Τηγανιτές ροδέλες καλαμαριών με χυλό ούζου

Καλημέρα σας! Τί θα λέγατε σήμερα για μια τηγανιτή αμαρτωλή νοστιμιά που ακόμη κι εγώ την λατρεύω! Δαχτυλίδια καλαμαριού μέσα σε χυλό από ούζο!! 
Απλό, αρωματικό και νοστιμότατο... ο καλύτερος μεζές! Ένας μεζές που ακόμη κι εγώ που δεν είμαι οπαδός των θαλασσινών, τον λατρεύω!!! 
Αφήστε, που και μόνο που βλέπω ένα πιάτο με τηγανιτά καλαμάρια ο νους μου ταξιδεύει στα καλοκαιρινά, ξένοιαστα βραδάκια, στη θάλασσα και στις πανέμορφες ταβερνούλες. 
Απολαύστε λοιπόν ένα γνωστό μεζεδάκι λίγο "πειραγμένο"-:)))
ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες
700 γρ. καλαμάρι κατεψυγμένο σε ροδέλες (ή θράψαλα)
2 1/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. ούζο
1/2 φλ.τσ. σόδα (αναψυκτικό) ή σουρωτή
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπαγώνουμε τις ροδέλες καλαμαριού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις πλένουμε και τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί (χαρτί κουζίνας) για να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σόδα, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου έχουμε έναν χυλό, μάλλον σφιχτό.
Αλευρώνουμε (προαιρετικά) τις ροδέλες και τις βουτάμε στο χυλό.
Μπορούμε να βουτήξουμε τις ροδέλες στο χυλό, χωρίς να τις έχουμε αλευρώσει.
Βάζουμε τις ροδέλες με το χυλό, σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει ήδη ζεσταθεί.
Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά έως ότου κάθε ροδέλα ροδίσει και από τις δύο πλευρές. 
Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το επιπλέον λάδι τους.
Βάζουμε σε ένα πιάτο, ένα μαρουλόφυλλο και τοποθετούμε επάνω τις ροδέλες καλαμαριού.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής.

40 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Κικήη μου!
    Είχαμε την ίδια επιθυμία για τηγαιτά! Το περιεχόμενο αλλάζει. Τελικά "οι αμαρτωλές" γίναμε τρεις!!!
    Πολύ νόστιμη και η πρότασή σου και πολύ μυρωδάτη, λόγω ούζου! Εδώ ούτε γλυκάνισο δεν υπάρχει!
    Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι... δεν πειράζει όσο αυξανόμαστε οι αμαρτωλές τόσο αναγνωρίζονται και σβήνονται οι αμαρτίες...χαχαχα
      Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Να έρθω να μου κάνετε το τραπέζι;;;
    Πολύ μου άρεσε η σκέψη του ούζο μέσα στον χυλό Κική μου, μιας και είναι υλικό που ταιριάζει πολύ με τα ψαρικά.
    Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς να ορίσεις...είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει η γεύση των καλαμαριών με το χυλό αυτό!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Παίρνω την Πηνελόπη κι ερχόμαστε εκτός αν με μαγικό τρόπο έρθουν τα καλαμαράκια Αθήνα.
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε, ελάτε να τα πούμε από κοντά!!-:)))
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Τα τηγανητά πάντα ανήκουν σ΄έναν άλλο κόσμο νοστιμάδας,αλλά δυστυχώς φορτωμένα με αμαρτίες,τύψεις και ..δικαιολογίες,όταν καταναλώνονται με αφάνταστη όρεξη!!!Το συγκεκριμένο πιάτο,απαραίτητο στη Σαρακοστή και στις νηστείες και όχι μόνο ,είναι από τα πιο εύγεστα της κουζίνας που απαιτεί τηγάνι.Ωστόσο η πιτσιλιά της γεύσης του γλυκάνισου,αναντικατάστατο άρωμα,κάνει τη διαφορά!Μυρωδάτα λοιπόν,αμαρτωλά αλλά πολύ νόστιμα καλαμαράκια ,υποκύπτοντας στις ..αθώες προκλήσεις που και που,αφήνοντας την κουζίνα μας να μοσχομυρίσει ελληνικό καλοκαίρι και θάλασσα.Καλή σου μέρα Κική μου,σου στέλνω πολλά,πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φορτωμένα με διάφορες ενοχές αλλά είναι και νόστιμοοοοο! Πράγματι μοσχομυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, θάλασσα, βραδιές με πανσέληνο και παρεούλα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Ας μου πει κάποιος πως δεν θα μου πετάει το λάδι στο τηγάνισμα γιατί αλλιώς καλαμαράκια τηγανιτά μόνο στην ταβέρνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το έλυσα το πρόβλημα με την ειδική σίτα που καλύπτει το τηγάνι...-:)))

