Πουρές κολοκύθας, καρότου , πατάτας... η πορτοκαλί νοστιμιά


Καλή σας μέρα! Εεεεε, λοιπόν, μόλις την Κυριακή έκοψα μια υπέροχη, πορτοκαλί κολοκύθα ... ένα λαχανικό που λατρεύω!!! Κάτι έχω μ' αυτές τις κολοκύθες, κάτι με συνδέει με το πορτοκαλί χρώμα γιατί το ίδιο έχω και με τα καρότα!!! Λατρεύω τη γεύση τους, τη μυρωδιά τους, το χρώμα τους.
Θυμάστε μια παλιά ανάρτηση με πατάτες, κομμάτια κολοκύθας και καρότα καραμελωμένα στο φούρνο (αν όχι, που αυτό είναι το φυσιολογικό, μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ); Εεεεε, λοιπόν, τώρα τα ίδια λαχανικά αποφάσισαν να θυσιαστούν στον γαστρονομικό βωμό κι έγιναν πουρές! Ένας πουρές πεντανόστιμος γιατί τα λαχανικά δεν είναι εντελώς πολτοποιημένα αλλά διατηρούν την ...υπόστασή τους, αρωματικός από το κύμινο και το κόλιανδρο που ταιριάζουν "τρελλά" μαζί τους και τα αναδεικνύουν αλλά και ελαφρύς... τόσο ελαφρύς που δεν μπορείς να απομακρυνθείς από κοντά του! -:))) Υπέροχος σαν συνοδευτικό που είναι η κανονική του θέση αλλά και σαν κυρίως πιάτο, εάν είστε σαν και μένα!!!!! 
Λοιπόν, εγώ θα σας πω πώς γίνεται κι εσείς ... εξοπλιστείτε με ένα κουτάλι, σούπας... καλέ, όχι γλυκού κι αρχίστε την ...επίθεση!!!!! χεχεχεχε
Είναι απόλαυση ...σας λέω!!!!
ΥΛΙΚΑ
1400 γρ. βρασμένες πατάτες, καρότα, κολοκύθα κίτρινη σε όποια αναλογία θέλουμε
130 ml γάλα εβαπορέ
100 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο
1/2 κ.γλ. κύμινο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και την κολοκύθα σε όποια αναλογία θέλουμε από το κάθε ένα.
Εγώ έβρασα 3-4 πατάτες μέτριες, 3 μεγάλα καρότα, 700 γρ. περίπου κολοκύθα κίτρινη αλλά εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε όποια αναλογία θέλετε από τα 3 υλικά.
Μόλις βράσουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα πολτοποιούμε καλά (αλλά όχι εντελώς) με το ειδικό εργαλείο του πουρέ.
Προσθέτουμε το βούτυρο που λιώνει γιατί είναι ακόμη ζεστός ο πουρές λαχανικών.
Ανακατεύοντας με ένα πηρούνι, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κόλιανδρο, το κύμινο και το αλάτι.
Κάνουμε το μείγμα όσο περισσότερο ομοιογενές γίνεται και μετά αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει έως την ώρα που θα τον σερβίρουμε.
Συνοδεύει τέλεια κρεατικά, πουλερικά αλλά και ψάρι ψητό ή βραστό και ειδικότερα σολωμό.
Καλή σας μέρα και καλή σας συνέχεια!
Tante Kiki
28 Comments
No