Καλημέρα σας! Τί θα λέγατε σήμερα για μια τηγανιτή αμαρτωλή νοστιμιά που ακόμη κι εγώ την λατρεύω! Δαχτυλίδια καλαμαριού μέσα σε χυλό από ούζο!!
Απλό, αρωματικό και νοστιμότατο... ο καλύτερος μεζές! Ένας μεζές που ακόμη κι εγώ που δεν είμαι οπαδός των θαλασσινών, τον λατρεύω!!!
Αφήστε, που και μόνο που βλέπω ένα πιάτο με τηγανιτά καλαμάρια ο νους μου ταξιδεύει στα καλοκαιρινά, ξένοιαστα βραδάκια, στη θάλασσα και στις πανέμορφες ταβερνούλες.
Απολαύστε λοιπόν ένα γνωστό μεζεδάκι λίγο "πειραγμένο"-:)))ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες
700 γρ. καλαμάρι κατεψυγμένο σε ροδέλες (ή θράψαλα)
2 1/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. ούζο
1/2 φλ.τσ. σόδα (αναψυκτικό) ή σουρωτή
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπαγώνουμε τις ροδέλες καλαμαριού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις πλένουμε και τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί (χαρτί κουζίνας) για να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σόδα, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου έχουμε έναν χυλό, μάλλον σφιχτό.
Αλευρώνουμε (προαιρετικά) τις ροδέλες και τις βουτάμε στο χυλό.
Μπορούμε να βουτήξουμε τις ροδέλες στο χυλό, χωρίς να τις έχουμε αλευρώσει.
Βάζουμε τις ροδέλες με το χυλό, σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει ήδη ζεσταθεί.
Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά έως ότου κάθε ροδέλα ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το επιπλέον λάδι τους.
Βάζουμε σε ένα πιάτο, ένα μαρουλόφυλλο και τοποθετούμε επάνω τις ροδέλες καλαμαριού.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής.
Καλημέρα, Κικήη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχαμε την ίδια επιθυμία για τηγαιτά! Το περιεχόμενο αλλάζει. Τελικά "οι αμαρτωλές" γίναμε τρεις!!!
Πολύ νόστιμη και η πρότασή σου και πολύ μυρωδάτη, λόγω ούζου! Εδώ ούτε γλυκάνισο δεν υπάρχει!
Φιλιά, καλή συνέχεια!
Ναι, ναι... δεν πειράζει όσο αυξανόμαστε οι αμαρτωλές τόσο αναγνωρίζονται και σβήνονται οι αμαρτίες...χαχαχα
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!
Φιλιά!
Να έρθω να μου κάνετε το τραπέζι;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου άρεσε η σκέψη του ούζο μέσα στον χυλό Κική μου, μιας και είναι υλικό που ταιριάζει πολύ με τα ψαρικά.
Πολλές καλημέρες.
Καλώς να ορίσεις...είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει η γεύση των καλαμαριών με το χυλό αυτό!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Παίρνω την Πηνελόπη κι ερχόμαστε εκτός αν με μαγικό τρόπο έρθουν τα καλαμαράκια Αθήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Ελάτε, ελάτε να τα πούμε από κοντά!!-:)))
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Τα τηγανητά πάντα ανήκουν σ΄έναν άλλο κόσμο νοστιμάδας,αλλά δυστυχώς φορτωμένα με αμαρτίες,τύψεις και ..δικαιολογίες,όταν καταναλώνονται με αφάνταστη όρεξη!!!Το συγκεκριμένο πιάτο,απαραίτητο στη Σαρακοστή και στις νηστείες και όχι μόνο ,είναι από τα πιο εύγεστα της κουζίνας που απαιτεί τηγάνι.Ωστόσο η πιτσιλιά της γεύσης του γλυκάνισου,αναντικατάστατο άρωμα,κάνει τη διαφορά!Μυρωδάτα λοιπόν,αμαρτωλά αλλά πολύ νόστιμα καλαμαράκια ,υποκύπτοντας στις ..αθώες προκλήσεις που και που,αφήνοντας την κουζίνα μας να μοσχομυρίσει ελληνικό καλοκαίρι και θάλασσα.Καλή σου μέρα Κική μου,σου στέλνω πολλά,πολλά φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι φορτωμένα με διάφορες ενοχές αλλά είναι και νόστιμοοοοο! Πράγματι μοσχομυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, θάλασσα, βραδιές με πανσέληνο και παρεούλα!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Ας μου πει κάποιος πως δεν θα μου πετάει το λάδι στο τηγάνισμα γιατί αλλιώς καλαμαράκια τηγανιτά μόνο στην ταβέρνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το έλυσα το πρόβλημα με την ειδική σίτα που καλύπτει το τηγάνι...-:)))
ΔιαγραφήKαι μόνο που είδα το πιάτο σου Κικίτσα μου, μου ήρθαν στο νου καλοκαιρινές εικόνες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τηγανισμένα τα καλαμαράκια σου!
