιαξες πάρα πολύ ωραία Κική μου,αλλά τα παρουσιάζεις ακόμα καλύτερα!!!Θαυμάζω το βαθύ χρυσοκάστανο χρώμα και ζηλεύω την αναμφισβήτητα ανεπανάληπτη γεύση τους.Μήπως να προγραμμάτιζα καμμιά τηγανιά για το Σαββατοκύριακο???Αχ Κική τι μας κάνεις...Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχνάς Φωτεινή ότι τα ένοχα φαγητά είναι τα ...καλύτερα!!!! Έχουν άλλη νοστιμιά!!!! -:))) χαχαχαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Βάζεις τα δαχτυλίδια Κική μου, να βάλω μερικές παγωμένες μπυρίτσες;
    Ετσι τα έχω πάντα συνδυασμένα στο μυαλό μου! Παρέα με παγωμένη μπύρα και τυρομεζεδάκια...
    Καλό μεσημέρι εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα όχι Πηνελόπη μου ...οι μπύρες ...παχαίνουν!!!!!!!!!!!!!! τί αστεία λέω τώρα χαχαχαχα ενώ οι ροδέλες είναι διαίτης!!!!!!!
      χαχαχαχ
      Έλα, έλα και θα σου κάνω και τυρομεζεδάκια!!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Φαινονται φανταστικα τραγανες!
    Μπραβο Κικιτσα!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ωραία είναι ωραία από όπου κι αν είναι η καταγωγή τους. Εγώ γιατί τα έχω συνδυάσει με μπέργκερς? Βουτιά σε σως καιέτοιμοι για κραιπάλη....μμμμμμμμμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως Έφη μου τα τρώω και σκέτα, δεν περιμένω το μπέργκερ!! -:))))

      Διαγραφή
  8. καλημέρα Κική
    μου αρέσουν πάρα πάρα πολύ! δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τις φτιάξω και η αλήθεια είναι ότι το αποφεύγω πρώτον γιατί με πειράζει το κρεμμύδι και δεύτερο γιατί θα τις φάω όλες χαχα
    Θα το δοκιμάσω όμως, άλλωστε ότι συνταγή μας δίνεις είναι πετυχημένη
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν αλλά αφού σε πειράζει το κρεμμύδι ...μη φας παρά μόνον 1... -:)))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Αγαπώ το κρεμμύδι και ιδιαίτερα με τον τρόπο που το παρουσιάζεις! Έγιναν τέλειαααα...φουσκωτά και χρυσαφένια! Να χα 5, 6, 10 τώρα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρελαίνομαι για τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού!
    Σκέτες, σε μπέργκερ, βουτηγμένες σε ντιπ, όπως και να είναι μου αρέσουν πολύ!
    Φιλιά πολλά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Ερμιόνη μου τις λατρεύωωωωω!!!!!!!!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Εχω συνδέσει τα onion rings με μεγάλες καραιπάλες Κικίτσα μου χα χα χααα!
    Μετράω πόσα έφτιαξες για να δω πόσα δικαιούμαι να τσιμπήσω!
    Μπόλικα βλέπω, μια χαρά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου τσίμπα όσα θέλεις... έγιναν αρκετά! χαχαχα
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Πως μου αρέσουν τα onion rings, αρκεί να είναι έτσι, σπιτικά κι όχι... πλαστικά! Χάθηκε ο κόσμος να τα είχαν στα περίπτερα, σε σακουλάκια όπως τα γαριδάκια??
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαντάζεσαι;;; Βέβαια τότε δεν ξέρω αν θα ήταν σπιτκά αλλά πάντως θα υπήρχαν. Παρ΄όλα αυτά είναι πανεύκολα να γίνουν. -:))
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΧ ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ!!!!ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΕΧΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ !!!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λατρεύω τα τηγανιτά κρεμμύδια! Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα ήμουν δύσπιστη για το αποτέλεσμα, αλλά τελικά με αποζημίωσε με το παραπάνω! Απλή, νόστιμη κι εύκολη συνταγή!
    Πολλά φιλιά και καλό βράδυ Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπέρα..πρώτη φορά έρχομαι εδώ, συγνώμη αν ενοχλώ. σήμερα βρήκα το μπλογκ σας από την στήλη βόλτα στη γειτονιά (http://taelia88.blogspot.com/2012/10/7.html) μου αρέσει πολύ να γνωρίζω ιστολόγια..θα μπορούσα να γίνω αναγνώστρια σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!