Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι


Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι

Καλημέρα, καλημέρα! Πρωί Σαββάτου και ο καιρός εδώ στα βόρεια είναι μάλλον μουντός. Γιατί μάλλον; Γιατί εκεί που είναι μουντός και νομίζεις ότι ο γκρίζος ουρανός αγγίζει τη γη, εκεί μετά από λίγο ο ήλιος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εμφανιστεί και να στεγνώσει τα πάντα που είναι γεμάτα με πανέμορφες σταγόνες υγρασίας! Τελικά, όταν συνειδητοποιείς την ομορφιά της ζωής και της καθημερινότητας βρίσκεις τη φύση πανέμορφη και γεμίζεις θετική ενέργεια σε κάθε εποχή και με κάθε καιρό. 

Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι

Θετική ενέργεια και σκέψη αλλά και νοστιμιές απλές για το Σαββατοκύριακο που ήδη ξεπρόβαλε μπροστά μας. Ας το χαρούμε απλά, δημιουργικά αλλά και νόστιμα ή μάλλον όπως το ονειρεύεται ο καθένας μας μια και είναι τόσο μικρό και πολύτιμο! Ένα brunch (που λένε και στο χωριό μου) πολύ χορταστικό με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας.

Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι

Μέσα σ' αυτό το πνεύμα της απλότητας και της καλής διάθεσης ετοίμασα σήμερα, στα γρήγορα αβγά για πρωινό. Όχι, κάτι το παράξενο, πρωτότυπο ή ακραίο. Τα απλά καθημερινά αυγά, αυτά που όταν ήμουν μικρή έλεγα "ανακατεμένα" δηλαδή τα αυγά σκραμπλ που όμως έχουν μια μικρή διαφορά καθαρά ελληνική. Δύο  υλικά που από τη μια τα βοηθάει να μην στεγνώσουν αν και θα ψηθούν καλά κι από την άλλη τα νοστιμίζουν και τους δίνουν έναν καθαρά ελληνικό χαρακτήρα.

Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι

Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι
          Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι
         Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Το ελληνικό bruch
Μερίδες: 1
ΥΛΙΚΑ
    • 40 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο με το πιρούνι 
    • 2 αυγά L
    • 1 κ.σ. γιαούρτι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
    • 1 μικρή πιτούλα (ή φέτα ψωμιού) φρυγανισμένη
    • Αλάτι - Πιπέρι
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι με το "σύρμα" (αυγοδάρτη).
        2. Ζεσταίνουμε, σε δυνατή φωτιά, το αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο και τη θρυμματισμένη φέτα.
        3. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
        4. Αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί η βάση τους (κάτω επιφάνεια).
        5. Ύστερα, με τη μαρίζ τα διπλώνουμε απ' έξω προς τα μέσα (δεν τα ανακατεύουμε) μέχρι να ψηθούν αλλά να διατηρούν λίγη υγρασία.
        6. Γαρνίρουμε με μαϊντανό, σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με ντομάτα, ελιές και ό,τι άλλο επιθυμούμε.


        Τί πρέπει να γνωρίζουμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα
        • Το τηγάνι που θα τα κάνουμε καλό είναι να είναι αντικολλητικό.
        • Πρέπει να χτυπήσουμε τα αυγά πολύ καλά για να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας έτσι ώστε να γίνουν αφράτα.
        • Καλό είναι να χτυπήσουμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη (φουέ) και όχι με πιρούνι.
        • Στην αρχή βάζουμε δυνατά τη φωτιά έτσι ώστε να ζεσταθεί καλά το τηγάνι και μόλις βάλουμε τα αυγά να χαμηλώσουμε τη φωτιά για να σιγοψηθούν.
        • Αφήνουμε στην αρχή για 1 λεπτά χωρίς να τα ανακατέψουμε έτσι ώστε να ψηθεί η βάση τους και μετά με μια μαρίζ διπλώνουμε τα αυγά απ΄έξω προς τα μέσα μέχρι να ετοιμαστούν.
        • Προσέχουμε ώστε να ψηθούν τα αυγά αλλά να μην στεγνώσουν εντελώς (αν και μερικοί τα θέλουν χωρίς καθόλου υγρασία).
        • Εάν τα αυγά μείνουν χωρίς υγρασία γίνονται πιο "σκληρά".
        Συνταγή και φωτογραφίες ανανεώθηκαν στις 4/5/2025

        Αυγά scrambled με φέτα και γιαούρτι

        Tante Kiki
        25 Comments
        No