Φιλιά
Πράγματι Έλενα...κι εγώ αυτό είχα κατά νου!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Ήρθα, πήρα το πιάτο κι έφυγα (ή μήπως τα έφαγα κιόλας;)! Μου αρέσουν πάρα πολύ τα καλαμαράκια! Με τη σόδα γίνονται μαλακά, γιατί εμένα αυτό ήταν το πρόβλημά μου... Ότι τα έβγαζα σκληρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άνοιξες την όρεξη πάλι!
Καλό μεσημέρι Κική μου!
Όλα;;;;; Χαλάλι σου κι ας μην πρόλαβε άλλος!!! Πράγματι αν είναι σκληρά με τη σόδα γίνονται ΟΚ αν και, συνήθως, τα κατεψυγμένα καλαμάρια δεν είναι σκληρά!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άνοιξα την όρεξη!
Καλό βράδυ!
Μυρισα ούζο!!!Μύρισα τηγανητό καλαμαράκι και νάμαι η λιχούδα!!!!!!Μπράβο Κική μας λαχταριστή η αμαρτωλή νοστιμιά!!Ετσι και αλλιώς για κάθε είδους μαλάκιο και οστρακοειδές πουλώ τα πάντα!!!!!Εντός της
ΑπάντησηΔιαγραφήεβδομάδος θα δοκιμασθεί......Τα απογευματινά φιλιά μου!!!!
Καλώς ήρθες!!! Έλα κάτσε για ουζάκι και καλαμαράκι και άσε τις ...ενοχές!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Γιαμ γιαμ! Είναι νοστιμότατο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν!
Διαγραφήlooks delicious!:) wanna follow? xoxo
ΑπάντησηΔιαγραφήWhy not??
ΔιαγραφήΚική μου τα καλαμαράκια είναι τα μόνα θαλασσινά που τρώω με ευχαρίστηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, ο χυλός με το ουζάκι κάνει τη μεγάλη διαφορά!
Φιλιά
Κι εγώ Ερμιόνη μου αλλά και μ' αυτόν το χυλό γίνονται καταπληκτικά και μοσχοβολούν ούζο!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Αμαν τι έπαθα πρωινιάτικα Κική μου!!! Τα θέλω ΤΩΡΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωινιάτικααααα;;;;; Να σου τα στείλω με όλη μου την ψυχή φιλενάδα!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Μαζί με πατάτες τηγανίτες, ένα από τα καλύτερα φαγητά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι Βάσω!
ΔιαγραφήΑχ αυτό λίγο ουζάκι και δίπλα η θάλασσα, ποιος θέλει κάτι περισσότερο;
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμ νομίζω ότι το ούζο θα τους έδωσε μοναδική νοστιμιά!!!
ΔιαγραφήΑυτή τη ροδοψημένη στίβα από καλαμαράκια την πόθησα εξ΄αρχής!!! Τι να πω πια? Μας τσάκισες κι απόψε!!
ΔιαγραφήΕμένα πάντως μου αρκούν αυτά και μια καλή παρέα για κουβεντούλα!!!
ΔιαγραφήΤόνια έχεις δίκιο... είναι απίστευτα αρωματικά!
ΔιαγραφήΧρυσαυγή μου... έλα να σε φιλέψω!!! Δεν ήθελα να σας 'τσακίσω'-:(((( να σας τα στείλω όλα για να είστε καλά;;;; χαχαχαχα
ΔιαγραφήΦιλιά!
Εχω ακομη μερικα καλαμαρια στην καταψυξη, λες να τα κοψω σε ροδελλες και να τα ροδοτηγανησω? Μαλλον καλη ιδεα μου ακουγεται, τρεχω να προλαβω, πριν μου τα παρει παλι για δολωμα ο Δ.!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω κατι για σενα Κικη μου, οταν περασεις απο το blog μου!
Φιλια!
Ναι Μαρίνα μου και τηγάνισέ τα με αυτόν τον χυλό! Θα περάσω συντόμως!
ΔιαγραφήΦιλιά
Και μόνο που είδα τον τίτλο ουζάκι, διάβασα την ανάρτηση με απόλυτη προσοχή!!!!Πρέπει να γίνεται τέλειο!Ευχαριστούμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι γίνεται πολύ ωραίο Πινελιά μου...δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τί εννοώ!
ΔιαγραφήΤι μου κάνεις! Μου πέσανε τα σάλια!! Δεν μπορώ να αντισταθώ στα καλαμαράκια! Δεν υπάρχει περίπτωση! Με τίποτα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα στείλω;;;; Χαίρομαι που σου άρεσαν!
ΔιαγραφήΠολύ πολύ ωραία, Κική μου, μνήμη καλοκαιριού πολύτιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι Μάρθα μου...μνήμη καλοκαιριού που σε χαλαρώνει!
Διαγραφή