Αυγόφετα με μήλο καραμελωμένο σε χυμό μανταρινιού...


 Γλυκό Κυριακάτικο brunch!!
Έχετε ένα μήλο, 2 αβγά και 4 φέτες από ψωμί του τοστ;;; 
Ναι, μου απαντήσατε;;; Τότε σας διαβεβαιώ ...θα έχετε ένα υπέροχο κυριακάτικο γλυκό brunch μέσα σε λίγα λεπτά!!! 
Όχι μου απαντήσατε;;; Τότε, πολύ απλά, χάσατε αυτή την Κυριακή αλλά μπορείτε να ψωνίσετε τα υλικά τη Δευτέρα και τη Τρίτη... είστε έτοιμες για brunch!!!! 
Κι αν εργάζεσθε και δεν μπορείτε;;; Είναι και πάλι απλό... ετοιμάζετε τις αβγόφετες και το καραμελωμένο μήλο για ένα απογευματινό σνακ ή μια μικρή λιχουδιά για τα πιτσιρίκια (μικρά και μεγαλύτερα, διακρίσεις δεν κάνουμε :-))!!!
Κι αν κάποιο φιλαράκι σας ήρθε ξαφνικά και θέλετε γλυκό ενώ δεν έχετε... τότε συνοδεύετε την αυγόφετα και τα μήλα με λίγη σαντιγύ ή μια μπάλα παγωτού.
Αν βέβαια, ανήκετε στους σοκολατομανείς ... ρίχνετε και λίγο σιρόπι σοκολάτας... έτσι για να υπάρχει η εθιστική της γεύση!!! 
Πάντως, η λιχουδιά που θα σας πω ...ευθύς αμέσως θα... γλυκάνει όλη την οικογένεια την Κυριακή και είναι ένα απίστευτα νόστιμο "κλείσιμο" του παραδοσιακού πρωϊνού. Απλό, οικονομικό γιατί δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικά, υγιεινά παραδοσιακό και πολύ πολύ μελένιο ...άρα νόστιμο!
Εδώ που τα λέμε... δεν του αντιστέκεσαι εύκολα!!!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 φέτες ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση χωρίς κόρα ή οποιοδήποτε μπαγιάτικο ψωμί έχουμε)
2 αβγά
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 κ.σ. ζάχαρη
μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Για τα καραμελωμένα μήλα
2 μήλα μέτρια (όποια ποικιλία θέλουμε), κομμένα σε φέτες
6 κ.σ. ζάχαρη (καστανή, μαύρη ή λευκή)
Χυμό από 2 μανταρίνια
30 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου
Για το γαρνίρισμα
2 κερασάκια μαρασκίνο
μερικές φετούλες από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
λίγη άχνη 
λίγη κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα ετοιμάζουμε τις αυγόφετες.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου αφρίσουν (2 λεπτά περίπου).
Βάζουμε μέσα τις φέτες του ψωμιού για τοστ, διαδοχικά και τις αφήνουμε να "απορροφήσουν" το μείγμα.
Ύστερα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μαργαρίνη και αφήνουμε να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις φέτες που έχουν απορροφήσει για τα καλά το μείγμα των αβγών.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιάτο έως ότου ετοιμάσουμε τα μήλα.
Για τα καραμελωμένα μήλα
Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο τηγάνι και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις φέτες των μήλων.
Τα αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 15-20 περίπου λεπτά, έως ότου καραμελώσουν (θα δούμε τα μήλα στις άκρες τους γίνονται ελαφρώς διαφανή).
Μετά σβήνουμε τα μήλα με το χυμό των μανταρινιών.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις κ
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σ' ένα πιάτο μια αβγόφετα και επάνω της τοποθετούμε μερικά καραμελωμένα μήλα με λίγη από τη σάλτσα τους.
Προσθέτουμε ελάχιστη άχνη (προαιρετικά και μόνον για την εμφάνιση) και λίγη κανέλα για την τέλεια επίγευση!

Καλή σας Κυριακή!
Tante Kiki
30 Comments
No