Αυγόφετα με μήλο καραμελωμένο σε χυμό μανταρινιού...

 Γλυκό Κυριακάτικο brunch!!
Έχετε ένα μήλο, 2 αβγά και 4 φέτες από ψωμί του τοστ;;; 
Ναι, μου απαντήσατε;;; Τότε σας διαβεβαιώ ...θα έχετε ένα υπέροχο κυριακάτικο γλυκό brunch μέσα σε λίγα λεπτά!!! 
Όχι μου απαντήσατε;;; Τότε, πολύ απλά, χάσατε αυτή την Κυριακή αλλά μπορείτε να ψωνίσετε τα υλικά τη Δευτέρα και τη Τρίτη... είστε έτοιμες για brunch!!!! 
Κι αν εργάζεσθε και δεν μπορείτε;;; Είναι και πάλι απλό... ετοιμάζετε τις αβγόφετες και το καραμελωμένο μήλο για ένα απογευματινό σνακ ή μια μικρή λιχουδιά για τα πιτσιρίκια (μικρά και μεγαλύτερα, διακρίσεις δεν κάνουμε :-))!!!
Κι αν κάποιο φιλαράκι σας ήρθε ξαφνικά και θέλετε γλυκό ενώ δεν έχετε... τότε συνοδεύετε την αυγόφετα και τα μήλα με λίγη σαντιγύ ή μια μπάλα παγωτού.
Αν βέβαια, ανήκετε στους σοκολατομανείς ... ρίχνετε και λίγο σιρόπι σοκολάτας... έτσι για να υπάρχει η εθιστική της γεύση!!! 
Πάντως, η λιχουδιά που θα σας πω ...ευθύς αμέσως θα... γλυκάνει όλη την οικογένεια την Κυριακή και είναι ένα απίστευτα νόστιμο "κλείσιμο" του παραδοσιακού πρωϊνού. Απλό, οικονομικό γιατί δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικά, υγιεινά παραδοσιακό και πολύ πολύ μελένιο ...άρα νόστιμο!
Εδώ που τα λέμε... δεν του αντιστέκεσαι εύκολα!!!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 φέτες ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση χωρίς κόρα ή οποιοδήποτε μπαγιάτικο ψωμί έχουμε)
2 αβγά
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 κ.σ. ζάχαρη
μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Για τα καραμελωμένα μήλα
2 μήλα μέτρια (όποια ποικιλία θέλουμε), κομμένα σε φέτες
6 κ.σ. ζάχαρη (καστανή, μαύρη ή λευκή)
Χυμό από 2 μανταρίνια
30 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου
Για το γαρνίρισμα
2 κερασάκια μαρασκίνο
μερικές φετούλες από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
λίγη άχνη 
λίγη κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα ετοιμάζουμε τις αυγόφετες.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου αφρίσουν (2 λεπτά περίπου).
Βάζουμε μέσα τις φέτες του ψωμιού για τοστ, διαδοχικά και τις αφήνουμε να "απορροφήσουν" το μείγμα.
Ύστερα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μαργαρίνη και αφήνουμε να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις φέτες που έχουν απορροφήσει για τα καλά το μείγμα των αβγών.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιάτο έως ότου ετοιμάσουμε τα μήλα.
Για τα καραμελωμένα μήλα
Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο τηγάνι και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις φέτες των μήλων.
Τα αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 15-20 περίπου λεπτά, έως ότου καραμελώσουν (θα δούμε τα μήλα στις άκρες τους γίνονται ελαφρώς διαφανή).
Μετά σβήνουμε τα μήλα με το χυμό των μανταρινιών.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις κ
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σ' ένα πιάτο μια αβγόφετα και επάνω της τοποθετούμε μερικά καραμελωμένα μήλα με λίγη από τη σάλτσα τους.
Προσθέτουμε ελάχιστη άχνη (προαιρετικά και μόνον για την εμφάνιση) και λίγη κανέλα για την τέλεια επίγευση!

Καλή σας Κυριακή!

30 σχόλια:

  1. την καλημέρα μου...πολύ καλοοοοο....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε...είναι ωραίο και αξίζει να το δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  2. Ε καλά τώρα! Άμα λέω εγώ ότι είσαι καλλιτέχνης...!!! Αφού βγήκε ως και η αυγοφέτα, γκουρμέ τί να λέμε! Προσωπικά τις έφτιαχνα αλμυρές, ήξερα όμως ότι τις φτιάχνουν και με ζάχαρη και κανελίτσα. Αυτές εδώ όμως, είναι το κάτι άλλο!
    Πολλά πολλά φιλιά Κική μου! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην υπερβάλλεις καλή μου Sel!!!
      Μια απλή αυγόφετα είναι με φρούτα! Προσωπικά δεν τις έχω φτιάξει ποτέ αλμυρές...πάντα τις έτρωγα γλυκιές, με μέλι, ζάχαρη και κανέλα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Με ένα τέτοιο πρωινό, πως να μην ξεκινήσει όμορφα και γλυκά η μέρα μας??
    Καλό Σαββατοκύριακο Κική μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενά μου και την Κυριακή το χρειαζόμαστε για να νιώσουμε και τη διαφορά από τις άλλες μέρες!

