Καλημέρα σας! Τί θα λέγατε σήμερα για μια τηγανιτή αμαρτωλή νοστιμιά που ακόμη κι εγώ την λατρεύω! Δαχτυλίδια καλαμαριού μέσα σε χυλό από ούζο!!
Απλό, αρωματικό και νοστιμότατο... ο καλύτερος μεζές! Ένας μεζές που ακόμη κι εγώ που δεν είμαι οπαδός των θαλασσινών, τον λατρεύω!!!
Αφήστε, που και μόνο που βλέπω ένα πιάτο με τηγανιτά καλαμάρια ο νους μου ταξιδεύει στα καλοκαιρινά, ξένοιαστα βραδάκια, στη θάλασσα και στις πανέμορφες ταβερνούλες.
Απολαύστε λοιπόν ένα γνωστό μεζεδάκι λίγο "πειραγμένο"-:)))ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες
700 γρ. καλαμάρι κατεψυγμένο σε ροδέλες (ή θράψαλα)
2 1/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. ούζο
1/2 φλ.τσ. σόδα (αναψυκτικό) ή σουρωτή
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπαγώνουμε τις ροδέλες καλαμαριού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις πλένουμε και τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί (χαρτί κουζίνας) για να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σόδα, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου έχουμε έναν χυλό, μάλλον σφιχτό.
Αλευρώνουμε (προαιρετικά) τις ροδέλες και τις βουτάμε στο χυλό.
Μπορούμε να βουτήξουμε τις ροδέλες στο χυλό, χωρίς να τις έχουμε αλευρώσει.
Βάζουμε τις ροδέλες με το χυλό, σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει ήδη ζεσταθεί.
Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά έως ότου κάθε ροδέλα ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το επιπλέον λάδι τους.
Βάζουμε σε ένα πιάτο, ένα μαρουλόφυλλο και τοποθετούμε επάνω τις ροδέλες καλαμαριού.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής.