Αυγά για πρωινό στο πεντάλεπτο!


Καλημέρα σας! Πρωί Σαββάτου και ο καιρός εδώ πάνω είναι μάλλον μουντός. Γιατί μάλλον;; Γιατί εκεί που είναι μουντός και νομίζεις ότι ο γκρίζος ουρανός αγγίζει τη γη, εκεί μετά από λίγο ο ήλιος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εμφανιστεί και να στεγνώσει τα πάντα που είναι γεμάτα με ...πανέμορφες σταγόνες υγρασίας! Ακόμη κι έτσι, με τόσες δυσκολίες,  όταν συνειδητοποιείς την ομορφιά της ζωής και της καθημερινότητας βρίσκεις τη φύση πανέμορφη και γεμίζεις θετική ενέργεια. Θετική ενέργεια, σκέψη αλλά και νοστιμιές απλές για το Σαββατοκύριακο που ήδη ξεπρόβαλε μπροστά μας... ας το χαρούμε απλά, δημιουργικά, όπως το ονειρεύεται ο καθένας ...είναι τόσο μικρό και πολύτιμο!
Μέσα σ' αυτό το πνεύμα της υπέροχης απλότητας... ετοίμασα σήμερα, στα γρήγορα αβγά για πρωινό... Όχι, κάτι το παράξενο, πρωτότυπο ή ακραίο... απλά καθημερινά αβγά που όμως έχουν μια μικρή διαφορά... ένα υλικό που τα βοηθάει να μην στεγνώσουν αν και θα ψηθούν καλά.
Το θεματάκι που έχω με τη μυρωδιά του αυγού αλλά και με το να είναι καλά ψημένα για να μην έχουν φόβο σαλμονέλας το γνωρίζετε καλά. Όταν, λοιπόν, ετοιμάζω αυγά "ανακατεμένα" ή αλλιώς στραπατσάδα τα θέλω καλά ψημένα.  Όμως, πολλές φορές δεν μου αρέσει το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ "σφιχτό" και χωρίς υγρασία. Τώρα πια... νομίζω ότι βρήκα τη λύση ...θέλετε να δείτε τί έκανα;
Ετοιμαστείτε... έχετε 2 αυγά, λίγο τυρί, 2 φέτες ψωμί και λίγο γιαούρτι;;; Φτιάχνετε ένα πρωινό θαύμα σε 5-6 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
60-70 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο με το πηρούνι
2 αυγά
1 1/2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί 
Λίγη ρίγανη
Λίγο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο με το τυρί και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τις φέτες ψωμιού να φρυγανισθούν στην τοστιέρα (ή να ψηθούν σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία).
Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι για λίγα δευτερόλεπτα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτοντας και λίγο πιπέρι (αν θέλουμε και ρίγανη).
Με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς τα αβγά μας για να μην γίνουν ομελέτα μέχρι να ψηθούν (δεν χρειάζονται πάνω από 4-5 λεπτά).
Βάζουμε τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού σε πιάτο, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη.
Σερβίρουμε τα αυγά επάνω στις φέτες μαζί με λίγη ντομάτα, αν θέλουμε για χρώμα και νοστιμιά.
Το πρωινό μας είναι έτοιμο, είναι μεσογειακό και πολύ χορταστικό.
Καλό σας Σαββατοκύριακο κι αύριο με ένα ακόμα μενού για την ερχόμενη εβδομάδα!!!
Tante Kiki
25 Comments
No