      Διαγραφή
  6. Kαι μόνο που είδα το πιάτο σου Κικίτσα μου, μου ήρθαν στο νου καλοκαιρινές εικόνες!!!
    Υπέροχα τηγανισμένα τα καλαμαράκια σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενα...κι εγώ αυτό είχα κατά νου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Ήρθα, πήρα το πιάτο κι έφυγα (ή μήπως τα έφαγα κιόλας;)! Μου αρέσουν πάρα πολύ τα καλαμαράκια! Με τη σόδα γίνονται μαλακά, γιατί εμένα αυτό ήταν το πρόβλημά μου... Ότι τα έβγαζα σκληρά.
    Μου άνοιξες την όρεξη πάλι!
    Καλό μεσημέρι Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα;;;;; Χαλάλι σου κι ας μην πρόλαβε άλλος!!! Πράγματι αν είναι σκληρά με τη σόδα γίνονται ΟΚ αν και, συνήθως, τα κατεψυγμένα καλαμάρια δεν είναι σκληρά!
      Χαίρομαι που σου άνοιξα την όρεξη!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Μυρισα ούζο!!!Μύρισα τηγανητό καλαμαράκι και νάμαι η λιχούδα!!!!!!Μπράβο Κική μας λαχταριστή η αμαρτωλή νοστιμιά!!Ετσι και αλλιώς για κάθε είδους μαλάκιο και οστρακοειδές πουλώ τα πάντα!!!!!Εντός της
    εβδομάδος θα δοκιμασθεί......Τα απογευματινά φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες!!! Έλα κάτσε για ουζάκι και καλαμαράκι και άσε τις ...ενοχές!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Κική μου τα καλαμαράκια είναι τα μόνα θαλασσινά που τρώω με ευχαρίστηση!
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, ο χυλός με το ουζάκι κάνει τη μεγάλη διαφορά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Ερμιόνη μου αλλά και μ' αυτόν το χυλό γίνονται καταπληκτικά και μοσχοβολούν ούζο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Αμαν τι έπαθα πρωινιάτικα Κική μου!!! Τα θέλω ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωινιάτικααααα;;;;; Να σου τα στείλω με όλη μου την ψυχή φιλενάδα!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Μαζί με πατάτες τηγανίτες, ένα από τα καλύτερα φαγητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ αυτό λίγο ουζάκι και δίπλα η θάλασσα, ποιος θέλει κάτι περισσότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μμμμμ νομίζω ότι το ούζο θα τους έδωσε μοναδική νοστιμιά!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη ροδοψημένη στίβα από καλαμαράκια την πόθησα εξ΄αρχής!!! Τι να πω πια? Μας τσάκισες κι απόψε!!

      Διαγραφή
    3. Εμένα πάντως μου αρκούν αυτά και μια καλή παρέα για κουβεντούλα!!!

      Διαγραφή
    4. Τόνια έχεις δίκιο... είναι απίστευτα αρωματικά!

      Διαγραφή
    5. Χρυσαυγή μου... έλα να σε φιλέψω!!! Δεν ήθελα να σας 'τσακίσω'-:(((( να σας τα στείλω όλα για να είστε καλά;;;; χαχαχαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Εχω ακομη μερικα καλαμαρια στην καταψυξη, λες να τα κοψω σε ροδελλες και να τα ροδοτηγανησω? Μαλλον καλη ιδεα μου ακουγεται, τρεχω να προλαβω, πριν μου τα παρει παλι για δολωμα ο Δ.!
    Εχω κατι για σενα Κικη μου, οταν περασεις απο το blog μου!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρίνα μου και τηγάνισέ τα με αυτόν τον χυλό! Θα περάσω συντόμως!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  14. Και μόνο που είδα τον τίτλο ουζάκι, διάβασα την ανάρτηση με απόλυτη προσοχή!!!!Πρέπει να γίνεται τέλειο!Ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι γίνεται πολύ ωραίο Πινελιά μου...δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τί εννοώ!

      Διαγραφή
  15. Τι μου κάνεις! Μου πέσανε τα σάλια!! Δεν μπορώ να αντισταθώ στα καλαμαράκια! Δεν υπάρχει περίπτωση! Με τίποτα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα στείλω;;;; Χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  16. Πολύ πολύ ωραία, Κική μου, μνήμη καλοκαιριού πολύτιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μάρθα μου...μνήμη καλοκαιριού που σε χαλαρώνει!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!