Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε αρωματικό γιαούρτι


Καλημέρα σας! Παρασκευή σήμερα... τελευταία μέρα της εβδομάδας. Αρχίζει ο προγραμματισμός του Σαββατοκύριακου και ένα από τα θέματα που μας απασχολούν, συνήθως, είναι το Κυριακάτικο γεύμα. Αυτός είναι και ο λόγος της σημερινής μου πρότασης... ένα απλό αλλά νόστιμο και οικονομικό πιάτο... με ευκολία παρασκευής,  απλότητα γεύσης και πολύ πολύ άρωμα να γεμίζει την κουζίνα μας.
Πιάτο διαίτης που όμως είναι από 'κείνα που δεν πρόκειται κανείς να καταλάβει τις ελάχιστες θερμίδες του γιατί θα "ανακαλύψει" τρώγοντας την υπεροχή της γεύσης του και, ταυτόχρονα, θα αισθανθεί χορτάτος.
Για δίαιτα ή μάλλον σωστή διατροφή το γαρνίρισα με πολύχρωμα λαχανικά που το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό!!! Για να το σερβίρουμε στο Κυριακάτικο γεύμα, το γαρνίρουμε με πατατούλες ψητές στο φούρνο ή με πουρέ! Πολύ καλές επιλογές για να κάνουμε ένα ταξίδι στον πάντα ανεξερεύνητο και ανεξάντλητο κόσμο της γεύσης χωρίς όμως να έχουμε περιττό θερμιδικό φορτίο!!
Δοκιμάστε αυτό το κοτόπουλο με τον συγκεκριμένο συνδυασμό αρωματικών και θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα.
Τί σκέπτεστε;;; Σας έπεισα να το δοκιμάσετε;;; Αν ναι... ελάτε μαζί μου ...διαφορετικά, επιλέξτε άλλες γευστικές περιηγήσεις... σ' αυτό το μπλογκοσπιτάκι σας περιμένουν νοστιμότατες... εκδρομούλες!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 μπουτάκια κοτόπουλου (με ή χωρίς κόκκαλο)
Για τη μαρινάδα
400 γρ. γιαούρτι (ό,τι γιαούρτι θέλουμε) 
2  κ.γλ. κόλιανδρο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. δενδρολίβανο (ή ένα κλαδάκι φρέσκου)
1/2 κ.γλ. σκόρδο γκρανυλέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο τετράχρωμο πιπέρι
2 κ.σ. κέτσαπ 
4 κ.σ. ελαιόλαδο + 4 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γάστρα
50 γρ. ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ που κλείνει καλά, αναμιγνύουμε τα 300 γρ. γιαούρτι, το κόλιανδρο, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, την κέτσαπ και το ελαιόλαδο.
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη μαρινάδα αυτή έτσι ώστε να καλύπτεται.
Εάν δεν καλύπτεται καλά, προσθέτουμε λίγο νερό ή κι άλλο γιαούρτι για να αυξηθεί η μαρινάδα μας.
Κλείνουμε καλά το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ύστερα, βάζουμε  στη γάστρα ή σε ένα ταψί τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα 100 γρ. γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι, λίγο ρίγανη, λίγο κόλιανδρο, λίγο δενδρολίβανο και 1 φλ.τσ. νερό.
Πετάμε τη μαρινάδα και βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί για 40 λεπτά, σκεπασμένο.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και εάν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη... προσθέτουμε  αλλά πάντα ζεστό νερό.
Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να "δέσει" η σαλτσούλα του.
Σερβίρουμε με λαχανικά ή με πατατούλες ψητές.
Tante Kiki
37 Comments
No