Αρακάς γιαχνί με αυγά


Καλημέρα σας! Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, μέχρι να καταλάβουμε τις γιορτές αυτές πέρασαν κι εμείς επανήλθαμε στην καθημερινότητά μας!!! Δεν νομίζετε όμως πως είναι καιρός για λίγη αποτοξίνωση και λίγο πιο υγιεινά αλλά και πιο ελαφριά φαγητά;;; Πριν τις γιορτές, ξεφυλλίζοντας κάποιο περιοδικό μαγειρικής (δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιό ακριβώς ήταν) είδα τη φωτογραφία αυτού του πιάτου αλλά δεν διάβασα τη συνταγή γιατί βιαζόμουν κι έπρεπε να φύγω. "Επιστρέφοντας" θα διαβάσω τη συνταγή σκέφτηκα αλλά όταν επέστρεψα με περίμενε μια έκπληξη... κατά λάθος το περιοδικό είχε συνοδεύσει άλλα στην ...ανακύκλωση!!!!!!:-(((( Έμεινα με την όρεξη να το μαγειρέψω... αλλά δεν το έβαλα κάτω!!! Μου είχε αρέσει τρομερά η φωτογραφία του (ωραίος λόγος για να μαγειρέψεις ένα φαγητό ...εεεεεεεεεεεε;;;;;) χαχαχα
Σήμερα, λοιπόν, ένα πιάτο που αν και με περιορισμένες θερμίδες δεν υστερεί καθόλου σε γεύση, γιατί εδώ που τα λέμε, η νοστιμιά είναι απαραίτητη ακόμη κι όταν κάνουμε αποτοξίνωση ή κι όταν είμαστε σε διατροφή!
Χρωματικά πανέμορφο με πράσινο τον αρακά, άσπρο και πορτοκαλοκίτρινο το αβγό, γευστικά υπέροχο, διατροφικά πλήρες ...γιατί όχι;;; 
Το αποτέλεσμα ...ένα ωραιότατο πιάτο όλο δύναμη και όλο νοστιμιά (όπως έλεγε και η διαφήμιση... εδώ αντί για δύναμη σημειώστε γεύση) που το μόνο που χρειάζεται για συνοδεία (κι αυτό όχι υποχρεωτικά) είναι λίγο ψωμάκι... μια φέτα έτσι;;; Όχι περισσότερο!
Κι αν σκέφτεστε ...μα ο αρακάς είναι εκτός εποχής!!! Θυμηθείτε!!! Τα κατεψυγμένα σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες διατηρούν όλες τις βιταμίνες τους πολλές φορές καλύτερα κι από τα φρέσκα που για να "φτάσουν" στα χέρια μας κάνουν 2 και 3 μέρες!! Οπότε, μην πτοείστε ...εκδρομή στο σούπερ μάρκετ για ψώνια και... να ο αρακάς, γιατί να περιμένουμε μέχρι να βγεί ο φρέσκος;;;
Ξέρω, ξέρω είναι υπέροχο!!! Και τώρα που το δοκιμάσατε... θέλετε να διαβάσετε και τη συνταγή;;; Ωραίααααα!!! Ελάτε μαζί μου...
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1 πακέτο (1 κιλό) κατεψυγμένο αρακά 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
2 καρότα κομμένα σε φετούλες ή κυβάκια
3-4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντοματούλα ψιλοκομμένη
2/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ. κοφτή ζάχαρη
6 αβγά (1 για κάθε άτομο)
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. 
Ύστερα, ρίχνουμε τον αρακά και τον αφήνουμε να σοταριστεί κι αυτός για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα!
Προσθέτουμε τη ντοματούλα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, 2 ποτήρια και αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ελέγχουμε το φαγητό συχνά για να μην τελειώσει το νερό και καεί.
Μόλις δούμε ότι ο αρακάς είναι σχεδόν έτοιμος (στα 15-17 λεπτά) ρίχνουμε μέσα τα αβγά ολόκληρα  και χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου το φαγητό, το σκεπάζουμε έτσι ώστε τα αβγά να βράσουν και να σφίξει ο κρόκος τους.
Εάν θέλουμε τα αβγά μας μελάτα, τα ρίχνουμε λίγο πριν να βγάλουμε το φαγητό από την φωτιά.
Σερβίρουμε τον αρακά με ένα αβγό πασπαλισμένο με λίγη γλυκιά πάπρικα.
TIPS
* Εάν δεν θέλουμε τα αβγά να βράσουν μέσα στο φαγητό, μπορούμε να τα βάλουμε να τηγανιστούν ή να ποσαριστούν (δηλ. να τα βράσουμε σε νερό) και να τα σερβίρουμε με τον αρακά.
* Εάν μαγειρέψουμε το φαγητό μας στη χύτρα ταχύτητος ο κατεψυγμένος αρακάς (ανάλογα με τη χύτρα) δεν χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά για να είναι έτοιμος.
Tante Kiki
17 Comments
No