      Διαγραφή
  4. απαπα..τι είναι αυτό;;
    τρέχω στην κουζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι!!!
    Και να θέλω να αγιάσω, δεν με αφήνετε!!!
    ;-)
    Σούπερ!!!
    ;-)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε να αγιάσεις αργότερα!!! χαχαχαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Οι αυγόφετες δεν θα είναι ΠΟΤΕ πια οι ίδιες μετά από αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και καλή χρονιά!
    Κόλαση η πρόταση σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Δήμητρά μου...χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Αυγόφετες με στυλ. Αυτή είσαι!
    Μηλαράκι, μανταρίνι και οι αυγόφετες πήραν τα πάνω τους!

    Φιλί Βασιλική για μια όμορφη Κυριακή! :)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριάζουν απίστευτα με φρούτα, με ζάχαρη και κανέλα αλλά και με σοκολάτα! Εύκολο, γρήγορο και απλό γλυκό αλλά πάντα νοστιμότατο!
      Φιλιά Ζαμπία μου και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  9. Το τέλειο πρωινό!
    Και το καραμέλωμα των μήλων σε χυμό μανταρινιού πολύ πρωτότυπο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ερμιόνη μου είναι ωραίες για Κυριακάτικο πρωινό!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Μ' αρέσουν τα brunch! Υπέροχο γλυκάκι! Αν έχεις κι άλλες ιδέες και συνταγές (αν ήταν δυνατόν να δημιουργήσεις μια ετικέτα με ονομασία brunch) πολύ θα ήθελα να μας τις παρουσιάσεις! Φιλιά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Princess! Θα δεις κι άλλες συνταγές στην ετικέτα "Πρωινό".
      Φιλάκια και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. ευκαιρία να δοκιμάσω αυγοφέτες!!! μούρλια πρέπει να είναι!!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τες και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Ουάουυυ αυγόφετα υπερπαραγωγή όμως!!!
    Πρέπει να είναι τέλεια.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερπαραγωγή νοστιμότατη κι ευκολότατη Ρούλα μου!!! Αξίζουν τη δοκιμή τους!
      Φιλάκια και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. Ακόμα θυμάμαι τα πρωινά που ξυπνούσα από την γαργαλιστική μυρωδιά των αυγοφετών που έψηνε η μητέρα μου.Δεν άνοιγα τα μάτια μου,αλλά τα ρουθούνια μου ΄΄έπιαναν΄΄ τα κύμματα της ξεροτηγανισμένης λιχουδιάς να πλανώνται στον αέρα και χαιρόμουν την αναμονή της απόλαυσης.
    Αυτές τις γλυκειές θύμησες μου ξύπνησες Κική μου στο αντίκρυσμα της ροδοκόκκινης αυγόφετας.
    Μιας αυγόφετας που διακοσμήθηκε σαν λουλούδι.Που στολίστηκε με καραμελωμένα φρούτα και αρωματίστηκε με κανέλλα.
    Μιας αυγόφετας που στο δάγκωμά της η μνήμη πάει πίσω, αλλά η καρδιά κυττά μπροστά..σε μια νέα,πιο φρέσκια συνταγή.
    Καλή Κυριακή Κική μου .Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο κι εγώ Φωτεινή μου...πότε η μαμά και πότε η γιαγιά πάντα μας έφτιαχναν τις αυγόφετες και τώρα εμείς τις συνηθίζουμε στα κορίτσια, πότε με σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα (στην πριγκιπική τους άποψη) πότε με φρούτα καραμελωμένα και άλλοτε με μέλι, ζάχαρη και κανέλα.
      Φιλιά σου Φωτεινή μου!

      Διαγραφή
  14. Κική, μας έδωσες την καλύτερη πρόταση για το αυριανό, Κυριακάτικο πρωινό! Έχοντας περισσότερο χρόνο, από τις άλλες ημέρες τις εβδομάδας, μπορούμε άνετα να φτιάξουμε αυτές τις νόστιμες αυγοφέτες. Νομίζω ότι θα αρέσουν σε όλους. Αν και λάτρης της σοκολάτας δεν θα πρόσθετα εδώ. Η συνταγή σου είναι πλήρης και ωραιότατη.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ειρήνη μου και είναι πολύ ωραίο να μοσχοβολάει σπιτικοφτιαγμένο πρωινό η κουζίνα και το σπίτι.
      Πάντως και με σοκολάτα είναι ωραίες γιατί εμείς τις κάνουμε για τα κορίτσια με λιωμένη σοκολάτα και χρωματιστή τρούφα από πάνω και είναι πεντανόστιμες.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η πρότασή μου!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  15. Φτιάχνω κι εγώ γλυκές αυγοφέτες για το παιδί, αλλά οι δικές σου συνοδευόμενες από τα καραμελωμένα μήλα, δίνουν μια άλλη διάσταση!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έφτιαχνα παρόμοια συνταγή όταν σπούδαζα στην Αγγλιά! Εκεί το ψωμί του τόστ είναι τόσο αφράτο και μαλακό! Με τι ψωμί το δοκίμασες;;
    Δοκίμασα το Κρις Κρις Τόστιμο και μου φάνηκε αρκετά μαλακό και νόστιμο!

    Φιλάκια,
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!